Blogg

Åland - Dog Show .....

2015-09-29 19:34 | 0 kommentarer

En trevlig tripp till Åland blev det i helgen. Vi åkte med 15.00 båten från Grisslehamn, hann lagom fika, handla lite och ut för "friskluft" så var vi framme på Eckerö. Körde fel ett par mil, men hittade stugan till slut. Låg fint med vattnet nedanför.
Fixade hundarna och sedan mat till oss. Blev sedan ett par timmar med att putsa till dom långhåriga så klockan blev ganska mycket innan vi var i säng. Men vi behövde inta vara på plats direkt kl 9 så det blev en ganska lugn morgon. Trevlig p-vakt, inga problem att få lasta av och gå in med hundar o packning innan bilen kunde parkeras. Zantos vann öppen klassen med ck, men oplacerad i bästa hane. Leenas hane kom tvåa i bä hane, så nära certet .... blev även placerad med tiken i bä tik. Vi fick en bra plats vid finalringen. Grupp 8 vanns av en flat, tvåa en riktigt fin golden, amrisen trea. Så var den första dagen slut. Chester blev av med lite mer päls ...
kanske en miss att inte ha anmält Bera, ingen tik anmäld, o bara två hanar ....

Tillbaka till stugan, nu fick amrisarna springa lösa o njuta lite skogsliv. Nu kunde vi ta det lungt och njuta av kvällen, inga hundar som behövdes fixas till. Men ganska trötta så det blev tidigt i säng iaf .Söndagen hade vi ännu mer tid då Chester hade många hundar före sig.
Samma trevliga p-vakt, inte ofta man stöter på sådana.. Det var två i Chesters klass vilken han vann, men inget ck!!, lite snopet! Ja, så olika det döms, så den domaren behöver vi inte anmäla för igen. Desto bättre gick det för Mikadottern Sveduddens Yrsa som blev BIM med CERT/CACIB. Det har verkligen gått strålande för den tiken sista tiden, kul!! Vann gjorde en norsk championhane.
Fick i stort samma plats vid finalringen igen, terriergruppen vanns av en fin westie som sedan blev BIS ... flatten ej placerad i Bis:et. Så var denna utställning som man sett fram emot så länge över. Bara att packa in allt igen i bilen, rastade hundarna, och tur var det för när vi kom ner till färjan som skulle gå 18.30 kom det en redig regnskur. Vädret har annars varit ganska bra hela helgen, inget regn iaf. Stod kanske ca en halvtimme innan vi fick köra ombord. Direkt upp för att äta - 45 min i kö .... Det smakade verkligen gott. Det blåste ganska bra så det var lite svårt när man skulle ta sig fram. Efter att vi handlat det vi skulle ner till bildäck, och hittade bilen nästan med en gång, nu var det becksvart ute. 14 mil i mörker o regnskurar innan vi var hemma i Årsunda igen. Man har inte riktigt vant sig vid mörkerkörningen ... En trevlig helg var det i alla fall även om det hade varit kul med lite bättre resultat på hundarna, men, men vi ger inte upp!!

26-27sep (FKK Åland)2


Hösten har gjort entré .....

2015-09-22 19:18 | 0 kommentarer

får man nog acceptera nu .... även om det varit några soliga dagar känns det i luften att det blivit kyligare. Kallt på mornarna, men inget annat att vänta.
En trevlig eftermiddag förra veckan med valptitt på kennel Carriemeon, Eva Norling. Fyra härliga och fina amrisvalpar, tre killar o en liten röd/vit tjej. En av killarna hade jag gärna tagit med hem .... Härliga stommar och fina huvuden o uttryck. Förädrarna är en norsk hane; Galaksi Angel Dust och Charles Dickens Carrie Me Through.
18sep (valpar Eva Norling)Här är det lite rörigt nu med start av löpningar, Bera var först, men är nu färdig. Penny och Mika hängde på så kanske kan det bli små russlar igen framöver .......
Packar o donar inför Ålandsresan på fredag, hoppas vädret blir skapligt då Zantos måste bada redan på torsdage, och det underlättar med torr väderlek.. Bra att amrisarna iaf går på lördagen.
Domarbyte på jrt i Sundsvall, men kanske ingen nackdel för Chesters del ...?? Det har blivit många domarbyten på den utställningen i år, kan ju inte vara så lätt alla gånger att hitta nya .. Spännande att se hur många anmälningar det är.
12-13sep (SKK Högbo)canon

Chester o Zantos redo för nya tag i ringarna .... 

 

 


Lyckade utställningar ......

2015-09-14 18:59 | 0 kommentarer

Intensiv, men trevlig blev helgen i Högbo med utställning i dagarna två.
Först ut på lördagen var Bera. Drygt 40 hundar innan så det blev inte så tidigt. Tre stycken i rasen, Bera blev BIR med CACIB. Första utställningen för hennes del sedan Högbo förra året. Kom en kort men rejäl regnskur precis när rasen bedömdes. F.ö. bjöd dagen på lite råkallt väder. Stannade ej kvar till finalerna. Domare var Svein Bjarne Helgesen,  Norge.
Lördagen bjöd på ett betydligt bättre väder med en värmande sol till o från. Chester in direkt kl 9 som hund nr 1. Han vann juniorklassen med ck och fick sitt 3:e CERT blev sedan bästa hane. Kullsyster Kia kom tvåa i sin klass med ck, slutade som 4:a bästa tik. Chester blev BIM, fint presenterad av Peter. Charlotta Malin (kerry blue terrier) dömde rasen.
IMG_4150Fieldworks Chesterfield & Vällhaga Gårds Supergirl

Zantos kom med Leena,  så jag fick hålla mig från amrisringen,  men kunde stå bakom några tält o fota. Åh, vad fint iordninggjord han var .... så fint visad av Leena.  Han vann ökl med ck och en superkritik (undrar vad han skrev om dom han placerade??) Oplacerad i bä hane så det blev inget cert /championat denna gång, men vi tar nya tag. Det var bara andra gången han deltog i öppen klass. I den ringen en långväga domare: Dedy Tjahjono, Indonesien.

12-13sep (SKK Högbo)canon1

En härlig afghan blev BIS, så var då denna utställning på Högbo slut för detta år, (undrar hur många år man själv deltagit?) Men, det har ofta gått väldigt bra 
Rejält trött när man kom hem  trots att jag inte behövde göra så mycket denna dag, men det är nästan mer nervöst att stå utanför o titta ....

Tack, till alla berörda för en trevlig helg!!


Trevlig nyhet ......

2015-09-09 19:34 | 0 kommentarer

Mikas dotter J RLD LvCH NO CH SE UCH C.I.B. SE VCH Sveduddens Yrsa blev BIM med CERT/CACIB på Euro Dog Show 2015 NKK Lilleström i helgen, fick också titeln Eurowinner 2015 - det var verkligen roligt!! 

Zantos har "flyttat" hem till Leena denna vecka för att hon ska visa honom i Högbo på söndag. Trevligt att ringarna hamnade bredvid varann, ring 1 amrisarna, Zantos in som hund 43 ... ring 2jrt, Chester in direkt på morgonen som nr 1. Bera ska också in som nr 43 på lördagen så den dagen behöver vi inte vara där så tidigt. Åker o sätter upp tältet på fredag eftermiddag, skönt att ha det på plats-

Äntligen kom då dom efterlängtade klubbtidningarna från Terrierklubben. Det var en lång väntan på dom, men trevlig läsning och fin tidning. Nu hoppas jag det ska fungera i fortsättningen.
DSC06788-001
Däremot får jag se mig "blåst" på startavgiften från SKK Eskilstuna ..... Domaren som blev ersatt på JRT stod utlyst som extradomare i HS. vilket jag inte tänkte på. Men då har man lärt sig nå´t nytt ......   och det är ju aldrig för sent ...

Nu får man nog inse att hösten gjort entré detta år, igen!!
Betydligt svalare även om solen varit framme om dagarna, imorse endast +5.
Gräsmattorna blev klippta idag så nu är det kort o fint igen.

Chester färdigtrimmad, nu kan jag inte få honom bättre, men känner mig nöjd, ska bada ben/tassar slutet av veckan. Bera ska få manikyr imorgon, det är ju inte så mycket att göra på den rasen inför utställningar, (rena semestern) Badad blev hon tidigare i samband med att hon fällde, så nu ska hon vara fit för fight.

Nog för denna gång, ha de ......

 

 🐾🐾🐶🐶🐾🐾

 

 

 


Kontraster i vädret .......

2015-09-04 00:00 | 0 kommentarer

Från att ha upplevt rena högsommarvärme under augusti bjöd septembers början på riktigt höstväder, regn i dagarna två och det var inte bara lite vatten som kom .....
Men idag vaknade man till blå himmel och lätta molntussar ..... solen visade sig och det blev riktigt skönt.
Blev en tur till Hedesunda och besök hos Anneli o Julia, tror hon blev lite glad att pappa Gibson var med. Vi åkte till en fin plats där dom fick bada och stoja runt. Efteråt kaffe o god kaka på uteplatsen hos Anneli i solen. En trevlig eftermiddag, lyckans ost att bo precis vid vattnet ....

4sep

PM: Högbo, 14 Jrt och drygt 20 amrisar, erndast 3 isländska fårhundar - Bera är en!! .... FKK Eckerö 21 amrisar och 22 Jrt ......
Någon tidning från Terrierklubben har ännu ej hittat hit .....  senaste mailet för drygt tre veckor sedan och då skulle det komma tidningar och dom skulle skicka den omgående även nr 1 som "plåster på såren" .... nu börjar det bli lite väl konstigt .... Så många klubbar man varit o är medlem i under årens lopp, aldrig har det varit problem att få klubbtidningarna ....
När jag ändå är på gång o gnälla: SKK Eskilstuna drog jag Chester p.g.a domarbyte och retunerade nummerlappen 12 augusti,, den avgiften har fortfarande inte kommit tillbaka .... DÅLIGT!!   Det är viktigt att våra anmälningar är inne i tid, men tydligen inte lika viktigt att skicka tillbaka .... det var lika tidigare i våras när jag valde att dra honom (också domarbyte) fick skicka påminnelse själv innan pengarna kom tillbaka.

DSC06731-001

 

TREVLIG HELG TILL DIG SOM TITTAT IN !!!

 

 

 

Statistik

Besökare idag: 27834
Denna månad: 1550884
Totalt: 31007070

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«september 2015»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   februari 2024 
  1tor
  Max, Maximilian
  2fre
  3lör
  Disa, Hjördis
  4sön
  Ansgar, Anselm
  5mån
  Agata, Agda
  6tis
  Dorotea, Doris
  7ons
  Rikard, Dick
  8tor
  Berta, Bert
  9fre
  Fanny, Franciska
  10lör
  Iris
  11sön
  Yngve, Inge
  12mån
  Evelina, Evy
  13tis
  Fettisdagen
  Agne, Ove
  14ons
  Askonsdagen
  Alla hjärtans dag
  Valentin
  15tor
  Sigfrid
  16fre
  Julia, Julius
  17lör
  Alexandra, Sandra
  18sön
  Frida, Fritiof
  19mån
  Gabriella, Ella
  20tis
  Vivianne
  21ons
  Hilding
  22tor
  Pia
  23fre
  Torsten, Torun
  24lör
  Mattias, Mats
  25sön
  Sigvard, Sivert
  26mån
  Torgny, Torkel
  27tis
  Lage
  28ons
  Maria
  29tor
  Skottdagen