Våra isländska fårhundar då och nu ......

reyjkhuvSUCH ICETOPS JELPA
(Gloi-Icetops Charlotte)
1991-06-21 - 2003-09-08
HD & ögon u.a.
Uppf. Maud Olsson,Karlskoga
REYJKA var vår första isländska fårhund. På sin /Islandshundsklubbens första utställning - Lida 1991 blev hon BIS-valp. Hon är mamma till bl.a. SUCH Fieldworks Geisli, SUCH FINUCH Fieldworks Lava, SUCH FINUCH NUCH Fieldworks Gullfoss. Hon själv var inte speciellt road av uställningar så vi nöjde oss med det svenska championatet, erhöll 6 CERT, flertal BIR/BIM samt en del CACIB. Under våren 2003 tog vi bort en juvertumör. allt gick bra och hon var pigg o alert, men under senare del av augusti blev hon sämre, och vi kom till det sorgliga beslutet att låta henne somna in. Nu lever hennes barn, barnbarn, barnbarnsbarn och barnbarnsbarnbarn vidare. Reyjka har alltid varit husses hund. En egenskap hon hade som liten vid bilåkning var att alltid ligga uppe på burarna i bak, likadant gjorde Jonte som valp.
TACK Reyjka för allt du gav oss!
harstam9 kopiaharstam8 kopia
SUCH NUCH SV-92,94 G`aski & SUCH TJH-bev. Uldalens Ha´ski
var dom hanar vi använde till henne.
avestajohan99johan2001harstam5 kopia
SUCH FINUCH NUCH FIELDWORKS GULLFOSS
(SUCH TJH-bev Ulvdalens Ha´ski-SUCH Icetops Jelpa)

1996-09-05 - 2002
HD u.a.
2:a vinstrikaste i raser 2002, 4:e 2000
saknades ett CACIB för INT.CH.
JOHAN var en härlig representant av rasen isländsk fårhund, både till mentalitet och exteriör. Tyvärr förlorade vi honom allt för tidigt, han har lämnat ett stort tomrum. Det var en hund man ej kunde undgå, DU tog mycket plats, men på positivt sätt. Du var alltid lika glad o road av det man hittade på, skötte dig utmärkt i utställningsringarna trots andras hanars inte allt för trevliga uppförande. Vi är tacksamma och stolta över att fött upp och ägt dig. Synd att du aldrig blev använd i aveln.
TACK Johan!
SUCH FINUCH FIELDWORKS LAVA
(SUCH NUCH SV-92,94- Gáski - SUCH Icetops Jelpa)
1994-04-20 - 2005-09-29
HD & ögon u.a.
3:e vinstrikaste i rasen 2000
Bilden till höger är Lava 11 år ...

BIG-5 avesta_96lavbir04
LAVA var en mycket korrekt och välgående tik med ett härligt temperament, vaken o alert ute där inte minsta fågel kunde passera obemärkt. Hon är så nära vårt ideal av rasen man kan komma. Har haft tre kullar med lätta och snabba valpningar. En av få i rasen som blivit grupplacerad på SKK & SSD. Att bli grupplacerad drygt 9 år gammal är inte illa .... bli BIR vid dryga 10 år är bara fantastiskt, att sedan upprepa det vid 11 års ålder ...... det säger en hel del om den tiken.
En tik vi är mycket stolta över att ha fött upp o ägt.
TACK Lava för allt vi upplevde tillsammans!
harstam8harstam7 kopiabaldi2
SUCH Kersins Tappi - SUCH FINUCH Gydjans Lagsi - SUCH Baldi
var dom hanar vi lånade till Lava
Lava har stått som BIR/BIM tillsammans med halvbrodern CH Gullfoss, sin son SUCH FINUCH Fieldworks Teitur och nu senast med barnbarnet CH Fieldworks Raumur flertal gånger under årens gång.
2003 - BIR x 1 BIM x 3 BIG-4
2004 - BIR x 2 grupplacerad bästa veteran x 2
2005 - BIR x 2 BIM x 1
birbim_svenstavik-00birbim4
Johan & Lava - CH Fieldworks Teitur & Lava
birbim_hogbo04
CH Fieldworks Lava & CH Fieldworks Raumur
SKK Högbo Bruk 2004
BIR/BIM
FIELDWORKS STEFNIR
SE UCH FIN UCH Gydjans Lagsi - SE UCH FIN UCH Fieldworks Lava)
1999 - 
Stefnir
BIS-4 valp SKK
ck off. utst.

jonrun
SUCH SV-05 NORD VV-11 FIELDWORKS RAUMUR
(Fieldworks Keldur -  Fieldworks Stefnir)
2003-04-08
JONTE är barnbarnsbarn till Reyjka, son till Lavas dotter Fieldworks Stefnir, också en väldigt trevlig hund. Trots att han i unga år blev attackerad av andra hanar i utställningsringen uppförde han sig exemplariskt. Det året han fick sin Sv vinnartitel på Mässan skrev t.o.m. den engleska domaren i hans kritik att han hade ett underbart sätt till både andra hundar och människor. Även han har gjort bra ifrån sig i ringarna. I Finland har han tagit 2 x CERT, 2 x BIR och CACIB, men kan tyvärr ej tillgodogöra sig den Finska championatet då dom kräver MH-test. Det har visserligen deltagit i och klarat allt mycket bra förutom skottet (vilket oansvariga människor har skrämt honom med som ung ....)
Jonte har används lite i aveln och gett mycket bra avkommor där flera är champions.
jwh2jwh08
World Dog Show 2008
World Winner in Junior Handling
Sara Sigurjonsdottir, Island
malvrunmalva2
FIELDWORKS KO´META
(Fieldworks Keldur - Fieldworks Stefnir)
2004-05-23
MALVA är Jontes helsyster men ett år yngre, har inte haft valpar ..... varför kan man ju fråga sig ?? Hon är väldigt lite utställd då hon sällan är i riktig päls då det är säsong, men har trots detta fått 2 x CERT BIR/BIM och CACIB. Vi får väl jobba på att hon kanske får sitt championat under 2012. Bättre sent än aldrig ....
 
DSC02943-001
BERA
(SE UCH Drengur-Gålåbergets Dimma)
2012-03-20
Uppf. Annika Almén, Insjön
BERA är minstingen i spetsgänget - har/är en underbar lekkompis till amrisvalparna både dom dom var mindre och nu. Har deltagit på några inofficiella utställningar under hösten 2012, nu i vår ska hon debutera officiellt - spännande att se hur det kommer att gå ......
Bera blev SE UCH på GÄKK´s int. utställning sep. 2014, fick även sitt första CACIB, 2,5 år gammal. Blev sedan BIR i oktober på Västernorrlands utställning i Sundsvall.

 

 
lavfinal2

Statistik

Besökare idag: 11057 | Denna månad: 204942 | Totalt: 19012140

Choose Language