Blogg

Som vanligt dagen efter ....

2012-04-30 19:26 | 0 kommentarer

lite halvsegt, men fick ändå lite gjort under förmiddagen innan det var dags att bassängträna igen ....
Strålande sol och värme även idag. Såg den första sädesärlan på tomten.

Fick det nya mobila bredbandet 4g idag, och installerade det, funkade det?? Nä, det gjorde det inte .... samtal med support som inte heller kunde lösa problemet via telefonen, så det var bara att sätta tillbaka det gamla så att man kan använda datorn. Nu behöver jag prova det nya i en annan dator, men det har man ju ingen i närheten. Kanske lika bra att ta allt med till en Teliabutik så får dom kolla, enl support kan det var något fel på datorn alt bredbandet. Den som lever får se ..... alltid ska det vara något som krånglar!!

Trots alla andra fyrbenta är det TOMT när inte Diezel är hemma ... men det är säkert nyttigt o bra för honom att vara ifrån mig ett tag. Han är ju väldigt bunden vid mig. Birgitta har satt in lite bilder av honom o pappa Spike på FB, och dom verkar ha livets glada dagar.

Solen strålar fortfarande och jag ska gå en runda med goldisarna.


Tidig morgon ....

2012-04-29 19:22 | 1 kommentarer

blev det denna söndag .... iväg till utställningen i Västerås.
Blev premiärtur med den lilla röda, och det gick hur bra som helst. Vädret varmt o soligt hela dagen.
Gibson debuterade som veteran, blev bästa veteranhane med ecx, ck och slutade som fyra bästa hane.
Tyvärr hann jag inte se något av amrisarna, men Nappes dotter Mercy fick exc. och kom tvåa i sin klass.
Diezel var med för att åka med Birgitta hem och vara där till slutet av nästa vecka.


Solsken/värme ....

2012-04-28 17:41 | 0 kommentarer

hela dagen, men blåst ...

En snabbis till Valbo på fm, erbjudande på Arkens Zoo, en säck hundmat inkluderade en bur i valfri storlek, mycket bra. Träffade Soli inne i butiken, vi gick o fikade på Ikea efteråt.
Hem o finputs på Mr G inför morgondagen.
Tog en timme och fortsatte rensa i stora rabatten, nu är den nästan klar. Oj vad mycket som kommit upp sedan sist. Nu blommar påskliljorna i rabatten på framsidan och tulpanerna har stora knoppar. Snart så kan man plocka in sina egna blommor.


Strul, strul ............

2012-04-27 20:42 | 0 kommentarer

hade skrivit ett ganska långt inlägg, som inte gick att lägga in ..............


Hemma .....

2012-04-26 10:38 | 1 kommentarer

igen, och lika grått o disigt som när jag åkte. Med dagarna i Stockholm blev soliga o varma ....
Nu är nycklarna lämnade till lägenheten och allt är klart för dom nya att flytta in.

I tisdags kväll var syrran o jag på bio, åratal sedan jag besökte en biograf, vi såg En dag i Phuket, tror jag det heter. Den var helt ok, hade sina små roliga inlägg då o då.
Både på vägen ner och hem var det mycket polisbilar i farten, t.o.m på gamla E4 som jag tog hem och knappast var någon trafik alls på ..... men solen sken så då är det säkert skönt att stå o lura i buskarna .... men jag slapp att bli stoppad.
Har haft mattläggaren här under fm, äntligen ska det bli en ny matta i köket .....
Nyligen hemkommen från Gävle och styrelsemötet som tog några timmar .... det första i år! Var där i god tid, men tog nästan lika lång tid att hitta en parkering som att åka dit ....
Nu är det dags att krama kudden .............


Vaknade kl 4.00 ....

2012-04-24 07:06 | 1 kommentarer

att regnet bara vräkte ner..... nu är det uppehåll, men så grått o dimmigt

Snart redo att köra mot Stockholm via Vallentuna och Syster-Yster ....
I Uppsala kom solen, och framme i Vallentuna strålande vårväder o värme. Efter fika fortsatte vi till Huddinge, och med hem kom denna lilla bil ...
verso yaris 2001


Dimmigt o grått ....

2012-04-23 16:37 | 0 kommentarer

denna måndag, men trevligt besök på förmiddagen av Soli och hennes två goldentjejer. Det var så länge sen vi sågs - hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång .....

Vid lunchtid var det dags för ett pass i bassängen igen, skönt, men fasen vad trött man blir efteråt!!
Solen bröt igenom nu under eftermiddagen och nästan hela himlen är klarblå, härligt med värme .....
Har ännu ej bestämt mig ang. Vallentuna - kanske ska jag skippa den helt??


Gråmulen söndag .....

2012-04-22 17:07 | 0 kommentarer

men inget regn/snö, det är jag tacksam för  .....
Gjorde lite jobb i trädgården under förmiddagen nu är nästa hela stora rabatten rensad, oj vad mycket som är på väg upp under allt gammalt gräs.
Såg på FB att en av Vildas avkommor grattades av matte på sin 9 års-dag, det hade jag totalt glömt, jösses vad åren går ...
Utanför fönstret håller ett skatpar på och plockar pinnar till sin nya bostad i granhäcken, dom har jobbat hela dagen. En av dom knipsar av kvistar på lönnen , och ibland är det riktigt stora pinnar/kvistar. Duktiga att jobba ...


Det vita har .....

2012-04-21 20:11 | 0 kommentarer

lagt sig ännu mer över naturen denna lördagsmorgon, och det fortsatte komma snöblandat regn .... men under dagen tittade solen fram lite då o då.
Nu är det barmark igen, tror det kan bli kallt inatt, känns så.

Ett trevligt meddelande från Birgitta, Diezels kullbror och Nappes barnbarn har nu blivit CHAMPION i USA ..... inte illa!! Vi får väl hoppas att Diezel så småningom också blir det här hemma i Sverige.
Måste snart bestämma mig för vem/vilka som ska anmälas till SKK Vallentuna .....
Precis nu passerade en räv utanför staketet, den första jag sett sedan vi flyttade hit.


Jaha, då var det .....

2012-04-20 18:43 | 0 kommentarer

dags igen för ett bakslag vädermässigt!! Snöblandat regn och blåst ingen vidare bra kombination.
Blev en kortare sväng ute på fälten så att hundarna fick rusa av sig, nu tycker dom nog det är ganska skönt att ligga inne i stugvärmen.
Katterna mår efter omständigheterna bra, en av killarna har gått ut ....
Hade tänkt börja städa/tvätta av altanen som senare ska målas om, men kändes inget vidare i kylan som är nu. Finns ju annat att ta tag i ......
Snön fortsatte hela dagen, nu med mindre flingor, men 17 vad blött det är, vissa delar av gräsmattorna är täckta av fluffigt vitt. Usch detta sätter verkligen stopp för vissa saker man tänkt att göra, men ingenting att göra åt - bara gilla läget!!!

                                                          TREVLIG FREDAGSKVÄLL


Vilken dag!!!

2012-04-19 20:20 | 1 kommentarer

som började tidigt med ett par snabba promenader. Sedan iväg till veterinären för kastrering av x antal katter. När dom fått sina lugnande sprutor lämnade vi dom hos Tessan och åkte och fikade. Efter lite drygt en timme fick vi hämta dom, allt hade gått bra och dom var verklígen duktiga att hantera innan dom somnade.
Sedan var det bara att vända bilen hemåt igen, rastning av hundarna och Mia kom och hämtade Stina o Minty efter att ha varit här i tre veckor. Placerade ut dom nyoperade så att dom fick ligga i lugn o ro. Nu var dom alla mer eller mindre vakna även om det var lite darrigt på benen.
Dags att sätta sig i bilen igen och fara mot Valbo. Hundmat inhandlades på Arkens Zoo, Jennys Hund & Katt för kattsand. Blev sedan mat på Ikea och lite fynd.
Hem via Sandviken och matinköp på Ica Maxi. Blev sen middag för hundarna, men dom kan ju inte klockan exakt så det gick bra, även killkatterna fick lite käk, men Lollo o Liisa får vara utan tills imorgon. Ingreppet på dom är ju lite större än på hanarna.
Nu har alla fått sitt inkl. rastning, och vi ska ta oss en välförtjänt fika ......


En dimmig o grå ....

2012-04-16 15:30 | 0 kommentarer

måndagsmorgon med frost ..... så trots regnet igår var det "torrt" på marken. Det lovas bättre väder fram på dagen - så det hoppas vi på.
Solen kom och värmde, skönt!!
En positiv överraskning hos sjukgymnastiken idag som jag trodde var det sista träningspasset, men jag fick tillgodogöra mig dom tre gångerna jag varit borta ...

Nu håller jag på o försöker få kontakt med veterinären för kastrering av några katter .... det är bara tut i luren .....
Igge_Tess


Söndagen började med ....

2012-04-15 18:35 | 0 kommentarer

grått o mulet väder - trodde nästan det skulle bli regn, men så kom solen och förgyllde resten av dagen. Tranorna har seglat uppe i det blå över hustaken med sitt speciella läte.
Inga promenader idag utan det har varit lek/bus på tomten. Som vanligt (åtminstone vad det gäller mig) har det varit lite halvsegt efter en utställningsdag.
Framåt kvällningen kom regnet, och bara det slutar tills imorgon är det ok .....


Tidig morgon .....

2012-04-14 19:48 | 0 kommentarer

blev det idag, utställning i Avesta, men ingen snö som vissa fick vakna till i morse .....
Diezel gjorde sin sista utställning som valp, och det blev BIR BIG-3 med sin uppfödare som visade honom. Jonte var med och startade som veteran med BIR och BIS-3 veteran, det var verkligen roligt, många veteraner i ringen av varierande raser. Sina första starter på utställning gjorde Jontes två fina döttrar med bra kritiker, Idun (hö på bilden) blev BIR-junior, och kullsyster Embla blev tvåa.
DSC02020
Solen kom fram under dagen, och det blev riktigt skönt.....


Åter en .....

2012-04-13 10:24 | 0 kommentarer

gråkall dag, det blev väl för mycket av det goda igår .....
Väntar på att citronkakan i ugnen ska bli klar, sedan promenader. Under eftermiddagen kommer flyttbilen, ska även klippa Diezels tassar inför utställningen i morgon.
DSC01992

DSC01995Första vitsipporna i år på tomten .....

 

 


Strålande solsken .....

2012-04-12 17:20 | 0 kommentarer

nu kl 9.00, kanske kan det nu få torka upp lite på marken.
Får se vad dagen har att erbjuda ......
 (CH Fiddle-Sticks Heaven Or Hell) SUSS fyller sex år idag!!!

Solsken hela dagen, det kändes verkligen skönt efter dom grå o kalla dagarna. Fika ute och läste Hundsport, fanns en del intressanta utställningar som man kanske vill anmäla till.
Har kört Göran till Sandviken/bussen för vidare transport till jobbet, under eftermiddagen i morgon kommer flyttbilen med möblerna från mammas lägenhet. Göran åker ner till Stockholm i morgon bitti och möter upp.
Bilden över Storsjön tog jag på hemvägen ....
storsjon


Reprisväder ......

2012-04-11 18:23 | 0 kommentarer

även denna dag ...... under eftermiddagen kom det lite solsken och det blev lite ljusare på himlen.
Nere på fälten har fler tranor samlats.
Bad av hund även idag - har man pälshundar så ............... har man att göra.
Sötnosarna Suss & Nappe.
Suss_Nappe apr2012


Ruggväder .....

2012-04-10 15:14 | 0 kommentarer

hela dagen med regn o blåst. Känns som höst.
Inget man är ute i om man inte behöver, hundarna så nöjda efter promenaderna att komma in i stugvärmen. Är det skitväder upplever jag att dom oxå tycker det är skönast att vara inne. Eldar i kökspannan, härlig värme ..... även katterna ligger o myser.


Annandags påsk ....

2012-04-09 16:04 | 1 kommentarer

dagen varit ganska grå o småkall - lite sol under förmiddagen.
Mia åkte hem till Oklahoma - återkommer på fredag. Ok, sa Stina o Minty vi stannar väl här ett tag till då ....
Har varit ute på fälten med "ungdomarna" så dom fick rasa av sig, uppskattat!!


Påskdagen ......

2012-04-08 17:22 | 0 kommentarer

började tidigt med en runda med amrisarna - fruset o rent ute i markerna. En hel skock med rådjur tittade förvånat när vi kom så tidigt på morgonen ....
Städat bilen invändigt, Mia har tagit övriga hundar på olika promenader.
Blev lite god mat igen under eftermiddagen. Lite snö föll under några minuter, men nu lyser solen igen fast det är kallt i luften. Nu vill man ha tillbaka lite vårvärme!!
Jonte har firat sin 9.e födelsedag ... på bilden ligger han längst fram tillsammans med sina två systrar.
jonte m systrar april2003

 

 


Påskaftonen .....

2012-04-07 19:31 | 0 kommentarer

denna dag har vi inte gjort många knop - suttit ute i omgångar och njutit av solens varma strålar ...... hundarna lekt o förhoppningsvis har vi fått en hel del nya bilder.
Å så har vi ätit gott .......


Långfredagen ......

2012-04-06 14:41 | 0 kommentarer

vaknade vi till ett vitt landskap utanför fönstren igen .....
Nu har allt smält undan, och solen har försökt bryta igenom flera gånger, men vill sig inte riktigt.
Mia kom igår och inte bara hennes två blev glada ....
Hon har varit snäll och gått med samtliga golden på promenader, så fick jag fixa Nappe med bad/fön i lugn o ro. Nu väntar vi på middag, hungrig! !

Mia fixade middagen, åt en underbart god potatisgratäng med stek o sallad, otroligt gott! Synd att man ska bli mätt så fort. Till kaffet blev det mangotårta, supergod ...


Påskhelg .....

2012-04-05 08:59 | 0 kommentarer

EN RIKTIGT SOLIG O VARM PÅSKHELG önskar jag er alla!!

 GLAD PÅSK / HAPPY EASTER!!!

IMG_0147


Betydligt trevligare att .....

2012-04-04 18:00 | 1 kommentarer

titta ut i morse till ett strålande solsken.
Natten kall, men det gör att det är torrt o fint på marken. Visserligen fick man skrapa bilrutorna, men inte fullt lika hård is som igår morse.
Får se vad dagen erbjuder förutom att någon av hundarna ska badas.

Förutom det dagliga, bad av två islänningar, så nu är Jonte fit for fight inför Avesta ..... Soligt hela dagen


Känns å ser ut som det ........

2012-04-03 18:00 | 0 kommentarer

skulle vara januari/februari ute.
Kl 6 i morse var det -8, bilens rutor hade pansaris, usch o fy!!
Solen strålar visserligen så det blir väl lite skönare fram på dagen, men ....... vissa gillar läget ändå.09mon_vildRent från all snö efter en dag med flödande sol, men inte så varmt som man skulle tro. Många skitiga tassar blir det ... 
Flera sträck av tranor o gäss över hustaken under eftermiddagen, tyvärr hann jag ej få dom på bild.

 


Nu har dom anlänt ......

2012-04-02 17:57 | 1 kommentarer

  Mikas små kom till världen inatt, resultat 1 hane & 5 tikar - så det blev en bra fördelning. Har sedan länge gissat att det skulle bli 6 valpar, och rätt hade jag ....

Utanför fönstren vräker snön ner, igen !!!


April, april ....

2012-04-01 15:50 | 0 kommentarer

nu ett steg närmare våren .....
En blek sol visar sig, kallt inatt, torrt o fint på marken - redo för promenader ...... amrisarna först ut.
DSC01794
Hela dagen blev kall o blåsig, runt nollan .... Solen försvann o kom svagt nu under sen eftermiddag. Fortsatt planterat om krukväxterna - för många stackare var det inte mycke jord kvar i krukorna.
Har även krattat lite ute och plockat ihop gammalt gräs o pinnar. I höstas klippte vi alla löv med gräsklipparen och det var verkligen effektivt för det finns inte mycke löv att kratta ihop nu ....
Vilket oväder ...... blev alldeles mörkt på himlen och halvstorm - nästan hagel var som en ridå utanför fönstren, men lika fort som det kom var det över ..... nu är det vitt ute igen

 

Statistik

Besökare idag: 29589
Denna månad: 1552639
Totalt: 31008825

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«april 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   februari 2024 
  1tor
  Max, Maximilian
  2fre
  3lör
  Disa, Hjördis
  4sön
  Ansgar, Anselm
  5mån
  Agata, Agda
  6tis
  Dorotea, Doris
  7ons
  Rikard, Dick
  8tor
  Berta, Bert
  9fre
  Fanny, Franciska
  10lör
  Iris
  11sön
  Yngve, Inge
  12mån
  Evelina, Evy
  13tis
  Fettisdagen
  Agne, Ove
  14ons
  Askonsdagen
  Alla hjärtans dag
  Valentin
  15tor
  Sigfrid
  16fre
  Julia, Julius
  17lör
  Alexandra, Sandra
  18sön
  Frida, Fritiof
  19mån
  Gabriella, Ella
  20tis
  Vivianne
  21ons
  Hilding
  22tor
  Pia
  23fre
  Torsten, Torun
  24lör
  Mattias, Mats
  25sön
  Sigvard, Sivert
  26mån
  Torgny, Torkel
  27tis
  Lage
  28ons
  Maria
  29tor
  Skottdagen