Blogg

Aprilvädret fortsätter .....

2012-03-31 18:11 | 0 kommentarer

vitt på marken -5 och en kall blåst - ingen bra kombination.
Men efter att nästan hela mars har varit mer vårlik får man väl stå ut med lite bakslag under april ....
Eftermiddagen bjöd på massor av sol. Hundarna varit ute i timmar o lekt ..... vi har hållt på i lillhusets lokal som ska bli Loppis framöver. Mycket grejer finns det ...


Vaknade till ett snöblandat ......

2012-03-30 14:50 | 0 kommentarer

regn  inte kul att rasta alla fyrbenta!! MEN dom är alltid duktiga på morgonrastningen - bara ut o gör det dom ska sedan in igen. Nu lyser solen igen, och himlen har bitvis blivit blåare bland molnen. Kanske blir vädret ok under dagen ..... blev regn, sol, regn osv.... gäller att ha ut hundarna när det torkat upp lite mellan skurar o solsken.
Diezel blir åtta månader idag, tiden går fort - snart junior!!


Efter regn kommer ......

2012-03-29 17:05 | 1 kommentarer

SOLSKEN  fast det har blåst lite kallt.
Nu har Stina med dotter Minty anlänt och ska vara här under några veckor - dom bara smälte in fint i den övriga flocken. Julia hade lite åsikter i början ...... varför ska syrran vara här?? Men det gick snart över i en härlig lek där även 11-åriga Vilda ville vara med.
Planterat om den del pelagoner och satt sticklingar i jord - även frösått lite sommarblommor.
Dags att ge alla fyrfotingar mat, och sedan ut en sväng innan jag gör kväll.


Dagen började med regn .......

2012-03-28 19:32 | 0 kommentarer

och fortsatte i stort sett hela dagen. Kl 9 var jag hos Dsk och tog stygnen, var sedan in till blomsteraffären där jag "jobbade" förra året och tog en fika.
Dom dagliga promenaderna avverkades sedan i ett fint vårregn. På eftermiddagen till vet. med katten Tiger som har urinvägsinfektion, han som aldrig åkt bil/varit hemifrån ................ inga problem i bilen och hur hanterbar som helst på bordet hos vet. Duktiga katt!!
Regnet avtog under em och solen visade sig, hoppas det blir uppehåll imorgon ....


Efter promenaderna .....

2012-03-27 17:07 | 0 kommentarer

bland tranor, gäss o rådjur blev det en tur till Gävle o Valbo. Lite jord o vårblommor.
Ikväll ska vi iväg o titta på rallylydnad i Årsunda ......


Denna dag .....

2012-03-26 15:55 | 1 kommentarer

utanför köksfönstren 26 mars 2012
ser det ut så här utanför köksfönstren. Lite gråare o svalare väder idag, så det har blivit lite gjort inomhus. Ärligt talat har det väl gått lite på halvfart sedan gårdagen. 


 

 

 


Då var denna utställning över ....

2012-03-25 19:19 | 0 kommentarer

resultaten på hundarna var väl inte så strålande (men fina kritiker ...) men dagen blev trevlig i alla fall med goa vänners sällskap. Diezel tog sig som vanligt lyckligt hoppande runt ringen, svårt hur man ska tackla det hela för jag vill ju att glädjen ska vara kvar och ej bråka för mycket med honom. Men jag tror det ger sig ju äldre han blir och får mer vana. Han är väldigt duktig på att stå helt själv (självlärd), Suss gjorde som hon skulle, väldigt duktig på att springa, men att stå allt för länge tycker hon nog är ganska onödigt ..... finns roligare saker att hitta på.
Fick även lite nya fina bilder på dom. Resultat ligger under 2012.
Åter en solig och fin vårdag även om det under morgonen blåste iskalla vindar över Högbo ridanläggning.


Nu har dom anlänt .....

2012-03-24 18:44

TRANORNA, visserligen inte så många än, men härligt se dom gå o beta ute på fälten. Fantastiska fåglar .....
Dagen har bjudit på sol, men inte fullt så varmt som igår, men det gjorde desamma ...... eftersom jag i stort sett varit inne hela dagen med bad o puts av hundarna som ska med i morgon. Nu är man rejält trött i kroppen - tror vi ska titta på någon film ikväll.


Morgonen kunde inte ............

2012-03-23 07:58

vara bättre solsken, värme o fågelkvitter, fin start på en fredagsmorgon. Ja, fredag igen .... tiden går så fort, nu har redan en vecka passerat igen!
Solen har nu försvunnit, men vilken underbar dag det varit ...... Nu är klockan snart 16.00 dags för dom fyrbentas mat, sedan köra Göran till bussen. Blir väl sedan en lugn o skön kväll, kanske vid datorn ......
Har haft en jäkla värk idag, och det bådar ju inte så gott inför badningarna i morgon o utställningen på söndag. Man får kanske inse att det inte funkar så länge till ...... men vad fasen ska man då hitta på - hundarna och allt med dom har ju varit ens hela liv - känns inte alls positivt .....


Solen ser ut att visa .....

2012-03-22 08:06

sig även idag.
Har eldat i köksspisen, och den goa värmen sprider sig ..... Dagen ska väl fortsätta med badningar, förutom dom obligatoriska promenaderna.
19:00 Varmt o skönt idag oxå, hängt ut lakan för första gången i år, doftar ljuvligt. Var ner till Loppisen i S-viken på em, hittade fröer på sommarblommor bl.a.
Köpte en fin blå/vit randig trasmatta till köket till bra pris på Rusta. Är det vår vill man gärna ha något nytt ...


Nu kunde jag inte ................

2012-03-21 18:39

längre hålla dom "gröna" fingrarna i styr ........
Rensat i rabatten framför huset, åh vad det kommer upp en massa små skott. Bland snödropparna har nu några krokusar tittat fram, pärlhyacinter på G.
En underbar vårdag, kl 11 var det +15, inte så mycket sol, men varmt i luften, solen visade sig mer o mer under dagen.
Börjat bada goldenhundarna och först ut blev Mona - behövligt kan jag säga!!


Operationsdax 8.30 ....

2012-03-20 10:23

av ett kliande födelsemärke som också satt lite dumt till .... Klar kl 9.00, hemma 10 minuter senare. Det var min början av denna tisdag.
Solen lyser lite svagt, men den hemska blåsten har farit vidare.
Amrisarna som ska med till Högbo på söndag ska putsat på huvud/hals idag.
15.55 Hade några trevliga telefonsamtal under dagen, bl.a. att Jontes "barn" kommer till utställningen i Avesta 14 april, spännande att se om tiken jag gillade blev det jag trodde ..... Sist jag såg dom var vid 8 veckors ålder - nu är dom 9 månader !!
DSC09852


Första bakslaget ......

2012-03-19 15:53

snöade väldans under morgontimmarna, stora flingor som snabbt täckte marken - toppen tyckte dom fyrbenta ..... Dessutom en kraftig blåst, eftermiddagen solsken från en helt blå himmel, men den hemska blåsten håller sig envist kvar.
Ingen träning i bassäng idag, ont i min höft - det blev kortare promenader med hundarna. Skönt att dom är så alerta själva - det jag går har dom dubblat flera gånger om - så dom var nöjda iaf.
DSC01911


Hemma igen .....

2012-03-18 19:15

och allt har gått bra.
MEN, det är inte kul att tanka bilen längre, 60 liter gick på drygt 1000 spänn - på tok för dyrt !!!
Ett gäng som blev väldigt lyckliga att matte var på plats igen, även husse var glad .....
Hemresan betydligt lättsammare utan missöden, träffade Mikas uppfödar som nu tog hem henne för valpning om några veckor. Spännande att se vad som kommer .....

 


Söndagsmorgon ....

2012-03-18 07:53

är vädermässigt desamma som igår, lite mildare i luften,
Nu är i stort sett allt packat och klart i väntan på flyttbilen .... sedan kommer städfirman .... Egna bilen är fullpackad, en epok i ens liv är nu till ända. Känns ledsamt o lite konstigt när jag nu sitter här i mammas kök och vet att det är sista gången jag är här ...
Nu är liksom banden med Stockholm definitivt avklippta.
Men, livet går vidare ...... trots allt!


Go´morron Stockholm ....

2012-03-17 07:43 | 2 kommentarer

Vaknat till ett grått o disigt väder!
Mika har fått en liten morgonrunda, tar sin lilla tid för det finns så mycket "nytt" att läsa av i markerna.
Nu lite fika o datortitt ...... sedan dags att fortsätta packa, Syster-yster beräknas anlända under förmiddagen


Oj oj oj - för dessa bilister ....

2012-03-16 18:13

började med att jag stannade till för att handla lite på vägen till Sthlm. När jag kommer ut på parkeringen har någon begåvad person ställt sig så nära att i stort sett sidospeglarna låg mot varann - "hur fasen trodde den personen man skulle kunna ta sig in"??   Även om jag varit ultrasmal hade det inte gått, och med mina höftproblem kan jag inte ta mig in från andra sidan. Hör till saken att det är en ganska stor parkering och det stod 5 bilar utspridda ..... Nåväl, jag väntade ca 15 min, ingen kom, in i butiken och sa till i kassan - hon fick tag i bilföraren som då kom, frågade henne hur man kunde parkera så nära ?? "Jag förstår inte hur det gick till ..... såg inte din bil" !!!  Nu är min bil både stor och hög - ser man inte den på det avståndet kanske man inte ska köra överhuvudtaget ......

Nästa stopp var att tanka, åter en begåvad bilförare som ställt sig och blockerade två pumpar .... frågade om han skulle tanka ur båda ??? Du får väl vänta fick jag till svar ......  Vad säger man????

Resten flöt på bra, men på Essingeleden blev det stopp .... trafikolycka. Nu är det ju så att det finns skyltar som talar om vilka/vilket körfält som ev är stopp på. Mycket bra, om bara folk kunde vara lite uppmärksamma. Av fyra körfält var dom två vänstra markerade med röda kryss, alltså bör man byta fil .... vilket också många gjorde, men sen har vi dom som inget ser utan bara måste köra på, "kan ju hända att man kan hinna före någon annan" .... Ambulans/brandkår kom i ytterfilerna, dom som då låg "fel" fick lite eld i baken och måste nu in till varje pris. Så fort utryckningsfordonen passerat hängde ju några begåvade på efter, kan kanske komma lite fortare fram......  Nåväl, det var bara att krypa vidare tills vi då nådde olycksplatsen, och där står en hel drös med bilar som inte kommer någonstans. Bredvid mig hade jag en karl i en VolvoX90 nyare modell, men den var som så många andra inte heller utrustad med blinkers ..... utan han tryckte bara på efter sidan för att komma in framför mig .... det var ju bara att stanna och släppa in honom - hade jag haft en äldre bil hade jag skitit i det, men den här vill jag inte ha några bucklor/repor på. Efter olycksplatsen släppte allt och det gick att hålla normal hastighet. Strax före avfarten Aspudden kommer en liten grå bil i vänster körfält och kastar sig bara in precis framför så det är tur att bromsarna är bra .... inte nog med detta idiotiska sätt, då tvärbromsar han bara utan anledning ..... också en karl i medelåldern .... ja, vad säger man; av dom bilarna jag tittade in i som gjorde tokiga saker under resans gång var det ingen kvinna, bara män ....... Jo,jo inte är dom så duktiga inte !!!

När jag kom fram till lägenheten gick inte hissen ...... lapp på "under reparation - återkommer om en timme" vad glad man blir!!! .... upp fem trappor med väskor o dyl. T.o.m. Mika tyckte det var lite jobbigt med sin mage .....
Nä, hade jag vetat allt detta imorse hade jag fasen inte gett mig iväg .......
Nu ska jag inte gå utanför dörren mer idag!!!


Vilken härlig dag .....

2012-03-15 17:36

och framförallt förmiddagen som bjöd på en stor o varm sol. Satt i solen med korsord o fika under ett par timmar - UNDERBART. + 24 varma grader på södersidan.
Snödropparna trängs i rabatten och tulpanernas blad är på uppgång. Har plockat in kvistar av det raserade äppelträdet - det blir fint när dom blommar. I fönstren har pelagonerna massor av knopp och en del blommar för fullt. Hundarna har varit ute precis hela dagen så dom är väldigt nöjda just nu efter att dom fått sin middag. Såg den första fjärilen idag!
NU ÄR DET VÅR ........


Solen lyser .....

2012-03-15 08:20

och ingen blåst .....
Imorgon bär det av till Stockholm, göra det sista i lägenheten, Mika ska lämnas till sin uppfödare - hon har nu fått en rejäl mage nu så det bör finnas några stycken som vill ut om några veckor ....


Det gäller att .....

2012-03-14 08:40

inte ge sig - bränningen av skivorna lyckades, men ärligt talat vet jag inte riktigt hur ......

Solen strålar och -4, amrisarna har fått sin runda...... snart dags för övrigas promenad. Ser ut att bli en fin vårdag, lite vind. Strax efter att hundarna fått sitt gick solen i moln och resten av dagen blev ganska mulen. Inte så varmt o skönt som det tidigare såg att bli.
10 rådjur sprang omkring på fälten under eftermiddagen, även en stor skock med kanadagäss och några svanar befann sig på samma plats. Nu väntar man bara på att tranorna ska göra entré.


Mer vårtecken ....

2012-03-13 19:45 | 0 kommentarer

såg dom första tussilagorna i dag.
Som små gula solar lyste dom intill en husvägg.
Har haft en härlig dag tillsammans med syster-yster, som alltid när hon kommer på besök. Vi gjorde en tur till Sandviken och diverese butiker ..... var även in o tittade på lite olika småbilar.
Hem o åt en god fiskgratäng - sedan kaffe o tårta !! Är det fest så ..............
Lånade två CD skivor av henne som jag nu håller på o försöker lägga in på min dator för att sedan bränna av, MEN det vill sig inte ..... fasen vet vad jag gör för fel??   Länge sedan jag fixade "nya" CD-skivor ....... det funkar att spela in dom, men sedan försvinner dom bara ... Hjälp!!


Sol, sol .....

2012-03-12 08:18 | 0 kommentarer

och åter sol denna måndagsmorgon ......
tyvärr håller vinden i sig, men den är i alla fall lite varmare. Ut med ett gäng golden, hem med något som såg ut som ... ... härligt med dessa lerjordar ! Dom som håller sig renast är Vilda o Mona, men övriga tre
Åter träning i bassängen, har nu bara fyra gånger kvar ....
I morgon kommer kära syster-yster, då får vi se vad vi ska hitta på för skoj!!


Ett litet bakslag ....

2012-03-11 10:58 | 0 kommentarer

i form av snö ..... under natten.
Började blåsa väldigt under sen eftermiddag igår, kom sedan regnblandad snö och vips så var marken vit igen, och det ligger delvis kvar idag, men det droppar från taken. Solen velar lite hit o dit, just nu försvann den.
Promenader med dom gula ..... Nappe badad och ska fönas. Det är min söndag .......
Eftermiddagen bjöd på massor av sol, så nu är allt det vita förvandlat till vatten igen.


Riktigt varmt ute ....

2012-03-10 10:47 | 0 kommentarer

och solen lyser .....
Ska ge mig ut med en del av hundarna, kanske kan det bli lite nytagna bilder.
För amrisarnas del får dom rasa av på tomten alldeles för blött o skitigt ute på fälten, att ställa sig o bada tre stycken varken orkar jag eller har lust till!!
Så här kan man se ut efter att letat sork ...... Sötnosar!!
10mars


En glad nyhet .....

2012-03-09 17:42 | 0 kommentarer

från norra delen av vårt land; tiken Gibson parade är dräktig!! Spännande att få höra hur många det blir, väntas valpa i början av april, hon o Mika är parade samma dagar - får se vem som kommer först ...

Gråvädret har fortsatt och även dom kalla vindarna, men idag har det varit mildare i luften för nu ligger det vattenpölar på gräsmattorna där det förut var is.
Dagen har mest bestått i att klippa två av amrisarna, jobbigt, men fina blev dom.


Hallå! var var alla ...

2012-03-08 07:35 | 0 kommentarer

medlemmar? Det var inte många som kom till årsmötet igår kväll.
Det bjöds på supergoda smörgåstårtor till kaffet så där gick ni miste om något ....
Jag är nu invald som suppleant i Gästriklands kennelklubbs styrelse, många olika poster har det blivit genom åren i olika klubbar, men suppleant har jag aldrig varit, kul med nåt nytt. Det verkar iaf vara en bra styrelse med folk som har massor av erfarenheter.

Dagen ser inte lika lovande ut vädermässigt just nu som under tidigare dagar, men det är väl bara att göra det bästa av den ialla fall.
Vilka isiga vindar det var ute på fälten ...... riktigt, riktigt kallt!!


Varför så kalla .....

2012-03-07 14:58 | 0 kommentarer

vindar när solen skiner från en klarblå himmel??
Ikväll blir det GÄKK:s årsmöte i Gävle.


Åter en .....

2012-03-05 18:59 | 0 kommentarer

kall -10 morgon med massor av rimfrost som solens strålar gnistrade i ...... ja, det blev återigen en fin vår/vinterdag med massor av solsken.

395592_302785749772287_156769004373963_1058945_64983031_n
Bilden lånad från FB - den är så söt .. 


Underbara VILDA ....

2012-03-04 07:00 | 0 kommentarer

 vildliten
som idag firar sitt 11:e år, visst nosen har blivit lite gråare, lederna lite stelare, sover kanske lite mer, hör kanske inte lika bra/vill inte .... MEN fortfarande pigg o alert när det gäller - denna UNDERBARA hund - hoppas jag få ha kvar ytterligare en lång tid till.
En stor sorg att inte ha något efter henne ...... men dom valpar vi haft under hennes tid har verkligen fått en suverän "extramamma" att se upp till.
Återigen visade sig vädret från sin bästa sida, massor av sol. Morgonen -11 och rimfrost.

 


Med risk att ......

2012-03-03 07:29 | 0 kommentarer

vara tjatig ..... solen lyser återigen fint över fälten -6 - NU ska amrisarna få en härlig promenad innan allt blir blött igen ......
3marsDSC01801
Första lilla snödroppen som tittar upp ....
Det blev en fika ute i solen idag också.


Samma dag 2011 ...

2012-03-02 11:37 | 0 kommentarer

3marsspets
såg det ut så här ...........
Idag strålar solen återigen, blåser, men det tar på den is som ligger kvar över gräsmattorna + att det torkar upp.
Dax för den tredje att få sitt skönhetsbad ....

 

 


Hua va de regnade ....

2012-03-01 08:43 | 0 kommentarer

kl 6.30 imorse när hundarna skulle rastas ... nu har det slutat så man får se vad vädret erbjuder under dagen.
Här står det hundbad på schemat - igår blev Suss iordninggjord, idag Diezels tur - nu börjar det bli små knutor i hans stora, tjocka päls .....
Även goldisarna skulle behöva ha varsitt bad, men det får vänta ett tag till, där är ju risken för tovor minimal. Skulle man få det på en golden är det illa ....
Islänska fårhunden behöver sällan badas, dom blir aldrig skitiga som andra raser, deras pälsar håller verkligen smutsen ifrån sig. Aldrig luktar dom hund heller fast dom är våta - snacka om bra pälsanlag.

Nu är det dags att låta dom gula få en vända i skog o mark ....
Ha en bra dag!!

18:00 Dagen bjöd på massor av varm sol från en klarblå himmel ......
Diezel fixad, klippning i morgon - då står Nappe på tur för bad!!

Statistik

Besökare idag: 3460
Denna månad: 3460
Totalt: 24595450

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«mars 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2023 
  1lör
  Harald, Hervor
  2sön
  Gudmund, Ingemund
  3mån
  Ferdinand, Nanna
  4tis
  Marianne, Marlene
  5ons
  Dymmelonsdagen
  Irene, Irja
  6tor
  Skärtorsdagen
  Vilhelm, Helmi
  7fre
  Långfredagen
  Irma, Irmelin
  8lör
  Påskafton
  Nadja, Tanja
  9sön
   Påskdagen
  Otto, Ottilia
  10mån
  Annandag påsk
  Ingvar, Ingvor
  11tis
  Ulf, Ylva
  12ons
  Liv
  13tor
  Artur, Douglas
  14fre
  Tiburtius
  15lör
  Olivia, Oliver
  16sön
  Patrik, Patricia
  17mån
  Elias, Elis
  18tis
  Valdemar, Volmar
  19ons
  Olaus, Ola
  20tor
  Amalia, Amelie
  21fre
  Anneli, Annika
  22lör
  Allan, Glenn
  23sön
  Georg, Göran
  24mån
  Vega
  25tis
  Markus
  26ons
  Teresia, Terese
  27tor
  Engelbrekt
  28fre
  Ture, Tyra
  29lör
  Tyko
  30sön
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana