Blogg

Tiden går ....

2017-07-15 22:20 | 0 kommentarer

jag känner mig allt bättre både psykiskt o fysiskt, tror att jag har gått med den här skiten sedan i början av året ..... men än känns det inte ok att ge sig iväg någonstans längre bort ....
Har läkarbesök i slutet av denna månad. Måndag har jag tid för att kolla blodtrycket och ska även hämta ut mer tabletter på apoteket.
I torsdags gjorde vi ett besök i Gävle, dels för att hämta mina nyslipade skär, var in på Erikhjälpen och äntligen hittade jag gardiner jag letat efter till kökets tre fönste, lite skillnad i pris mot att köpa nytt. Innan hemfärd, hundmat o lite mat till oss på City Gross.

13juli (Gävlebesök)
Det var skönt att komma hemifrån ett par timmar o se något annat.
Har nu även börjat ta tag i dom långhåriga, och det känns UNDERBART att orka o att ha energi till det. Energi har jag i överflöd .... nackdelen att jag ej är trött så det är fortfarande svårt att sova på natten, känns som jag kan vara igång dygnet runt ....

Nappe är nu nybadad och nerklippt, Zantos likaså och putsning av min dåliga trimning sist, men nu ser båda riktigt fina ut, Penny kvar som har fått en hel del päls, men den åker nog den med ...
Sedan får det bli terriernas tur, Bella o Hetja löper så det är lite oroligt på grabbarna, men duktiga är dom.

Idag blev det lite slarv med mat då vi var ner till Rusta i Sandviken, dom har rea så det var några saker vi fick tag i, bl.a. hade dom frottéhanddukar till bra pris, när jag kollade kvittot ute i bilen var det inte det priset som hade angetts i bladet. In igen i butiken, det visade sig att det var en annan färg som priset gällde, men det stod ingenting om det i bladet ej heller vid varan där det skulle varit skäl nog med en lapp, DÅLIGT!! så dom jag köpt fick dom ta tillbaka.  Fortsatte sedan till Tröskens loppis, blev också lite fynd till bra priser, tiden sprang iväg. Då jag kollade sockret var det väldigt högt, så det blev ett ta insulin, men det gick bra. (Har ju alltid varit lite fånig med att sticka mig själv, vet när jag gick undersköterskeutbildningen skulle vi träna på varann + sig själv, andra gick bra, men inte på mig) .... men det var ju andra sprutor på den tiden. Dom här insulinpennorna har ju sån fin liten nål så det kändes inte att sticka, skönt var ju det!

I morgon är det SSRK i Högbo, känns konstigt att inte ha anmält, har varit på den utställningen i massor av år ..... men överlever väl det med! 

Avslutar med bild av en del av hästarna som finns här i stallet, gulllgt litet föl!!

DSC08953-001


Inget Alfta ......

2017-07-09 22:44 | 0 kommentarer

   Känner mig lite ledsen o besviken att jag ej kom iväg till Alfta idag med Hetja, hade sett fram så emot det ..... Visserligen mår jag nu betydligt bättre, men ej tillräckligt ok för att ge mig iväg ensam ... så detta med utställningar i år lär nog ligga på is .... så trist!
Nej, det blir nog bäst att vara hemma i tryggheten .... men det sociala livet känns lite tomt!! 

bloggen 9juli


Ytterligare en hemsk dag .... del 4

2017-07-07 00:06 | 0 kommentarer

Kunde gått illa ..... 

Göran vaknade igår natt med tryck över bröstet, ut i armarna o över halsen. Dumsnälla han som ej väcker mig utan det fick jag veta när jag vaknade runt 6-tiden. Ringde Sandvikens sjh direkt när dom öppnade, fick komma direkt hos ytterligare en urtrevlig/noga läkare. Ordentlig undersökning med EKG, provtagningar m.m. Inga större avvikelser, men kommer ändå att få en remiss till Gävle sjh.  + uppföljning. Nu får han också knapra ett litet piller/dag samt en puff han ska ta om det kommer tillbaka. Läkaren tyckte vi skulle ringt ambulansen och det hade jag säkert gjort om jag vetat om det när det hände ....   
Under tiden vi var på HC får jag träffa diabetessk, info om insulingivning. Tyckte mina blodsockervärden var ok med tanke på den höga cortisonintaget. Ska börja med insulinet om det överstiger en viss %, trodde inte heller att jag skulle behöva ta det vid varje måltid i så fall.
Efter det blev det lunch på stället då även dom flesta inom personalen hade lunch, så i stället för att bara sitta o vänta på min koll av blodtrycket fick det bli lite god sallad. Det var även dags för mig att äta så inte blodsockret går ner/upp.
Efter det blev det lite matinköp i Sandviken, en verkligen intensiv dag, hundarna så snälla o finner sig i detta nu lite annorlunda, inga promenader har dom fått på en längre tid, men verkar som dom är nöjda med sina liv i alla fall. Det är fantastiskt hur dom anpassar sig till hur det är just nu .....
Ute o busar med varann är dom i alla fall, och tror inte dom tappat så mycket i konditionen. Har nu satt ut badbaljan vi skaffade förra sommaren, och i den har Hetja o Bella verkligen kul, helst ska slangen ligga i o vara på, Bella gillar att ta o lyfta ur den så att även dom andra blir nerstänkta .... gullhund!!

Idag har jag haft den andra dagen sedan allt började som känts nästa som vanligt. Har haft så mycket energi, man kan nästan tro att all denna medicineringen är som ett uppåttjack ... är inte ett dugg trött när kvällen/natten kommer, känns som jag skulle kunna vara vaken dygnet runt ....   
Nattsömnen jobbig, svårt att somna, vaknar flera gånger/natt, glad när jag får gå upp ....
Göran mår också i stort sett som vanligt, men ser till att han vilar lite då o då ....
I morgon dags för provtagning igen, då jag på måndag ska trappa ner lite grannn på cortisonet, sedan blir det dags om tre veckor igen ... Tycker just nu att vi bara umgås med sjukhuspersonal, visserligen väldigt trevliga, men .... det vanliga sociala livet känns verkligen långt borta ... 

20jni_Tiger


Ännu mer .... del 3

2017-07-02 19:08 | 1 kommentarer

I går var det första dagen som jag inte kände av huvudvärken sedan den bosatte sig hos mig, och hade lite energi sedan allt detta började, idag har det varit sämre, men har i alla fall varit uppe och klarar nu att sitta kortare stunder med pausar vid datorn.

I veckor låg jag bara, orkade ingenting, kunde inte läsa, sitta vid datorn för då blev huvudvärken med illamående värre, jobbiga nätter då man sov mest hela dagarna, det blev långa timmar att ligga o titta i taket ...  så mycket man har gått minste om under denna tid, att inte kunna följa med på datorn = att man ingenting vet vad som händer o sker i bl.a hundvärlden.
Vår 40-åriga bröllopsdag 18/6 bara försvann, visst man kan fira en annan dag, men det känns inte lika aktuellt,
Alla olika blommor som kommit o försvunnit, jag som älskar att hålla på med trädgården, rabatter växer igen, visst det går också att fixa framöver, men inte kul att se hur det ser ut ..... 

Saknar att inte kunna åka på någon utställning (sist i februari) och det har inte varit så sedan jag började med utställningslivet ...... Anmälde Hetja till Alfta, trodde aldrig att detta skulle pågå så länge, men dit kommer jag nog inte att kunna åka, tyvärr!!
Hade även planer på att ha en träff med min lilla uppfödning på jrt, men det får skjutas på .....

Att se hur amrisarna blir mer o mer långhåriga  ..... en dag som var någorlunda klippte jag ner Zantos ännu mer aldrig haft en amris med så lite päls, men han var som ett tovpaket trots att han ej var i full påls, dom andra två måste också fixas till men är inte fullt så lurviga/toviga. MEN jag får trösta mig med att Zantos har ju en jäkla pälsväxt så han kommer att blir fin igen, vilket han inte är just nu   Likaså med terrierna, stackars Mika ser ut som ett utegångsfår. Göran har ju aldrig trimmat/klippt någon av hundarna så det kan ej be honom om (gör så mycket annat här hemma) och föresten tror jag inte dom skulle vara speciellt medgörliga i hans händer heller.

Trevligt var det i alla fall att vara först ut i tidningen Islanshunden och få berätta om vår uppfödning ... i år ska även specialen för rasen vara på Märsta BK, har tidigare alltid legat för långt bort, men nu hade jag räknat med att kunna delta, men så blir det nog inte, vågar inte anmäla om jag inte är stark nog att kunna åka, så typiskt!!!

Nej, det här var inte kul att få som pensionär, tiden bara springer iväg och även åren .....

Just nu är jag JÄKLIGT SUGEN PÅ NÅGOT GOTT / SÖTT, det får bli lite jordgubbar utan socker, hoppas dom är söta nog ..... Detta sug efter något onyttigt som kommer då o då är så JOBBIGT, men det går skapligt med maten även om det inte blir så varierande, fisk, kyckling mest, men helt ok!

Men man får se att det ska bli bättre, kanske tappar man några kilon om nu inte cortisonet gör att man får ännu fler kilon, risken finns!!   Kan man sedan lägga av helst med rökat är ju mycket positivt, men det får bli en sak i taget ...

TACK till dig som orkat läsa detta ......


Fy vilken sommar .... del 2

2017-07-01 18:28 | 0 kommentarer

hitintills har det bara bestått av sjukhusbesök, läkarbesök och provtagningar .....

Det har visat sig att jag fått diabetes tar tabletter och ska även börja med insulin .... röntgen visade att den ena binjuren inte är helt ok, men kan bli bra med medicinering hoppas jag, men kommer troligen att få genomgå magnetrtg, och det bävar jag för.
En sjukdom som heter TAKAYASU, väldigt ovanlig, tre på miljonen som får den 
Inflammation i kärlväggarna ......

Datortomografin av bröstkorg, buk och hjärna var inte så otäckt som jag trodde, men att dricka 1 liter kontrast var inte det lättaste. Lite otäckt när jag även fick injektion av kontrastmedel. Jätte fin personal på rtg som verkligen förklarade lugnt o sakligt hur det hela skulle gå till.

Däremot var besöket på akutmedicin en flopp, när hen i luckan läst remissen jag hade med var svaret "Oj, oj det var mycket här, kan du inte räkna med att få allt kollat idag, du kommer endast få träffa en AT läkare och det kommer ta x antal timmar." Hen tyckte jag skulle uppsöka en sjukgymnast för att få träning av skallen o nacken. Begåvat sagt när man inte då visste vad det var ..... Då var jag ganska risig och kände att det orkar jag inte, bara att åka hem igen. Remissen fick jag ej tillbaka, faktura kom i veckan, aldrig att jag betalar för något man inte fått. Efter några samtal var det bara att riva den - men fasen vad dom försöker plocka pengar av folk för ingenting, fult!!
"Min" läkare ville att jag skulle bli inlagd för grundlig undersökning (vilket var skrivet i remissen) som också skulle ta mycket kortare tid än här på HC, han var inte glad över den mottagning jag fic, ej heller läkaren på Reumatologen tyckte akutbesöket var långt ifrån ok.. Nu har det istället blivit massor av provtagningar här hemma. Tabletter mot både det ena o andra, dunderkur med cortison, men det kan man ta, bara man blir ok igen. Det jag är drabbad av är så ovanligt att det endast är några få på miljonen som får denna sjukdom - klart att jag ska vara en av dom !!! Kärlväggarna är inflammerade, när jag blir bra kan ingen säga ej heller hur den uppkom.

Men den läkaren jag fick här på HC har verkligen varit helt underbar som satt fart på det hela och har varit väldigt mån om att allt följs enigt hans rekommendationer. Nu är det bara att plocka i sig alla piller, kolla blodsockret flera ggr/dag, fler provtagningar och även koll av blodtrycket med jämna mellanrum. Inväntar samtal från diabetessk för att bli informerad om insulinet hur många enheter jag ska ta .....
Rökningen måste jag sluta med, inte så lätt men har i alla fall lyckats halvera giftet .... Innan jag blev sjuk hade jag planerat att försöka sluta så det fanns redan i skallen, men .... och detta med maten som man nu måste vara ordentlig med, tänka på vad det innehåller etc, etc .. Men allt blir naturligtvis en vana när man hållit på ett tag, men just nu JÄTTEJOBBIGT, ingen grönsaksälskare är jag heller....
DET KÄNNS JUST NU VÄLDIGT TRÅKIGT ....... 

Statistik

Besökare idag: 3823
Denna månad: 175900
Totalt: 17322468

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«juli 2017»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Återbesök .....
"A dog of a life time"
Provtagning ....
Så lång tid ....
Hundsport 2021
Drömras ....
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2021 
  1tor
  Skärtorsdagen
  Harald, Hervor
  2fre
  Långfredagen
  Gudmund, Ingemund
  3lör
  Påskafton
  Ferdinand, Nanna
  4sön
   Påskdagen
  Marianne, Marlene
  5mån
  Annandag påsk
  Irene, Irja
  6tis
  Vilhelm, Helmi
  7ons
  Irma, Irmelin
  8tor
  Nadja, Tanja
  9fre
  Otto, Ottilia
  10lör
  Ingvar, Ingvor
  11sön
  Ulf, Ylva
  12mån
  Liv
  13tis
  Artur, Douglas
  14ons
  Tiburtius
  15tor
  Olivia, Oliver
  16fre
  Patrik, Patricia
  17lör
  Elias, Elis
  18sön
  Valdemar, Volmar
  19mån
  Olaus, Ola
  20tis
  Amalia, Amelie
  21ons
  Anneli, Annika
  22tor
  Allan, Glenn
  23fre
  Georg, Göran
  24lör
  Vega
  25sön
  Markus
  26mån
  Teresia, Terese
  27tis
  Engelbrekt
  28ons
  Ture, Tyra
  29tor
  Tyko
  30fre
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana