Blogg

MÅNDAG

2012-01-31 16:49 | 0 kommentarer

In på GÄKK:s hemsida ang valputställningen på lördag ..... nu var en amerikansk cockervalp ditlagd så jag antar väl att det är Diezel även om han ligger i rutan för tik !!! Ett litet mail hade kanske varit på sin plats kan jag tycka. (se lördagens inlägg)

Ett glädjeämne idag, Gibson ögonlyst u.a. så nu kan man andas ut ett år till.
Blev en trevlig liten fikastund med Moa under eftermiddagen - vilka bedårande mopsvalpar som fanns hos Rossmix.


SÖNDAG

2012-01-29 20:02 | 0 kommentarer

Strålande vinterdag med blå himmel och STOR SOL

Körde Göran till tåget i Sandviken, då var det -11 här hemma, vid stationen -6 och när jag körde in på gården hemma igen var det -14 ...... Blir nog en kall natt.
Har gjort lite mer nytta idag än i går, men bara lite ...


LÖRDAG kväll ...

2012-01-28 20:41 | 0 kommentarer

Förutom promenaderna med hundarna har jag inte gjort ett dugg idag .....
Har ganska ont i kroppen, troligen efter allt bärande o lyftande, så det fick bli en slödag. Göran har sin jobbhelg. Ute har det snöat lite lätt igen under dagen.


Hemma igen ....

2012-01-28 09:01 | 1 kommentarer

 

Känner mig nöjd med allt vi presterade i Stockholm, resan hem utan problem, lämnat Mika hos Annika uppfödare, kanske ska hon delta på Terrierklubbens utställning ...... och så ska hon träffa sin tilltänkta ....

In på Ica Maxi innan hemfärd och gjorde FYND, sparade 700:- !!! Stor lagerrensning: fyndade två par stövlar för 50kr / styck, kanske inte direkt nödvändigt att köpa dom, men till det priset......

Under förmiddagen blir det en skön promenad med fyrbenta vänner -6 och ganska lagom med snö.
Anmälde Diezel till inoff. utst. här i Årsunda via klubbens hemsida och betalade i tid - kollade av nyfikenhet på hemsidan där dom lagt upp PM, men ingen amris anmäld!!!
Visar sig att dom ej fått någon anmälan ??? Åh, vad besviken man blir, får se hur dom tänkt sig det hela, jag tycker ju att har dom fått en anm.avgift och ingen anmälan kollar man väl upp det ???


ONSDAG

2012-01-25 19:32 | 0 kommentarer

Fortsatt att packa ......
Blev ett litet avbrott med shopping - sedan fortsätta "jobba".
Men känner mig nöjd för vi har hunnit med mycket så på fredag fm räknar jag med att åka hem.
Mika har äntligen börjat löpa och går allt efter planering kommer hon att ha valpar hos sin uppfödare under mars månad. Stina har också börjat löpa, men jag avstår att para henne denna gång.
Känner mig lite bränd sedan förra kullen och att det var så trögt att hitta bra valpköpare. Det kommer fler tillfällen ....

24 jan
Utsikt från vardagsrummet


MÅNDAG

2012-01-23 21:27 | 0 kommentarer

Oj vad med snö Stockholm bjuder på ....

Möte med Syster-Yster kl 11.
Hissen trasig så det var bara att ta trapporna, ner går väl an ...

Tog sin lilla tid när bilen skulle borstas och skrapas fri från ett rejält snölager och is. Mötte syster-yster i Skärholmens parkeringsgarage, vi fick vårt möte avklarat. Till lunch blev det varsin smarrig räkmacka med caffelatte, mums ...... Åkte sedan tillbaka till lägenheten, hissen fortfarande trasig så det var bara att traska upp 5 trappor - jobbigt!!!
Vi ringde o felanmälde, konstigt att ingen gjort det på dom timmar den var ur funktion??
Efter ca en timme ringer mäklaren står utanför porten, förklarar hissproblemet så jag kastar ner nycklarna till honom, för inte fasen orkar man kuta ner o upp igen. Samtidigt som han kom in ringde det från hjälpmedelscentralen, ska hämta rullatorer, rullstol m.m. men p.g.a hissen får vi skjuta upp det tills i morgon.
Mäklaren var en trevlig bekantskap, gick igenom allt som har med en ev försäljning att göra.
Vi satt sedan igång o packade en massa småsaker, innan det var dags för lite mat och sedan åkte syster hem till sitt. Återkommer hit imorgon.


MIDNATT

2012-01-23 00:26 | 0 kommentarer

Oj vilken skillnad i snabbheten på datorn ...... nu får man passa på o fixa lite mer på hemsidan.
Har nu lagt upp mer bilder i fotoalbumet, mest blommor - åh vad det ska bli skönt när det blir vår/sommar igen.

Mer snö har kommit, syns ej vad det är för bilar på parkeringen, vita igloon allihopa.
Mika tycker det är dags att sova, har krupit upp i sängen och har det gosigt.
När man som vi har fler hundar är det ibland väldigt mysigt att bara ta med sig en som får all uppmärksamhet och intresse från matte/husse.
Jag får väl snart ta o stänga ner, risk annars att man blir sittande, tiden går ju som bekant väldigt fort vid dataskärmen.

Hörs senare idag!!


forfarande SÖNDAG ....

2012-01-22 18:41 | 0 kommentarer

Solen visade sig lite svagt under några förmiddagstimmar.

Startade 13.30, ju närmare Stockholm desto sämre väder, mellan Knivsta o Märsta vräkte ett snöblandat regn ner, halvvägs på Essingeleden virvlande det stora snöflingor, men endast -1.
Massor av snö här vilket inte är så vanligt.
Det kändes så tomt att komma in i lägenheten .... Mika är med och hon sprang runt o letade .... efter någon som ej finns längre. Usch så tomt det känns.

Blir så f-bannad  på vissa bilister som vid omkörning och har vänsterfilen helt fri slänger sig in precis framör, sikten blir lika med noll, en del slänger sig mellan filerna som dom hade eld i baken ..... Blinkers har tydligen knappt inga nya bilar nu förtiden - tycker faktiskt folk i allmänhet kör väldigt dåligt!!! Dom gånger man hinner se förarna så är det karlar!! Väldigt. väldigt sällan är det kvinnor som beter sig så.
Ikväll blir det väl att kolla på Wallander ..... lite ovant att behöva gå ut för att rasta hunden, man är ju bortskämd med att bara öppna dörren.


SÖNDAG

2012-01-22 10:33 | 0 kommentarer

Lite mer snö har kommit under natten, endast -4

Om ett par timmar dags att starta bilen mot Stockholm ......


LÖRDAG

2012-01-21 10:51 | 0 kommentarer

Lika kallt idag .... lite mer snö kan få komma, så kan man utnyttja lite skidåkning ....
Skulle gärna vilja ha en spark för det vore toppen på dessa vägar som ej saltas/sandas.

Nu ska jag ta o börja bada amrisarna ...... hörs igen!!

17:00
HÄRLIGT nu har man två rena o nyfönade hundar - LUKTAR SÅ GOTT ....
Temperaturen har krupit ner till -17, underbart med vedspisen i köket där maten blev tillagad på idag, den smakar faktiskt godare ....

Ha en fortsatt bra lördagskväll!!


FREDAG, igen ...

2012-01-20 15:48 | 0 kommentarer

-15 så det bet ordentligt i kinderna när man kom ut på fälten ...

Blev en tur till Valbo och Arkens Zoo för inköp av hundmat, vilken trevlig personal dom har där !!
En tur in på IKEA där vi åt, jag tog deras goda kycklingfilé, skönt att slippa laga mat när vi kom hem, fyndade även lite billiga prylar.


TORSDAG

2012-01-19 19:35 | 0 kommentarer

NY DAG - NYA MÖJLIGHETER ........

Mer snö kom inatt ..... ikväll -8, hoppas nu få ha rena/torra hundar ett tag .... 
Eftermiddagen blev det Sandviken för att handla lite mat, in på Arken Zoo för att köpa hundmat - slut!! så då måste det bli en tur till Valbo imorgon, inte riktigt vad jag planerat/vill.


ONSDAG

2012-01-18 17:16 | 0 kommentarer

Åter en natt med värk om än ngt lindrigare än igår .... ringde sjukgymnastiken i morse och avsa mig Artrosskolan, vilket jag upplevde inte var bra ...... förklarade att jag ej klarade att sitta så långa stunder i dessa för mig obekväma stolar, det är ju bara att gå upp o röra på dig när du börjar få ont .. tyckte den jag pratade med, ok visst kan jag göra det, men hur mycket information kan jag ta in om jag behöver röra mig var 5:e minut?   samtidigt som man blir väldigt fokuserad på smärtan. Nä, jag fortsätter allt med mina övningar hemma.

Två sköna promenader med hundarna blev det av under förmiddagen i ett lätt snöfall.
Eftermiddagen blev ett par timmar vid datorn/hemsidan, har nu fått byta adress för det funkade ej helt ut med den "gamla". Supporten på Hundpoolen har verkligen varit tillmötesgående och hjälpsam.
Väntar nu bara på meil att allt ska vara klart. www.fieldworks.nu

Har nu kört Göran till bussen, och snart dax för dom fyrbenta att få sin mat ..... ha en bra kväll!!


TISDAG

2012-01-17 07:19 | 0 kommentarer

En hemsk natt med värk ......   även dagen blev jobbig ....


MÅNDAG

2012-01-16 17:13 | 0 kommentarer

Så var det då regn igen, vatten, vatten och en jäkla is .......

Under eftermiddagen var det start för Artrosskolan på Sandvikens sjukhus. Ska var fyra tillfällen för oss med artros ...... Kände ganska omgående att detta kommer inte att gå, hemska stolar att sitta i, då kommer värken som ett brev på posten. Höll ut i dryga timmen sedan gick det bara inte, fick en fruktansvärd värk i höger höft/knä. Nä, det får vara för min del - att återigen behöva få denna värk är bara för mycket. Tyvärr höll den i sig resten av dagen/kvällen trots värktabletter .....


SÖNDAG

2012-01-15 20:09 | 0 kommentarer

14januari 20121
Trevlig gäst!!

Tillbringade ett par trevliga eftermiddagstimmar i Ockelbo hos Johnny & Mia, som alltid lika kul att ses, blir bara så långt mellan gångerna. Diezel blev kär i Vickan som luktade gott ......  
På hemvägen strax utanför samhället höll vi på att få ett rådjur över huven, allt gick bra, tur att den var snabbfotad   

Kommit lite påspädning av det vita.


LÖRDAG

2012-01-14 22:40 | 0 kommentarer

  En tripp till Sollentuna och Diezels andra utställning ....

Han fick sitt andra BIR och en strålande kritik .... trevligt/roligt också med en domare (Hans Rosenberg) som trots att Diezel skuttade o hoppade sina varv runt ringen ändå tyckte han var bäst i dag, nio stycken var anmälda i rasen. Som han sa: "Så trevligt att se en valp som är så positiv o glad, tids nog lär han sig att använda sina ben ordentligt, bättre än att ställa onödiga krav" - allt för många kräver oftast så mycket av sina valpar, både vi ägare och domare.
Nästa utställning blir på hemmaplan - i början av februari då GÄKK har valputställning på idrottsplatsen i Årsunda, närmare kan man inte ha.


FREDAG

2012-01-13 18:39 | 0 kommentarer

   Helg igen!!! - samt fredagen den 13:e, otur eller inte ......

Jösses vad tiden går fort, ibland tycker jag det bara är måndag, fredag .....
Snöat o blåst rejält under eftermiddagen, isen är nu blankpolerad och väldigt förädisk att gå över med den nya snön på. Man drar verkligen fötterna efter sig - rädd att ramla ..... t.o.m. hundarna har svårt att få fäste i det hala.

Har nu badat hund + lite trim inför morgondagens utställning, är mycket nöjd med resultatet. Det blir Diezels andra utställning, har fjorton dagar tillgodo i valpklass 4-6 så han ligger på den övre gränsen. Nio amrisar anmälda, trevligt med lite konkurrans.


TORSDAG

2012-01-12 10:47 | 0 kommentarer

Efter några fina soliga dagar med flera minusgrader hänger det idag en STOR lovikkavante över himmlen, så grått och regn ........
Vad är det med detta väder ??????

Som vanligt många rådjur ute på fälten, men återigen visade sig hundarna DUKTIGA som ej sticker efter dom ....


TISDAG snart ONSDAG

2012-01-10 23:20 | 0 kommentarer

Idag har vi tagit farväl av en älskad o mycket saknad mamma, svärmor, mormor o gammelmormor .....

DSC01584-1
Husse tillsammans med Mika tar ett särskild farväl ...... Mamma älskade verkligen Mika, har alltid tyckt mycket om våra hundar genom tiderna, men Mika blev för henne väldigt speciell.

Det blev en hel del mil, fram o åter Stockholm. När vi åkte hemifrån -9 och när vi kom hem var det endast -2. Lite snö hade kommit under natten till idag. E4 var moddig o blöt, fruset i vattnet upp till vindrutan så det blev en del stopp o in på mackar för att tvätta rutorna, sikten var ibland lika med noll, släppte lagom när vi kom fram till kyrkan.
På hemväg in på Haga Norra kyrkogård och tände ljus för pappa på graven, precis när vi stannade bilen kom fem rådjur gående över platsen. Så fint o rofyllt!

DSC01606-1

 


SÖNDAG

2012-01-08 16:14 | 0 kommentarer

Så var snart denna vecka slut .......

DSC01570-1
Med en gammal tavelram, en bit tapet och lite bilder - vips blev det ett fotocollage!! 


LÖRDAG

2012-01-07 14:27 | 0 kommentarer

En trevlig liten snabbvisit av Vildas son, drygt 8-åriga "Lasse" Fieldworks Breaking News (MULTI CH FINV-98 Rossmix Rugger-Fieldworks Hot Gossip) så lik sina föräldrar .. .... härligt att få se honom igen, hade själv honom kvar till nästan 2-års ålder.

Åter några timmars solsken, underbart att hundarna kunnat vara ute ...


FREDAG

2012-01-06 19:33 | 0 kommentarer

  Fortfarande minusgrader ..... solen visat sig även idag några timmar.


TORSDAG

2012-01-05 14:57 | 0 kommentarer

Lätt snöfall, -6 och solsken med andra ord en riktigt fin vinterdag.
Så härligt med torra hundar efter promenaderna, underbart för amrisarna ....

DSC01567-1
OLA som imorgon blir 14 månader ..... 

Har nu gjort om på hemsidan, jösses vad det finns mycket man kan fixa o dona med, inte lätt att veta hur man vill ha det.


ONSDAG

2012-01-04 17:12 | 0 kommentarer

Snöblandat regn i stort sett hela dagen .... ännu mer vatten!!
Under promenaderna blev det nästan lite bada av för goldisarna, vilket dom i och för sig inte har något emot.

Äntligen har vi fått till några uppställda bilder på Diezel, 5 månader gammal nu. Bilderna finns på hans sida under Våra hundar.
Har hållt på med hemsidan för att ändra bakgrund, men det är svårt att bestämma sig för vad man vill ha .... sedan är det så trögt med den mobila uppkopplingen som ibland bara stänger ner sig utan vidare, eller så kommer man ej fram dit man vill - står bara o snurrar. Finns bl.a. videor att titta på för att få lite tips till hemsidan, men dom får jag aldrig att komma igång ...... kanske är det för många träd i vägen ...???

Fortsatt rycka päls på Mika så snart ser hon ut som en "riktig" jack russel.


TISDAG

2012-01-03 15:38 | 0 kommentarer

Gråmulen dag ....

Diezel har blivit badad o klippt - han har verkligen mycket päls, och så otroligt duktig att hålla på med. Hoppas få några bra bilder imorgon nu blev det för mörkt.
Även börjat rycka päls på terrier Mika, där finns det oxå massor av päls, vilket inte behövs .....

Nu får det bli en stunds slappande framför datorn innan dom fyrbenta ska ha sin mat ......

Har nu skrivit min överklagan till Försäkringskassan ang. sjukpenning, f-n tror att det blir något av det,
men skönt att få skicka iväg raderna i alla fall.


MÅNDAG

2012-01-02 17:30 | 0 kommentarer

En riktig skitdag vad det gäller vädret ... ... regnat precis hela dagen så istället för all den fina snö som kom igår är det nu en mindre insjö ........

Kom iaf en trevlig överraskning med posten från SKK - Jonte fick ett fint diplom ......

Scan


NYÅRSDAGEN

2012-01-01 14:57 | 0 kommentarer

Här var det en lugn nyårsafton - lite raketer bort i fjärran - så skönt att bo på ett ställe där inte folk måste skicka upp raketer och kasta smällare i tid o otid.
TACK alla här i området!

Snön har dalat så sakta ner hela dagen så nu är det vitt igen ......
Har haft stor städdag på kontoret, jösses vad med papper man spar - det var skönt att få kasta en massa och helt plötsligt blev det en hel del plats över i skåp o lådor.

Snart dax att fixa lite mat ..... vad man nu ska hitta på.
Ha en bra fortsättning på denna dag!!

Statistik

Besökare idag: 30537
Denna månad: 1553587
Totalt: 31009773

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«januari 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Boende ....
Gamla begonior .....
Tack svt 1 .....
2023 ...
Födelsedagar x 3 igen ...
Så trist ....
Mässan 2022 .....
3,e advent
Närmare -20 .....
2,a advent

Senast kommenterade
Vxl väder - grönt - min sjukdomshistoria ....
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   februari 2024 
  1tor
  Max, Maximilian
  2fre
  3lör
  Disa, Hjördis
  4sön
  Ansgar, Anselm
  5mån
  Agata, Agda
  6tis
  Dorotea, Doris
  7ons
  Rikard, Dick
  8tor
  Berta, Bert
  9fre
  Fanny, Franciska
  10lör
  Iris
  11sön
  Yngve, Inge
  12mån
  Evelina, Evy
  13tis
  Fettisdagen
  Agne, Ove
  14ons
  Askonsdagen
  Alla hjärtans dag
  Valentin
  15tor
  Sigfrid
  16fre
  Julia, Julius
  17lör
  Alexandra, Sandra
  18sön
  Frida, Fritiof
  19mån
  Gabriella, Ella
  20tis
  Vivianne
  21ons
  Hilding
  22tor
  Pia
  23fre
  Torsten, Torun
  24lör
  Mattias, Mats
  25sön
  Sigvard, Sivert
  26mån
  Torgny, Torkel
  27tis
  Lage
  28ons
  Maria
  29tor
  Skottdagen