Blogg

Äntligen .....

2014-11-26 17:22 | 0 kommentarer

tittade den stora gula lampan fram ..... hela två dagar med solsken under några timmar.
I morse -4 och frost över gräset. Får se hur länge det varar .......
PM från Mässan, 63 JRT anmälda !!!! tänk att bli BIR bland alla dom, ska bli kul att se, hoppas på många fina hundar. Den finaster är ju för liten att delta. 
Amrisarna var 40 till antalet, och det är ju inte illa ...... Det lär väl bli en redig konkurrans kan jag tänka mig. Den dagen kommer att bli väldigt tidig då man verkligen vill vara på plats tidigt.
Nu till helgen är det Chesters sista valputställning (vad jag idag vet iaf) och då bär det av till Jälla ridhus och Sv Lapphundsringen som arrangör. Autoriserade domare så det ska bli spännande att se hur det kommer att gå.
Istället för hundbilder kommer här två att katterna ....
22 nov1


½ storm ......

2014-11-24 18:02 | 0 kommentarer

trodde ytterdörren var låst så kraftigt låg blåsten på att man knappt fick upp dörren .... åh vad det har regnat idag, riktiga skyfall. Inte kul tyckte dom fyrbenta att gå ut i detta väder ...
Nu är snart denna trista månad över och inte en solgnutta har man sett  tur att man inte behöver gå efter skitiga vägar med hundarna, dom blir i stort sett bara blöta under promenaderna. Men idag blev det bara tomten för amrisarna. Vill ha lite minusgrader och fruset på marken, tack !!!!
Lite bak av saffransbröd blev det idag ....
DSC05889-001

 


Tidig morgon ....

2014-11-22 19:30 | 0 kommentarer

och ett lätt snöfall på vägen upp till Hudiksvall KK inoff. utstälning.
Chester blev bedömd (även denna gång med fin kritik) strax före kl 10, blev sedan en lång o kall väntan i ridhuset innan det blev dags för finalerna. Tur att man stannade kvar för tanken fanns att ge sig av hemåt, men ......
Alla BIR valpar 4-6 månader in tillsammans, var dryga 20 stycken. Han blev BIS-2 igen, fick en stor kasse med diverse saker i pris + hundmat.
Imorgon fyller han 6 månader, och hans utställningar i valpklass 1 har ju verkligen gått bra, hitintills har ingen slagit honom ......
Men jag kan ju tycka att man skulle ta ut grupper på valparna när respektive rasgrupp är färdigbedömd, det gjordes med dom vuxna hundarna. Det blir vädigt länge för dom små som kanske inte har fått så mycket rutin på den hela även om. Chester tar allt med ro, rullar ihop sig och kopplar av fullkomligt i sin bur. Även Gibson fick följa med idag för att komma ifrån löptikarna här hemma ett tag.
Bitvis både dit o hem låg det ett tunt snötäcke i naturen. Lyckades komma till Tönnebro innan mörkret kom och det var skönt att få köra i någorlunda dagsljus, även om det var snöglopp och dimma på sina håll.
Blev även idag moster igen till en liten kille ..... Grattis Dessi o Stoffe
22 nov


Flera nyanser .....

2014-11-21 18:39 | 0 kommentarer

av det grå ....... har fortsatt varje dag hela veckan. Idag kom det snöblandat regn så nu är det så blött o skitigt igen ... Som sagt denna månad är absolut den värsta av alla.

I måndags blev Zantos och hans systrar två år, tycker inte det var länge sedan dom föddes, men som bekant går tiden så fort. Nu hoppas jag han kan få sitt sista svenska cert framöver och få sin titel..
ZANTOS


Grått, grått, grått ......

2014-11-15 19:20 | 0 kommentarer

åh, vilket fruktansvärt trist väder, verkliglen lågt i tak .....
Skulle verkligen vilja ha lite sol och minusgrader NU ..... men tacksam att det inte regnar också.
Har nu i dagarna två tittat på finalerna från utställningarna i Norge, kul när man kan sitta hemma o följa med ....... men, det fungerar inte lika bra som när det sändes från Helsingfors WDS. Helt plötsligt lägger det bara av och står sedan o snurrar utan att det händer någonting !!!  Den enda hela gruppen jag kunde se idag var grupp 8, och det var väl tur. Golden vann och en r/v amris trea i gruppen. När det sändes från Helsingfors kunde man själv välja vad man ville se - gå tillbaka eller framåt - det har inte fungerat här. Fel på sändningen eller min dator .... ?????

Denna helg är det första på flera som det inte är någon utställning, men dags igen nästa helg. Nu blir det bara promenader bland rådjur och en o annan "jakthund" som dyker upp.

22okt


Så var det dax igen .......

2014-11-12 11:11 | 0 kommentarer

att upptäcka fel på kassakvitton, denna gång var två artiklar inslagna trots att jag bara köpt en .... + fullt pris för varor som i butiken hade ett lägre pris 😲 Så trött på detta "slarv" som upprepas allt för ofta, och så gott som alltid är det Icas butiker, man skulle kunna tro att det sätts i system .... Har man handlat mycket är det inte alltid så lätt att kolla varje inslagen vara.. blir rätt. Det kan tyckas lite med några kronor hit o dit, men drabbas fler kunder blir även det en större summa. Sällan får man en ursäkt trots att butiken felat 😠 Inte alltid man handlar på "hemmaplan" så ofta kollar jag igenom kvittot på plats, men ibland glöms det bort av olika anledningar o man upptäcker felen hemma. Visst, man ringer o påpekar det hela och man får i de flesta fall rätt, MEN det är så irriterande! samt en massa onödigt jobb för kunden.
Oss har det hänt alltför många gånger för att det ska vara en tillfällighet. 


Vilken helg med vår lilla terrier ....

2014-11-10 16:01 | 0 kommentarer

Först ut var Terrierklubben/Östras utställning i Sollentuna, drygt 40 JRT anmälda. Andreas Schemel från Österrike skulle döma rasen. Först ut i ringen var Chester, vann sin klass och fick sedan möta vinnande tikvalp, Han blev BIR med en superkritik, avslutningsvis med very promising!!  Sedan blev det en lång väntan till finalen, tittade på bedömningen av JRT och jag måste ju säga att det var väldigt varierande i typer och storlekar ... Då var det sedan dags för BIS valp 4-6 mån. och det var många olika terriervalpar - han blev placerad BIS-4, så glad för det.  Karl-Erik Johansson dömde Bis finalen.
En stor eloge till Terrierklubben som varken tog entré eller p-avgift.

Söndagen bar det av till Enköpings ridhus och UKK:s Mårtensutställning, där var fyra JRT anmälda, Chester hp och BIR-valp. Maria Lönnhammar dömde, hon dömde även gruppen där det var elva olika terrierraser representerade, och till min stora lycka blev Cheter BIG .... så otroligt roligt!! I Bisfinalen som dömdes av Cindy Pettersson blev det ingen placering, men är mer än nöjd med helgens utmärkelser. Trevligt sällskap som vanligt av Sara o Leon, tack för alla bilder du tog!!

8nov (Östsv1


Snart är det kanske .....

2014-11-06 18:58 | 0 kommentarer

vinter igen ..... snöade igår, men så milt att det bara blev ännu blötare. Chester hade i alla fall väldgit roligt med att jaga snöflingorna, han undrade nog vad det var som dalade ner. Idag f´lera minusgrader på morgonen, började snöa under eftermiddagen som nu ligger som ett tunt lager på gräsmattorna. Skulle vara skönt om det blev lite kallare så man slapp allt det blöta .......
Trassel med datorn..... den gör inte alls som jag vill. Hur får man bort all skitreklam som poppar upp överallt och gör allt så jäkla segt ............????? Går inte att lägga in bilder etc. så nu ger jag upp!!!!
Idag är det fyra år sedan Julia och hennes syskon kom till världen, troligen vår sista goldenkull, vemodigt .... men någon gång tar det slut .....

DSC_0063


Detta gråväder .....

2014-11-03 18:54 | 0 kommentarer

med spridda skurar kan ju inte göra någon glad ......
Lördagen möttes Sara o jag i Gävle för att tillsammans åka upp till Söråker och Västernorrlands KK valputställning, långt kan ju tyckas, men det gäller att få träna på så många små utställningar som möjligt innan det blir lite mer allvar av det hela. Vädret uruselt, regn o grått, men fram kom vi god tid, skönt att få vara inomhus i en varm lokal. Redan vid vacc.kontrollen fick vi en kasse med smått o gott i, hm priser redan innan vi varit i ringen, uppskattat!!  
Chester var först ut, ensam i sin ras, med återigen en kanonkritik av domaren Annica Uppström som gav honom BIR, Leon var också ensam foxterrier så det blev BIR även där. Inga gruppfinaler, alla valpar gick in tillsammans för BIS, men uppdelat i tre åldersklasser, det var många valpar i olika raser och storlekar. Även nu var Chester först ut i valpklass I och dömdes av Kerstin Henriksson. Efter flera varv och flera avtackningar var vi då fyra valpar kvar, vann gjorde en väldigt fin cockerspaniel och Chester BIS-2  Leon gick hela vägen och blev BIS i klass II  . Det blev en hel del priser, och så var det bara att packa ihop och ge sig hemåt i regnvädret. En trevlig och välarrangerad utställning .
Nu laddar vi om inför kommande helg .......

1nov_Västernorrlands KK2

Statistik

Besökare idag: 3410
Denna månad: 3410
Totalt: 24595400

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«november 2014»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2023 
  1lör
  Harald, Hervor
  2sön
  Gudmund, Ingemund
  3mån
  Ferdinand, Nanna
  4tis
  Marianne, Marlene
  5ons
  Dymmelonsdagen
  Irene, Irja
  6tor
  Skärtorsdagen
  Vilhelm, Helmi
  7fre
  Långfredagen
  Irma, Irmelin
  8lör
  Påskafton
  Nadja, Tanja
  9sön
   Påskdagen
  Otto, Ottilia
  10mån
  Annandag påsk
  Ingvar, Ingvor
  11tis
  Ulf, Ylva
  12ons
  Liv
  13tor
  Artur, Douglas
  14fre
  Tiburtius
  15lör
  Olivia, Oliver
  16sön
  Patrik, Patricia
  17mån
  Elias, Elis
  18tis
  Valdemar, Volmar
  19ons
  Olaus, Ola
  20tor
  Amalia, Amelie
  21fre
  Anneli, Annika
  22lör
  Allan, Glenn
  23sön
  Georg, Göran
  24mån
  Vega
  25tis
  Markus
  26ons
  Teresia, Terese
  27tor
  Engelbrekt
  28fre
  Ture, Tyra
  29lör
  Tyko
  30sön
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana