Blogg

Hantverkare ... ??? ett eget släkte .....

2016-12-29 17:46 | 0 kommentarer

blir då jag inte riktigt klok på ...... 
Vaknade som vanligt runt 7-tiden en morgon några dagar före jul, släppte ut Zantos som sprang fram till staketet och markerade att det stod en bil med släp där. Ok, tänkte jag kanske några som håller på i stallet, men varför parkera precis utanför vår grind?? Nästa gäng som gick ut var Hetja o smårusslarna, rena turen att jag titade ut och såg dom tre ute på stallplanen, men va fasen, grinden står ju öppen  .... ut i morgonrock kallar in hundarna på tomten och stängde den för att sedan se dom vara på väg bakom lillhuset (där är det alltid stängt), men nu stod den gallersektionen på glänt och det gamla trästaketet som stod vid sidan av lillhuset ligger på marken. Hör då hur det slamrar bakom lillhuset .... då är det hantverkare här o fixar till med hängrännorna på huset som byttes tidigare i höstas, men ej gjordes ordentligt!! Då kom Göran ut som hade kommit i kläderna och frågade vad som var på gång .... "vi fixar till hängrännorna" blev svaret, ni vet ju att det finns hundar här (samma gubbar som sist) och då ska grindar vara stängda .... "tänkte vi inte på", nej, vi märker det, hade bara tur nu att allt gick bra ... dom hade kunnat sprungit efter en bil blir ju lite modigare då dom är fler som sätter fart på varann .... Vore ju också väldigt bra om man kunde fått besked när dom skulle dyka upp. Nej, det verkar som den yrkeskategorin gör som dom själva vill   
Efter några dagar upptäckte vi att en bit av trästaketet vid lillhuset var trasigt, troligen har dom backat på det när dom lpockade av ställningen dom stod på, men man kan ju säga till, eller?? Där kunde inte hundarna komma ut i alla fall så det var ingen fara så, men f-bannad blir man i alla fall.

Ingen snö kom till jul, trist då det inte blir någon riktig stämning när allt bara är mörkt, verkar inte vara något vitt den kommande tiden heller. Snart är detta år till ända ..... idag fyller  Nappe 9 år, tänk att det har gått så många år sedan han kom till oss, och mamma skulle ha fyllt 91 år   
NAPPE_släkt, avkommor


Slutresultat ACC 2016 .....

2016-12-22 18:08 | 0 kommentarer

3dec (Mässan2016) ZANTOS2Zantos slutade på åttonde plats och fyra bland hanhundarna på ACC,s 10 i topp lista ..... 

15698003_10154821126633535_465611092176372963_n


Vit jul??

2016-12-19 17:53 | 0 kommentarer

Nu är dom tre amrisarna nybadade o trimmade inför julen - Zantos har fått en lite mer sportig frisyr .... Man undrar om julen blir vit?? Det har bliivit betydligt mildare och mycket av snön har packats ihop, men ännu är det rent o vitt. Sägs att det ska bli plusgrader denna vecka och då är det kanske kört ....

9nov(snöbilder)4

20nov(tiger_lollo)1


Summering av 2016 ....

2016-12-16 16:44 | 0 kommentarer

En liten sammanställning av hundarnas utställningsår .....

3dec ZANTOS         DSC07118    19juli_helbella-fb IMG_4934 bis

 

ZANTOS deltog på 14 utställningar ......
1 x BIS
1 x BIG-3
4 x BIR
2 x BIM
3 x CACIB
6 x bhkl plac.
2 x oplac.

CHESTER var på 4 utställningar .....
2 x ck
2 x bhkl plac.
1 x Fin R-Cert
2 x vg

BELLA var på 3 utställningar .......
1 x BIM-valp
2 x vg

HETJA var med på 4 valputställningar .....
1 x BIS-3
1 x BIG
1 x BIG-3
3 x BIR
1 x BIM


Hej mitt ..............

2016-12-11 15:19 | 0 kommentarer

vinterland -  har nu snöat till o från sedan igår eftermiddag. Precis lagom med snö nu ..... får se hur länge det kommer att ligga kvar.

julmotiv hästar


Sthlmsmässan 2016

2016-12-07 17:00 | 0 kommentarer

Så var detta utställningsår över för denna gång, och för Zantos del var det nog den sista utställningen på obestämd tid ..... Vi nöjer oss med dom titlar han fått o resultat .. 

Åkte ner tidig lördagsmorgon, Zantos skulle in som hund nr 40 så vi behövde inte hänga på låset. Inga köer vid vet-besiktiningen, bara att passera rakt in. Större problem att bli av med bilen, hur 17 gör man om man är själv ??? Blev ändå en hel del väntan innan det var dags. En stor championklass med 8 hanar i, Zantos placerades 4:a med ck, några varv i bästa hane sedan var det över.
En fin tik från Norge blev välförtjänt BIR, trist bara att BIM hunden med handler bara försvann så något BIR/BIM foto blev det ej. Dålig stil!! 

3dec (Mässan2016) ZANTOS
Eftersom vi skulle bo på hotellet vid Mässan satt vi kvar o tittade på finalerna. Grupp 8 vanns av den engelskfödda men svenskägda fina flatten, varken amris/golden blev placerade.
Så var då dag 1 till ända, hotellet nära så det var inte så många meter att gå.
3-4dec (Sthlmsmässan) vårt boende 10e vån
10 våningar upp fanns vårt rum, och för att ta sig dit gäller hissåkning .... jag har av någon anledning fått fobi att åka hiss så det kändes verkligen inget vidare att gå in i den.   Vi tryckte på våning 10, dörrarna stängs, hände sedan ingenting .... paniken börjar så sakta komma krypande, nytt försök, likadant igen ... kände att jag bara ville ut, ut .....När dörrarna öppnades för tredje gången var det en person som sa att vi måste använda nyckelkortet för att hissen skulle gå igång (Ja, man är ju inte så van att bo på hotell nu för tiden) Efter vad som kändes som en evighet ÅKTE VI ÄNTLIGEN UPP, kände mig totalt genomsvettig efter den persen. Rummet låg naturligtvis längst bort i den långa korridoren, hua vad högt upp vi var!
Då uppstår nästa problem, går ej att öppna dörren .... en person till på samma våning hade också problem. Visade sig att det ej var omprogrammerat?? så efter ytterligare väntan var vi då inne på rummet som var ganska enkelt och inte speciellt mysigt, och med tanke på priset 
Sedan blev det åter en pärs att åka hissen igen för att rasta hundarna. Det gick väl så där, men långt ifrån att det kändes ok. När hundarna fått sitt var det dags för oss att få något i oss. Det var bara att kliva in i den jobbiga hissen och ner till hotellets matservering. Vilka priser!! Beställde en ceasarsallad, efter en lååång väntan kom det in en jätte-tallrik med massor av gröna salladsblad, någon sås och lite hyvlad permesanost ... Jag såg nog lite undrande ut ... fick frågan om jag ej var nöjd ...  Nej, det kunde jag inte påstå att jag var, dom sallader jag tidigare ätit har innehållit kyckling och rostade brödbitar. Ville jag ha kyckling, bacon eller räckor kostade det x kronor extra?? Blev upplyst att den salladen från början hade varit vegetarisk, ja, inte fasen vet jag .... Tre kyclingbitar modell lite större kom till, men fasen vad mycket gröna blad det var, absolut inte värt pengarna.
Efter det var det dags att krypa till sängs efter att återigen fått försöka trycka undan känslan av panik med hissåkningen.
Vakande vid 02-tiden att den stora hunden låg över huvudet på mig, och han var inte det lättaste att flytta på. Det räckte för att panikångesten skulle komma (som jag inte känt av på dryga 2 år) säkert påverkat av hissåkningarna. Lyckades inte somna förrän framåt morgonsidan, när jag återigen vaknade kände jag mig absolut inte ok. Återigen känslan av att inte få luft. väggarna kändes som dom kröp på en ....  det är en sådan fruktansvärd känsla som inte går att förstå om man inte upplevt det själv. Tog då en tablett mot ångesten, hade tidigare tagit en värktablett och det bar nog ingen bra kombination .... hemska huvudvärk och illamående. Det blev inte mycket till frukost ... den som man verkligen sett fram emot.
Ordentlig rastning av hundarna, jösse vad det kändes skönt att komma ut och känna luften emot sig. Dom fick sedan ligga i bilen som var parkerad i garaget, och det var ingen större kyla. Dom hade det betydligt bättre där än att släpas runt inne på Mässan.  
(Idag läser jag på nätet att flera hundar blivit sjuka och att en avlidit av någon magåkomma under helgen??)
Mitt jäkla illamående o huvudvärk hade tack o lov börjat ge med sig. Nu är det många år sedan jag var in på Mässan dagen efter jag ställt ut, men då gick man in på hundens kritik, men se det gick inte nu, skulle betala inträde!! Efter lite dividerande var det ok att gå in på nummerlappen!! som jag hade tur fanns kvar. Hur många gånger kastar man inte den då dagen är slut? Men jag undrar; kritiken måste väl ändå vara ett bättre bevis, där står plats, datum, hundens nr m..m. nr lappen har ju bara ett nummer och kan i princip vara från vilken utställning som helst, mkt märkligt!! Något svar på detta fick jag inte .... 
Det var 12 isländska fårhundar anmälda, men tyvärr 4 dragna så konkurransen blev ju inte så stor. Två fina representanter som blev BIR/BIM iaf. Trevligt att träffa en del "gamla" inom rasen. Även denna dag koll på finalerna. Isländska fårhunden ej utplockad, det är ju väldigt sällan det händer. Den fina flatten slutade som BIS, och så var då denna mässhelg över.
Zantos ska nu få en sportigare frisyr och uppleva mer av skog o mark Nu får väl Hetja och någon russel ta över. Jag får nog hålla mig inom Sverige och åka fram o åter, kanske kan det gå med någon stuga, men aldrig mer hotell o hissar. Detta gör en ännu mer begränsad, så jäkla trist 
3dec (Mässan2016) ZANTOS1

Statistik

Besökare idag: 4376
Denna månad: 176453
Totalt: 17323021

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«december 2016»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Återbesök .....
"A dog of a life time"
Provtagning ....
Så lång tid ....
Hundsport 2021
Drömras ....
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2021 
  1tor
  Skärtorsdagen
  Harald, Hervor
  2fre
  Långfredagen
  Gudmund, Ingemund
  3lör
  Påskafton
  Ferdinand, Nanna
  4sön
   Påskdagen
  Marianne, Marlene
  5mån
  Annandag påsk
  Irene, Irja
  6tis
  Vilhelm, Helmi
  7ons
  Irma, Irmelin
  8tor
  Nadja, Tanja
  9fre
  Otto, Ottilia
  10lör
  Ingvar, Ingvor
  11sön
  Ulf, Ylva
  12mån
  Liv
  13tis
  Artur, Douglas
  14ons
  Tiburtius
  15tor
  Olivia, Oliver
  16fre
  Patrik, Patricia
  17lör
  Elias, Elis
  18sön
  Valdemar, Volmar
  19mån
  Olaus, Ola
  20tis
  Amalia, Amelie
  21ons
  Anneli, Annika
  22tor
  Allan, Glenn
  23fre
  Georg, Göran
  24lör
  Vega
  25sön
  Markus
  26mån
  Teresia, Terese
  27tis
  Engelbrekt
  28ons
  Ture, Tyra
  29tor
  Tyko
  30fre
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana