Blogg

En vecka har gått ....

2016-09-26 19:05 | 0 kommentarer

Glädje o sorg följs ju åt, sägs det .... och det har det verkligen varit under denna månad .....
Så fort allt kan förändra sig, i början av denna månad badade jag och trimmade honom, fanns ingenting som tydde på att han skulle vara sjuk, allt var som vanligt. Efter bad/trim ute och lekte med terrierna ....
Älskade Gibbe blev tyvärr ej bättre   Tyckte oss se en förbättring under fredagen, blicken piggare, åt bättre, men tror han åt bara för att jag bad honom om det .. .. Min stora starka hund blev så smal och hans ben ville inte bära honom längre. Han somnade in lugnt o stilla här hemma, Tiger en av katterna låg hos honom den sista natten (vilket han aldrig tidigare gjort) 
Det är alltid lika svårt när våra älskade husdjur lämnar oss, men med vissa är det ännu svårare - Gibson var en av dom. Så mycket glädje han givit oss under sina 12 år, 5 månader och 5 dagar hos oss. Han hade en så stor personlighet som jag hoppas även finns i en del av hans avkommor. Så otroligt snäll utan att för den skull vara "mesig", men han behövde aldrig ta ton mot någon (tror aldrig jag hört honom morra) han var så stark, säker o trygg i sig själv, och alltid glad.
Nu är det verkligen tomt o tyst, ingen Gibbe som pratar o småsjunger. Chester saknar nog honom en hel del då dom två verkligen lekte med varann. Även en del av katterna har letat efter honom.
Hoppas nu du springer på starka o friska ben någonstans på grönskande ängar och med dina älskade snoddar, kanske tillsammans med Uffe, Vilda, Mona o Suss.
Har så många fina minnen o upplevelser med honom, TACK till Helene o kennel Rossmix att han fick flytta hem till oss. 
Det är i år 40 år sedan vår första golden kom, om det nu blir någon mer känns just nu tveksamt.
GIBSON + AVKOMMOR1


Oroligt ...... älskade hund!

2016-09-16 21:40 | 0 kommentarer

I onsdags besökte Gibson o jag både veterinär o läkare. Togs prover .... mina har jag ej ännu fått svar på.
Gibson ätit dåligt under några dagar, vilket han aldrig gjort någonsin i sitt 12-åriga liv. Togs blodprover, koll av urin, rtg av hjärta, lungor, magsäck etc. Allt var i stort sett normalt för hans ålder, lite förhöjda vita blodklroppar som tyder på en infektion. Fick tabletter mot det + att han ska äta små portioner med skonsam kost flera gånger/dag. Idag fredag var han betydligt piggare, och har ätit lite .... tyvärr ej allt som han blev serverad .... men måste ha lite i magen för tabletternas skull. Han har blivit så smal och lite skruttig i sina ben - det har gått så fort .... Jag hoppas det kan bli någon förändring under helgen     Vet att det bara är en begränsad tid kvar med honom nu, men han har varit så enormt pigg o alert ändå tills i slutet av förra veckan. Men som jag alltid har sagt att det är bonus för varje vecka, månad som går efter fyllda 10.


       gibhuv_08


SKK Gimo 11 sep .....

2016-09-13 20:24 | 0 kommentarer

11sep (SKK Gimo)3tyvärr inte lika högt som förra helgen, nu fick vi nöja oss med 4 bh, men som vanligt får han superkritiker!! Man undrar vad som står på dom hundars kritiker som står före??
Något fel måste det väl ändå vara om man inte vinner, eller?? 
Dagen bjöd på mycke solsken o värme. Bella fick återigen vg  behövde fylla ut mer under ögonen och komma upp på sina ben samt rörde sig valpigt .... så det var inte mycket som var bra på henne!!! Att få högre ben är nog kört   valpiga rörelser, ja är man 9 månader så är man fortfarande lite valpig. Nåja, det är som alla vet upp o ner i denna sport. Nu blir det nog inga mer utställningar för terrierna i år, och Zantos kommer inte heller ut på så många mer. Ska försöka få ut Hetja på några valputställningar innan vintern kommer, för sedan dröjer det innan cirkusen drar igång igen.


2 x 1964 ......

2016-09-07 22:01 | 0 kommentarer

Hur sannolikt är det att få exakt samma startnummer två gånger?? I och för sig kanske inte något man tänker på .... men 1964 är ett speciellt datum för mig ....... SKK Avesta 2011 fick jag det på en goldenvalp och SKK Högbo 2016 var det amrisens tur - och nu blev det ett riktigt turnummer ... 
3-4 sep SKK Högbo6


Från vg till BIG-3 ......

2016-09-05 20:07 | 1 kommentarer

SKK Int Högboutställningen i helgen, åkte o satt upp tältet på fredagen, en solig o fin kväll. Klart o fint på himlen så inte trodde man det skulle bli sånt väder som det blev på lördagen .... Halvvägs dit började det regna lite smått, ingen katastrof med regn på terrierna, men det blir liksom inte lika kul med allt som blir/är blött. Det höll upp en tag och sedan kom det skurar till o från. Snälla Theresa hjälpte mig att visa Chester på en förtjänstfullt sätt ... fin kritik där allt var excellent, men för grov i sin front vilket gav VG. Bella fick ockaå en kritik där det mesta var excellent förutom att hon skulle vara lite piggare/gladare i rörelserna vilket ockiså resulterade i ett VG, så vi får väl träna lite mer glädje !!! 
I den ringen var det sedan lite olika raser, sista var afghane, och dom var fina att se på. Då var det uppehåll med regnet, säkert uppskattat av dessa pälshundars ägare.
När dom sedan var klara var det dags för domareximination av borzoi, och det var verkligen olika typer på den rasen. Eftersom det inte fanns mycket annat att göra än att sitta i tältet tittade jag på det också.
I den ringen skulle det sedan vara uppsamling inför finaltävlingarna och då satt man bra till. Inte mycket folk var kvar till finalerna för då hade regnet återkommit och det rejält. Har nog aldrig haft så mycket folk i tältet .... Göran kom under eftermiddagen. Efter finalerna flyttade vi tältet till andra sidan där amrisarna skulle gå dagen efter .... just då uppehåll, MEN vad det regnade när vi körde hem ....  mindre sjöar på vissa ställen, inte lika mycket regn här hemma, gav hundar mat o rastade innan det brakade loss även här - kom några rejäla åskknallar med blixtar ... 

Söndag:
Mötte Leena i Sandviken, eftersom tält var på plats var det smidigt att komma in, det var ett tag sedan jag träffade Zantos .... han var som vanligt fint iordninggjord. Lite småregn när det var dags, men hanarna klarade sig bättre, mer regn när tikarna var innne. Vilken lycka, Zantos bästa hane med CACIB, mötte sedan bästa tik som var SE UCH Speedwagons True Colors en fin röd/vit tik. Jag tror att det var tre partitikar i topp (om jag ej minns fel) kul med en domare som verkade gilla parti   Zantos blev BIR   ännu mer lyckokänsla. Nu var det bara att vänta in finalerna, som skulle dömas av Torbjörn Skaar ... inget mer regn, men ganska kyligt för någon sol ville inte visa sig.
Många fina representanter i grupp 8 finalen, Zantos bland dom sex som blev utplockade ..... blev sedan placerad BIG-3 .....   springer fyra, flat trea och en fin welsh vann. Ska jag gnälla lite tycker jag nog att bigrosetterna var i minsta laget, i samma storlek som man får på inofficiella utställningar!!! I och med att det är en internationell utställning tycker jag nog dom kunde vara lite mer påkostade ..... 
BIS blev en pampig stor pudel, sedan var det bara att packa ihop och åka hem. Vi hämtade pizza i Årsunda som Göran ringt o beställt, det smakade verkligen gott. Efter mat o fika åkte Leena hem, Zantos kvar hos oss nu. 
3-4 sep SKK Högbo1

  Lite bilder på fina hundar o "mina" duktiga handlers ..... 

Statistik

Besökare idag: 30
Denna månad: 3234
Totalt: 14788275

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«september 2016»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Äntligen ....
Jiiipiii ......
Så irriterande ....
Årets advents o julbak .....
Åh denna trista ....
Saknar alt .....
Lite i bakgrunden .....
Årskontroll ....
Bakdag igen .....
Provtagning ....

Senast kommenterade
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....
En lyckans dag .....

Arkiv
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   december 2019 
  1sön
  1:a söndagen i advent
  Oskar, Ossian
  2mån
  Beata, Beatrice
  3tis
  Lydia
  4ons
  Barbara, Barbro
  5tor
  Sven
  6fre
  Nikolaus, Niklas
  7lör
  Angela, Angelika
  8sön
  2:a söndagen i advent
  Virginia
  9mån
  Anna
  10tis
   Nobeldagen
  Malin, Malena
  11ons
  Daniel, Daniela
  12tor
  Alexander, Alexis
  13fre
  Luciadagen
  Lucia
  14lör
  Sten, Sixten
  15sön
  3:e söndagen i advent
  Gottfrid
  16mån
  Assar
  17tis
  Stig
  18ons
  Abraham
  19tor
  Isak
  20fre
  Israel, Moses
  21lör
  Tomas
  22sön
  4:e söndagen i advent
  Natanael, Jonatan
  23mån
   Drottningens födelsedag
  Adam
  24tis
  Julafton
  Eva
  25ons
   Juldagen
  26tor
  Annandag jul
  Stefan, Staffan
  27fre
  Johannes, Johan
  28lör
  Värnlösa barns dag
  Benjamin
  29sön
  Natalia, Natalie
  30mån
  Abel, Set
  31tis
  Nyårsafton
  Sylvester