Blogg

Snöslask .....

2012-10-30 10:52 | 0 kommentarer

blev det av allt det vita från igår, men det var väl inte annat att vänta ..... Bera såg lite fundersam ut när hon kom ut imorse, nästan bara vatten kvar ...... så nu är det skitiga hundar igen .....
Packning av bil, tror nästan det är mer prylar till hundarna än till mig själv som ska med.


Se det snöar .....

2012-10-29 13:13 | 0 kommentarer

marken helt täckt till hundarnas stora förtjusning, Beras första upplevelse av snö, och det var uppskattat. Hon o Julia har farit runt som raketer, övriga golden har legat o rullat runt i allt det vita.

Helgen bjöd på kallt, torrt o soligt väder. Lördagen tillbringade vi i ridhuset utanför Sala, GRK;s utställning. Julia oplacerad i sin klass, Gibson tvåa m hp i veteran och slutligen femma bästa hane.
Söndagen var det återigen ett ridhus, denna gång i Kungsgården utanför Sandviken där SSRK hade sin inoff. utställning. Bera ensam i sin ras, BIR med en fin kritik och blev sedan BIG, oplacerad i BIS:et. Det blev en trevlig dag tillsammans med "gamla" o nya vänner.
Idag ska dubbdäcken på Jeepen, onsdag bär det av till Stockholm för att torsdag morgon fortsätta till Göteborg och båten över till Fredrikshavn och dubbelutställningen i Herning, lördagen är det 40 isländska fårhundar, kul med många i rasen får se hur Jonte kan häva sig bland dom ....... troligen lika många på söndagen.


Trevlig eftermiddag .....

2012-10-21 08:36 | 0 kommentarer

blev det igår i Uppsala.
Så fort det blev ljust nog blev det en promenade med goldisarna, naturligtvis var det fler rådjur än normalt denna morgon, så Julia fick gå i koppel lite mer än vanligt, men ville ej riskera att hon skulle försvinna efter det vilda, man kan ju aldrig veta och har man tider att passa är det dumt att chansa.
Regnade konstant från det av vi åkte tills vi kom hem, och under hemresan formligen vräkte regnet ner ...
Först mötte vi Syster-Yster o Dessie med småtjejerna, blev en sväng in på City-Gross, sedan Jula och Göran hittade bra stövlar. Nästa stopp var Ikea där vi sammanstrålade med Birgitta och Diezel fick byta bil, vi gick sedan allihopa och åt lunch, lyxade till det med en liten bakelse till kaffet. Blev en trevlig stund med mycket prat o skratt. Sedan skildes våra vägar och vi tog en sväng in på Skopunkten där jag hittade två par bra skor.
Hemma igen hos ett gäng glada hundar, rastning o mat. Men det är konstigt (men egentligen inte ...) fast man har huset fullt av 4-benta så är det tomt när en ej är hemma ...... dom har ju sina egna personligheter allihopa en del mer än andra.
Idag öppnar vi Loppisen, spännande att se om det kommer några .... har ej haft någon annons utan det är bara lappar vi satt lite varstans.
Ute är det bara blött, blött ..........


Kolsvart .....

2012-10-20 06:28 | 0 kommentarer

utanför fönstren, men än så länge inget regn ...... helgen såg inte rolig ut vädermässigt enl. prognosen. Igår badade o trimmades Diezel, första gången det fanns tovor i hans päls, men inte så konstigt när det har/är så jäkla blött hela tiden. En rastgård med väggar o tak skulle sitta fint just nu att ha ....
Idag blir det en tur till Uppsala, träffa Syster-Yster o Birgitta som nu ska ha Diezel hos sig fram tills jag kommer den 31:a, för att dagen efter börja resan till Danmark. Även Jonte ska med, skulle sitta fint med en dansk veteranvinnartitel ......
Diezel ska med till SSRK Mjölby nästa helg, och samtidigt få lite träning. Han o jag funkar inte riktigt i ringarna - har verkligen tränat på detta hoppande, men än så länge finns det kvar tillsammans med mig, ger sig kanske med tiden ?? Men som sagt så länge det pågår med mig är det bättre att Birgitta visar honom. Tiden är ju knapp inne i ringen, så det mesta måste fungera, och att kunna se hundens rörelser är ju viktigt.
PM kom igår från SSRK inoff. nästa helg, som väntat är det bara Bera i rasen isländsk fårhund. Nu väntar jag på PM från GRK Sala - där lär det säkert vara x antal golden.
Trevlig helg till dig som tittar in, kul att det är så många besökande på hemsidan  


Grått & Skitigt .....

2012-10-18 08:46 | 0 kommentarer

även denna dag - så less på detta väder ..... Värken i lederna blir ju också värre
Hundarna har bara sin ursprungsfärg kvar på huvud/rygg efter promenaderna, och luktar som gamla avlopp .... Fälten ligger i stort under vatten, och i och med denna lerjord är det mer än skitigt.
Igår hoppade en råbock fram ca 3 meter ifrån oss (för en gångs skull var kameran inte med, typiskt!) Då hade ändå en del av hundarna sprungit över kullen där han var ... det blev allt för starkt för Julia som drog efter, övriga stannade ..... in på nästa fält var det tre rådjur till och trots att hon var ganska långt efter gav hon inte upp utan försvann efter dom in i skogen. Gick säkert bara 5-10 minuter så kom hon tillbaka, men det kändes långt och många tankar for i huvudet.... Idag ska kameran med, men då lär det säkert vara tomt på vilt.


Helgen slut ....

2012-10-14 19:16 | 1 kommentarer

Vi hade trevligt besök från Sjötorp i helgen, som alltid lika lättsamt att ses ....  fast det kan gå år mellan besöken.
Vädret har varit grått, grått och idag rejäla regnskurar. Skulle sitta fint med några soliga dagar och med hög o klar luft!!!
Nu har vi snart våran Loppis färdig, räknar med att kunna öppna på söndag 21:a. Spännande att se om det kommer några kunder ......


Vitt på gräset .....

2012-10-12 18:19 | 0 kommentarer

var det när man tittade ut tidigt i morse, MEN bättre när det är lite fruset på marken än detta eviga regnande ......
Mötte Syster-Yster i Valbo under förmiddagen i onsdags, blev lite inköp av kläder, sedan hem det blev ett par promenader med hundarna. Göran jobbade extra på natten, och skulle sedan vara kvar på jobbet för att under torsdagsmorgon ta hand om knallarna som då skulle ha marknad. Efter att hundarna fått sitt åkte vi dit, jobbigt att gå runt alla stånd, fick tag i strumpor som var planerat. Blev fika och en enormt god morotskaka på cafét. Sedan skildes våra vägar o Göran o jag körde hem till Årsunda. 
Såhar man då blivit ett år äldre igen ....... men bara på pappret ....
Trevligt med alla grattishälsningar via FB.
Idag blev det en tur ner till Sandviken, skulle byta en blus på Kapp-Ahl vilken jag bytte ut mot två reatröjor istället, hämtade Kefavet tabl. till Mona som är/har varit så utsatt sista halvåret för fukteksem.
Åh så vad det helg igen ......


Andra frostnatten .....

2012-10-06 12:33 | 0 kommentarer

snart dax att ta in alla stora blommor som nu står på altan, hoppas bara dom klarar vintern .....
Blå himmel o solsken, inget man har varit bortskämd med - HÄRLIGT att hundarna kan var ute hela dagen.
Helgen är bokad för bad, fön o trim av amrisarna, kanske också lite tvätt av några fönster (vilket är urtrist!) men nödvändigt ibland.
En del golden är nu anmälda till GRK Sala i slutet av oktober, samma dag åker Diezel med Birgitta till SSRK Mjölby, och dagen efter har SSRK inoff.utst. i Kungsgården dit Bera är anmäld. Den helgen blir intensiv, men förhoppningsvis trevlig o givande.


Några trevliga timmar .....

2012-10-02 23:31 | 0 kommentarer

under eftermiddagen tillbringade vi i Älvkarleby hos Soli o Janne. Fick snusa o gosa med dom två enormt söta taxvalparna ..... Så små o behändiga, hade lätt gått ner i en handväska ......
Den röda taxkillen som också fanns i flocken var riktigt fin ....
Vädret bjöd som vanligt på regnskurar till o från, och det ska tydligen fortsätta så i veckan, trist!!
Imorgon fyller terrierMika 3 år - tiden går .......

Statistik

Besökare idag: 3013
Denna månad: 3013
Totalt: 24595003

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«oktober 2012»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2023 
  1lör
  Harald, Hervor
  2sön
  Gudmund, Ingemund
  3mån
  Ferdinand, Nanna
  4tis
  Marianne, Marlene
  5ons
  Dymmelonsdagen
  Irene, Irja
  6tor
  Skärtorsdagen
  Vilhelm, Helmi
  7fre
  Långfredagen
  Irma, Irmelin
  8lör
  Påskafton
  Nadja, Tanja
  9sön
   Påskdagen
  Otto, Ottilia
  10mån
  Annandag påsk
  Ingvar, Ingvor
  11tis
  Ulf, Ylva
  12ons
  Liv
  13tor
  Artur, Douglas
  14fre
  Tiburtius
  15lör
  Olivia, Oliver
  16sön
  Patrik, Patricia
  17mån
  Elias, Elis
  18tis
  Valdemar, Volmar
  19ons
  Olaus, Ola
  20tor
  Amalia, Amelie
  21fre
  Anneli, Annika
  22lör
  Allan, Glenn
  23sön
  Georg, Göran
  24mån
  Vega
  25tis
  Markus
  26ons
  Teresia, Terese
  27tor
  Engelbrekt
  28fre
  Ture, Tyra
  29lör
  Tyko
  30sön
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana