Blogg

Nästan snöfritt ....

2015-02-27 15:33 | 0 kommentarer

å vill inte ha något mer av det vita ...... men man ska väl inte ropa hej ännu
Längtar verkligen efter våren och lite grönska.
Isen börjar ge sig på gräsmattorna, och på vissa ställen har det torkat upp skapligt. Har blåst nu i ett par dagar och varit några plusgrader, det är ju bra för snö/is.
Åter går det mot en helg, en vecka sedan syster-ystrar var här och hälsade på.
Nu är Chester anmäld till Strängnäs och Kistamässan, ska bli spännande att se hur det går officiellt för honom. Även anmält honom till påskvalpen i Rättvik.
Har nu gått med i Terrierklubben, kul att få en tidning till i lådan, och kanske blir det någon anmälan till Terrierklubbens utställningar. Det verkar inte finnas lika många utst. som SSRK arrangerar. 
Apportören kom idag, men den är ganska tråkig att läsa ... var betydligt bättre förr i tiden.

En del av katterna har svårt med att kissa, troligen urinsten, har hämtat ut tabletter idag på apoteket så nu blir det att ge dom en kur igen. Skönt med en veterinär man kan ringa o rådfråga och få tabletter utskrivna enkelt och snabbt.
Ska även ta och ringa runt och kolla lite priser på HD röntgen o ögonlysning, dags för Bera ....

Snart så tittar dom upp igen ....
IMG_2335-001


Snöblandat regn .....

2015-02-23 16:30 | 0 kommentarer

så idag har vi mest varit inomhus, ägnade förmiddgan åt lite bakning ....
Ett tips från Tv-programmet Go´kväll .

23feb3

även lite sesamkex med flingsalt ...
DSC06129-001

23feb1

Två slöa katter ...
 


Vad är detta .....

2015-02-23 13:02 | 0 kommentarer

för hundklubb .....  Drive in för valpar från 3 månaders ålder ????
Dom får ju inte ens vara med som sällskap på en utställning om dom inte fyllt 4 månader.

DSC06127-001


Veckan började .....

2015-02-18 16:23 | 0 kommentarer

med -17 på morgonen, men fram på förmiddagen blev det lite mer normalt med endast ett par minus. Nu är det plusgrader och där det varit skottat är det rena isgatan, med lite vatten ovanpå .... Förenat med livsfara att gå där, man får försöka gå på den snö som finns. Även vägen är en enda lång isgata, nej, antingen får det bli lite mer snö o kyla, annars regn så att det kommer fram lite barmark.
Förmiddagen ägnade jag mig åt att bada Zantos, vilket inte är gjort sedan han klipptes ner efter Mässan, fortfarande vit o fin i pälsen och vattnet helt klart - så skitig var han inte!! Lite tovor hade uppkommit, men gick ganska lätt att reda ut då pälsen är ganska kort. Men nog har den vuxit på dessa månader, och så tjock den är ........     
DSC06083-001


Äntligen dax ......

2015-02-14 16:29 | 0 kommentarer

för utställning, efter ett långt uppehåll ....
Iväg till Gävletravet där GÄKK hade sin valp & veteranutställning detta år. Fyra JRT var anmälda, Chester BIR (nu är han oslagen som valp) Sex fina terrierraser in i finalen, vann gjorde en cairnterrier, tvåa en fin släthårig foxterrier, Chester trea och tyvärr kommer jag ej ihåg vilken som stod på fjärde plats.
Hade för en gångs skull tur på katalogdragningen, vann 4kg hundfoder ....

DSC06106-001

Toppen med utställningar, det blir mycket godis ..........


Stämmer detta ..... ????

2015-02-13 14:58 | 0 kommentarer

så är det nog dags att börja "rota" i detta igen ....
Följande insändare läste jag i Gästriklands tidning 13 februari 2015

"Märkning av djurmatsförpackningarna är inte alls så reglerad som människomat. Många hundägare luras av svenska flaggan på påsarna och märkning som "svensktillverkat" när dom köper hundmat. Det är lätt att tro till exempel att djuren som köttet kommer ifrån, har levt i Sverige. Så är det inte idag- "Svensktillverkat" betyder bara att hund´matsfabriken ligger i Sverige.
Kötte i påsarna är importerat och - för griskött- illegalt producerat i strid med EU:s djurskyddslagar. Jag har mailat alla försäljare av hundtorrfoder och grävt fram, att det bara finns ett torrfoder där köttet kommer från svenska djur som fötts upp i enlighet med EU:s djurskyddslagar.
Det fodret tillverkas i Bro. INGEN av hundmatstillverkarna ställer något krav på hur djuren som hamnar i deras hundfoder ska ha haft det i sina liv. De frågar inte efter om kycklingar näbbklipps, om grisar packats ihop till livslång trängsel, om dom har svanskllippts, tandklippts, fått antibiotika i fodret varje dag, eller om suggorna står fastlåsta mellan gallergrindar under halva sina liv, utan att kunna flytta sig en meter.
Även veterinärer säljer hundfoder av djur som fötts upp i strid med EU:s djurskyddslagar. Märkningsreglerna för vad man får skriva på en hundmatspåse är så få, så det går att förleda konsumenterna på det här sättet. Ska ett djurslag få utsättas för djurskyddsbrott, bara för att bli mat åt hundar och katter?"
                                                             Ylva Gefvert

Stämmer detta kan jag lugnt påstå att jag känner mig lurad. Har sedan ett par år tillbaka endast köpt, vad jag trott var/är svenskt torrfoder åt både hundarna o katterna.  

 

 


Det gäller ...

2015-02-10 18:52 | 0 kommentarer

att se upp ibland ....
Har nu lyckats att få ner bilarnas försäkringar med 3000kr/år, man kan ju ha roligare för pengarna än att bara betala ..... Oftast går väl försäkringarna bara runt år från år, men nu kommer jag att kolla upp dom varje år innan förfallodagarna.
Idag har det varit rena vårkänsla ute, hea +15 i solen, så det fick bli en kopp kaffe i solskenet tillsammans med en av katterna som låg i knät o spann. En stor känsla att man nu vill ha VÅR , men det kommer troligen mer av det vita, men, men snart är februari till ända ......
Många valpkullar verkar det bli framöver enligt annonser. Kanske blir det småttingar under nästa år här hemma, vi får väl se ..  


Oj, vad veckorna .....

2015-02-06 16:05 | 0 kommentarer

rusar på, tycker det nyligen var måndag ......
Snön ligger kvar, men idag lite mildare så det börjar ramla av på buskar o grenar. Lite jobbigt nu att det inte går att komma ut på promenader. Att gå efter vägen med stavar o hund/hundar i koppel fungerar iinte så bra, men det kanske sjunker undan så man kan komma ut på fälten igen ....

2feb_tiger_lollo

Katterna går inte ut mer än nödvändigt denna årstid.
Har funderat på detta med hemsidor, är det helt ute nu? Verkar bara som det är Facebook som gäller ... och det kan väl vara ok, men hemsidorna kan ju berätta så mycket mer om det man nu vill titta/läsa om. Trist när man går in på en del hemsidor och dom inte är uppdaterade på väldigt lång tid, då kanske det är lika bra att lägga ner den ?? FB i all ära, men blir lite tjatigt när många uppdaterar precis allt dom gör under dygnet, vad dom äter, vilka dom träffar etc. Men smaken är ju som bekant delad!! Hur klarade vi oss innan allt detta med datorer och mobiler blev så utbrett? kan man fråga sig.
Jo, man träffades väl mer och umgicks tillsammans, och ärligt talat är väl det mer roligt än att sitta vid skärmen o "prata".

Trevligt brev på posten kom igår ; inbjudan till dop i slutet av mars, syster-ysters yngsta son och hans flickvän ska döpa sin förstfödda i Frösunda kyrka. Tyvärr kan vi nog ej åka, tar allt för många timmar med tanke på hundarna, går ju inte att ha dom ute så många timmar denna årstid, men ska göra vad vi kan,, det är ju ganska lång tid kvar. Lite tokigt ibland att man bor så långt ifrån varann.

Önskar alla som tittar in en trevlig helg!!

tulpanhemsidan

 5feb chestmika

 Mor o son håller igång ..........

 

 

 

 

 


Snö, snö och åter snö ......

2015-02-03 14:59 | 0 kommentarer

har det kommit under några dagar - nu räcker det mer än väl!!
Idag -10 och lite vind så det var isande kallt. Nu går det ej längre att ta sig ut på fälten, då måste det blir med skidor ...

3feb151


Skulle behöva ha lite upplogat att gå på
Snart dags för utställning, känns som det är väldigt länge sedan sist. Det är Chester som står på tur, Zantos har nu fått lite kortare kostym så han lär bli borta från utställningsvarven ett tag.
Har planerat in några med honom under våren, blir ju att testa nya domare inom ny ras.
Svårt med trimningen vad det gäller terrier, men det är väl ingen annan råd än att fortsätta ..... det som känns svårt är hur mycket/lite man ska lämna kvar. Mika har väldigt mycket päls nu, hon får bli den man tränar på.
Nu ikväll faller det ännu mer av det vita ........

Statistik

Besökare idag: 30310
Denna månad: 1553360
Totalt: 31009546

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«februari 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
232425262728

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   februari 2024 
  1tor
  Max, Maximilian
  2fre
  3lör
  Disa, Hjördis
  4sön
  Ansgar, Anselm
  5mån
  Agata, Agda
  6tis
  Dorotea, Doris
  7ons
  Rikard, Dick
  8tor
  Berta, Bert
  9fre
  Fanny, Franciska
  10lör
  Iris
  11sön
  Yngve, Inge
  12mån
  Evelina, Evy
  13tis
  Fettisdagen
  Agne, Ove
  14ons
  Askonsdagen
  Alla hjärtans dag
  Valentin
  15tor
  Sigfrid
  16fre
  Julia, Julius
  17lör
  Alexandra, Sandra
  18sön
  Frida, Fritiof
  19mån
  Gabriella, Ella
  20tis
  Vivianne
  21ons
  Hilding
  22tor
  Pia
  23fre
  Torsten, Torun
  24lör
  Mattias, Mats
  25sön
  Sigvard, Sivert
  26mån
  Torgny, Torkel
  27tis
  Lage
  28ons
  Maria
  29tor
  Skottdagen