Blogg

Sorg och Glädje .....

2015-10-24 17:51 | 0 kommentarer

kan ju gå hand i hand sägs det .....          

I onsdags fick vi ta farväl av Suss, hon har inte varit sig riktigt lik sista veckorna, men ätit bra och varit som vanligt ute, sovit lite mer, men det tycker jag dom flesta äldre hundarna gör. Denna morgon ville hon inte äta,. och det var absolut inte likt henne, låg mest o sov, ringde min veterinär och fick komma direkt.
Suss sov allt djupare och reagerade inte för någonting .... troligen att njurar/lever inte var som det ska .... Vi beslöt att inte göra någon större undersökning utan hon fick somna in - övergången märktes inte, hon sov lika djupt som när vi åkte hemifrån.
Trots att hon skulle fylla 10 år under våren 2016 tycker jag hennes tid här blev alltför kort. Det är alltid lika jobbigt när denna stund kommer, men upplever det ännu värre nu för tiden, kanske för att man själv blivit äldre och ej kan planera framåt lika mycket som förr. Kanske en dum tanke, men så känner jag i alla fall.
Ett stort tomrum även om det finns fler kvar i huset, men varje hund har sin speciella egenskap, och Suss var inget undantag, tvärtom .....
  Älskade Suss   tack för allt du gett oss under dina nio år, tacksam att jag har Penny o Zantos kvar som fina minnen av dig !!
Minnet är starkt då jag en fin sommardag körde ner till Kungsbacka för att hömta hem dig. Lite unik var du oxå,, du blev till i USA, var den enda tiken med den härstamningen då resten av kullen bestod av hanar.
SUSSNAPPE - valp+ vuxen1

 

Lördagen 24 okt var vi på inoff. utställning SBK Gävle, det var nog garanterat årets sista utomhusutställning .... solen visade sig och tyvärr även lite kyliga vindar, men i stort sett var det ok med vädret. Först ut var Anneli o Julia som blev BIR och sedan BIG-2. Tre russlar varav en valp var anmälda, ChesterBIR, blev sedan BIGslutade sedan som BIS .... Det var verkligen en överraskning, dömde gjorde Veronica Danielsson uppfödare av cairnterrier. Vilken dag!! Fick en stor kasse full av diverser saker, 12 kg hundmat, samt en gratisanmälan till utställningen nästa år, inte illa! BIS-rosettern var verkligen stilig, vann även på katalogen så det blev en lyckad dag.
Söndagen åter till Gävle, denna gång SSRK;s inoff.utst. I Gävle Ponnyklubbs fina ridhus, domare Cissi Holmgren,. Chester ensam då den andra anmälda jack russeln ej kom. Han blev BIR och BIG-4. Julia blev 2:a bästa tik med en finfin kritik.

24oktober SBK Gävle-001
Så var denna helg slut, och vi får ladda om för SKK Växjö nästa helg ......

 


Sensommarblom ......

2015-10-13 19:09 | 0 kommentarer

60kt_sommarminne

Torkade sommarminnen !!


Ett år äldre ....

2015-10-12 15:51 | 0 kommentarer

har man nu blivit igen ..... tycker inte det var länge sedan man fyllde år, men åren går som bekant väldigt fort numera.

Helgen har jag tillbringat i Sundsvallstrakten. Lördagen blev en tidigt morgon för färd upp till Baggböle, Njurunda och Terrierklubbens utställning. Vilken usel vägbeskrivning .... vilket gjorde att man åkte fel och det gick en massa tid helt i onödan. Inte så lätt alla gånger att både köra bilen, kolla vägberskrivning ... alla är inte två i bilen eller har GPS!!!   Nåväl hann fram med lite marginal, men inte kul när ens ras ska börja och man startar i tid för att lite till godo. Tre jrt valpar innan det var Chesters tur, han vann juniorklassen med ck och blev slutligen 2 bh och BIR-junior med en väldigt fin kritik. Låååång väntan på finalerna, men eftersom jag skulle fortsätta upp till S-vall hade man inget annat för sig. Blev lite kallt i ridhuset så hundarna fick vara i bilen ist. I finalen var det bara in o ut, men han fick iaf visa upp sig en gång till.
For sedan vidare till vandrarhemmet, åkte gamla E4 för jag ville inte riskera att behöva åka över den nya bron .... Inga höga broar för mig, det undviker jag ... Hittade fram utan problem och det var ett fint ställe och inte så dyrt heller. Fick sedan information av killen i receptionen hur jag skulle ta mig till Nordichallen utan att komma över bron .... Installerade mig på rummet, fixade hundarna med mat o rastning. En kopp fika till mig, hade intagit en stycke hamburgare på Max så det fick bli middagen denna kväll. Både hundarna och jag var rejält trötta så det blev tidigt i säng.
Söndagmorgon vaknade jag till en väldigt dimma, kunde ta det lugnt då det var nära till utställningsplatsen. Fixade till Zantos päls, mat o rastning innan det var dags att ge sig iväg i dimman, inte lätt att se diverse skyltar man skulle följa, men allt gick bra och det tog inte lång stund innan vi var på parkeringen. Dax igen att packa ur och lasta på burvagnen, när jag kom upp till entrén upptäckte jag att Chesters fina o nya Agriabadlakan (som han vann på någon valputstställning) ej fanns kvar på burarna. Jag gick då tillbaka samma väg, men den hade nog någon lagt beslag på ...   konstigt att ingen såg det när jag gick första gången för jag var ju inte precis ensam på väg från parkeringen, men, men så var det med det!!

Drygt 10 hundar innan start av jrt, Chester gick in först vann återigen klassen med ck, men sen blev det inget mer ... kullsystern Kia vann sin med ck, också opl. Efter att rasen var färdigbedömd flyttade jag mig till nästa ring där amrisarna skulle vara. Då hade även Leena kommit, men vi bestämde att jag själv skulle visa Zantos. Endast fem anmälda ... har aldrig under alla år varit med om så få ... Två stycken i Zantos klass som han vann med ck, bästa hane blev en junior och vi kom tvåa, inget championat denna gång heller, men ett CACIB, så det blev lite utdelning i alla fall. Zantos var pigg o alert och travade på fint i ringen, det är jag som ej kan springa fortare ....
Eftersom det var tid kvar innan finalerna skulle börja flyttade vi till ringen där isländska fårhundarna gick sist och hade man vetat det hade Bera kunnat vara med. En väldigt fin veteranhane från Norge vann och fick CERT o blev champion slutade sedan som BIR/BIR-veteran. En härlig representant, länge sedan jag såg en sådan islänning. Inte helt olik Jonte i helhet, kanske kan det vara något att fundera på framöver ......
110kt_BIR_BIR-VETHan blev sedan utplockad i veteranfinalen men avtackades bland dom sista. Synd för det hade varit kul om en blivit placerad. Fin var han i alla fall.
Grupp 8 vanns av junioramrisen .. två en snygg flat. BIS blev här som på Åland en westie, dock ej samma.
Så var denna utställning slut, och bara att packa ihop alla pinalerna igen, hundarna fick sin mat. Leena, Gisela och jag hade bestämt att äta tillsammans efter vägen. Leena körde bilen över den nya bron, och det gick skapligt att sitta bredvid, men att köra själv kommer nog ALDRIG att ske. Stannade i Hudiksvall och åt, det smakade verkligen gott, rastning av hundarna innan vi fortsatte hemåt. Ganska jobbigt kändes det i mörkret, men allt gick bra och hem kom vi ...
12okt


Höstfärger ....

2015-10-06 12:49 | 0 kommentarer

blandas med det gröna .....
Oktober började även den med solsken och ganska varma dagar. Idag lite mer moln o svalare, imorse var det vitt av frost -2, så nu vet man vad som väntas.

Alla sommarblommor utomhus har nu hamnat på komposten, dom som står på altanen blommar fint fortfarande. Hundarna har fått sina promenader över frostiga fält med rådjuren betande intill.
Zantos o Chester ska till Sundsvall i helgen. För första gången ska vi ställa ut officiellt på Terrierklubbens utställning på lördagen, 20 jrt anmälda. På söndagen är det Nordichallen som gäller. Har bokat rum på ett vandrarhem, hoppas det kommer att fungera bra.
Nu börjar löpningarna avta så lugnet lägger sig igen, Mika är parad så vi hoppas på smårusslar i månadsskiftet nov/dec. 
Funderar på om jag ska anmäla till Mässan i december ...???? Lite väl saftig anmälningsavgift kan man tycka!! På torsdag dax för Tierps marknad, Göran jobbar då natten innan och på marknaden. Brukar komma hem med bl..a. goda kokosbollar. Får hoppas det blir så även i år.
Klockan 06.02 imorse såg det ut så här när solen var på väg upp, ser nästan ut dom det brinner bland träden!
soluppgång 06.02

Statistik

Besökare idag: 8797
Denna månad: 39460
Totalt: 23103914

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«oktober 2015»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Boende ....
Äntligen ....
Inte klokt ....
Trevligt ...
Omslag ....
3:e gången ....
Provtagning ....
Tar sin tid ....
Finkillen Tyko ...
Vilken värme ....

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   oktober 2022 
  1lör
  Ragnar, Ragna
  2sön
  Ludvig, Love
  3mån
  Evald, Osvald
  4tis
  Frans, Frank
  5ons
  Bror
  6tor
  Jenny, Jennifer
  7fre
  Birgitta, Britta
  8lör
  Nils
  9sön
  Ingrid, Inger
  10mån
  Harry, Harriet
  11tis
  Erling, Jarl
  12ons
  Valfrid, Manfred
  13tor
  Berit, Birgit
  14fre
  Stellan
  15lör
  Hedvig, Hillevi
  16sön
  Finn
  17mån
  Antonia, Toini
  18tis
  Lukas
  19ons
  Tore, Tor
  20tor
  Sibylla
  21fre
  Ursula, Yrsa
  22lör
  Marika, Marita
  23sön
  Severin, Sören
  24mån
   FN-dagen
  Evert, Eilert
  25tis
  Inga, Ingalill
  26ons
  Amanda, Rasmus
  27tor
  Sabina
  28fre
  Simon, Simone
  29lör
  Viola
  30sön
  Elsa, Isabella
  31mån
  Edit, Edgar