Blogg

Fina Vildasonen ......

2016-07-31 17:54 | 0 kommentarer

2003 - 2016
FIELDWORKS WHY NOT
"OLLE"
(FI UCH NO UCH FINV-98 Rossmix Rugger - Fieldworks Hot Gossip)
äg Annette Engström
Fieldworks Why Not (Olle 2003-2016)


Inte utan .....

2016-07-30 20:09 | 0 kommentarer

att det känns lite tomt nu när valparna har flyttat, trots att Hetja finns kvar. Det var en speciell känsla med denna valpkull. Hrauni var sist ut idag.
Vi har ju levt dygnet runt med dom i 10 veckors tid med allt vad det innebär med rutiner o dyl. 
Men jag känner mig så nöjd med valpköparna och hoppas verkligen dom ska få massor av lycka o kärlek av sina nya familjemedlemmar. 

Värmen har fortsatt, åskan har mullrat runt om under eftermiddagen och för knappt en timme sedan kom en rejäl regnskur, men nu skiner solen från en ganska blå himmel och ett fint regn strilar ner. Hoppas luften kan bli lite svalare efter detta ..... Växterna uppskattar det säkert.

Rapport från Leena att allt fungerar fint med Zantos, trots alla fyrbenta märks det att han ej är hemma, fick PM från Askersund både SSRK o SKK, det var verkligen snabba utskick. Bella ska på en inoff. utställning nästa helg och därifrån har inget PM kommit ännu.

Gjorde en mycket uppskattad hallontårta (egna bär) i veckan, och jag lovar den var supergod!!
DSC08248-001


Blå himmel .....

2016-07-27 20:14 | 0 kommentarer

och solsken fortsätter.
Trodde det skulle bli lite svalare efter skurarna o åskan som hälsade på, men icke ... 
Rapporter från både Hrekkur (Disa) o Heba (Kiara) resorna till nya hemmen gick bra och allt fungerar som det ska med dom nya familjemedlemmarna. Fick lite härliga bilder på Disa som provat på att bada.
Nu väntar Hraunis nya matte på att få hem sin lilla valp, och på lördag är det dags. Sedan är det bara Hetja kvar, är verkligen kavat o framåt, hon o Hrauni har så kul med Bella o Billy som mer än gärna ställer upp o leker med dom. Dom är ute från tidig morgon till sena kvällen så dom sover gott under nattens timmar.
IMG_4671-001

När gänget fortfarande var samlat ...


Oj, oj, oj vilken värme .....

2016-07-25 09:34 | 0 kommentarer

Ja, jag vet att man inte ska klaga, men nu är det alldeles för mycket värme/solsken ..... 
När man inte har någon skugga alls på denna stora tomt blir det jobbigt för både hundar o folk. Nej, det blir att fälla alla persienner för att stänga ute värmen o solgasset. Får vara inne ..... altanen är som en bastu trots fläkt som går på högvarv. Märkligt att det alldrig kan vara lagom med något .....
Här strålar solen från alla håll från det den tittar fram tills den går ner .... jag har då alltid varit en solälskare, men icke nu längre - ok. om man kunde få vara vid hav/sjö hela dagarna, då skulle det var skönt.
Igår under eftermiddagen kom några rejäla regnskurar med lite åska, men inte blev det svalare för det!!
Denna dag verkar bli lika het den .... Svalaste stället är lillhuset dit solen kommer först på eftermiddagen.

I fredags var Tessan här (skönt att slippa åka med dom i värmen) o besiktade, chippade o vaccinerade valpara, allt var u.a. och som vanligt skötte dom sig utan problem.. Harauni får en ombes. på lördagmorgon innan han flyttar Senare under dagen kom Ammi o Sören från Herrljunga, och hämtade Fieldworks Icelandic Hrekkur aka Disa, llördag var det dags för Fieldworks Icelandic Heba aka Kiara att bli hämtad av sin nya husse o matte; Oskar o Molly, hon hade inte lika lång resväg som Disa bor numera i Hofors. Det är nu bara några mil härifrån så vi hoppas kunna ses lite så kan hon o Hetja få leka med varann. 

Var upp till Falun med Zantos i onsdags för att han skulle med Leena till Köping på utställning i söndags. Glad att jag ej var med, hade varit fruktansvärt varmt, ingen skugga någonstans .... Han vann championklassen och blev sedan 2 bh, men fick CACIB då det var en juniorhane som blev 1 bh. Nu blir han kvar hos Leena en tid, så tacksam för allt hon gör med och för Zantos.     Det är man ju inte precis bortskämd med .....

19juli_valpbad regnbåge lollo


Det närmar sig .....

2016-07-19 23:15 | 0 kommentarer

att Beras små snart flyttar ....... På torsdag är det dags för vet.besöket och till helgen ska två byta hem ... Det är som vanligt med lite blandade känslor. Men roligt att få glädja nya människor även om det känns lite vemodigt ... Hanvalpen starnnar en vecka till så hans nya matte får hem honom lagom till sin semester. Man har ju jrt valparna ganska färskt i minnet och där var det betydligt lugnare ... islänningarna både låter o tar för sig mer av livet. Men det är en nyfiken ras .... och det är även charmen med att alla raser har sina egenheter. Känner mig i alla fall väldigt nöjd med dessa valpar, och jag hoppas att dom nya ägarna ska få mycket skoj o kärlek av dom.

Var till Gävle BK i lördags med Bella på en inoff. utställning, denna gång fick hon inte ens Hp ..... men så kan det vara. Men att domaren inte såg om hon var hane eller tik, blir jag lite fundersam på för hon är ju verkligen feminin ..... 
Zantos var med på SSRK Högbo dagen efter, tvåa i championklassenm men oplacerad i bä hane, men får väl vara "glad" för ck vilket inte alla fick .... Som vanligt en väldigt fin kritik utan något negativt så man undrar vad som var felet?? Jag tror han sticker ut för mycket, är ju nästan alltid ensam partihane och då finns ju inget att jämföra med, dom svarta har ju i regel en helt annan konstruktion. Det får nog bli kort kostym framöver på honom, känns ganska meningslöst att delta med honom. Mann lägger ju ner så ofantligt mycket jobb på dessa pälshundar med badningar/trimningar etc. och jag känner att det börjar bli lite fär jobbigt och ta sådan tid från annat. Man har ju heller inte råd att åka runt på varenda utställning för det kostar ... visst alla hobbies kostar, men frågan är hur mycket man ska lägga ner??   Nej, nu har det varit lite tråkiga resultat på hundarna.
Man blir aldrig klok på hur hundarna bedöms - går bra några gånger och sedan blir det ingenting .... saknar domarna som förr kunde tala om vad som ej var bra på hunden när man inte kan se det på kritikerna. Men det är väl enklast för dom att vara tyst. Så nu blev det åter en domare man ej behöver anmäla för igen ....
Ja, ja, nu fick jag gnälla av mig lite ..... 


Det sägs att .....

2016-07-10 19:48 | 0 kommentarer

alla bra hundar får ett vg ...... idag var det Chesters tur, inte så kul precis, men vi överlever det me` 
Bella blev BIR valp med en superkritik, igen!! En solig o väldigt VARM dag på utställningen i Alfta. Stannade ej till finalen p.g.a. värmen. 
Hem o myste med valparna istället, oj vad det går fort med dom nu, bara två veckor kvar tills en del av dom ska flytta till sina nya familjer. Har bokat tid för bes, chipp o vacc.
Nu har dom varje kväll fått springa lösa, gissa det är uppskattat .... sover sedan gott. 
Igår satt jag ute med dom och med kameran beredd, fick en hel del fina bilder på dom. Hade tur att hanen ställde upp sig själv .... det blir ju liksom bäst när dom står helt själva, allra helst denna ras som man ej "plockar" med.

9juli_hrekkur_hetjaHrekkur & Hetja


Åh, detta väder .....

2016-07-05 14:12 | 0 kommentarer

ställer till så mycket ... började med sol o blå himmel, härligt! ut med valparna, kom upp lite moln, helt plötsligt öppnade sig himlen och regnet formligen vräkte ner - det regnade inte måttligt - in med dom små - lika fort som regnet kom nästan lika snabbt upphörde det, men allt som ej hanns tas in är genomsurt😠Sol o blå himmel igen! ! men syns mörka moln .... Så typiskt svenskt sommar numera .....😕 Nu får dom små vara inne ett tag ...

Läste i "Vår lokaltidning" ett ìnslag från midsommarfirandet i Koversta gammelby ( som vi besökte i söndags) Den har sannolikt flerhundraåriga traditioner. Koversta är känd som en av landets bäst bevarade gårdar fr. 1600-1700 talet. Inte illa!! Tänk om man kunde åka tillbaka i tiden o se hur det var då .....☺ eller tänk om husen kunde berätta ...

Torsdag; Två dagar utan regn ...👍. valparna varit ute hela dagarna. Sova sedan gott när dom kommer in för kvällen. Julia varit här under eftermiddagen för att bli friserade inför Högboutställningen nästa helg.
Igår en tur till Falun, hem i ljusa sommarnatten, Gibson fick åka med - idag är han trött! Ja me om jag ska vara ärlig😊


Ömsom sol o regn ....

2016-07-04 20:35 | 0 kommentarer

var o varannan dag .... I helgen kom det rejäla störtskurar och helt plötsligt lyste solen igen, och det blev väldigt hett .... Varför kan det aldrig vara lagom med vädret??

Förra veckan besök av trevliga valpköpare, många bra samtal på valparna, kunde haft lika många till .... alla vill ha tikar .... och det har jag ju inte så många att erbjuda.
Dom växer fort nu, känns rejäla o stadiga att ta i, ska bli spännande att se hur dom utvecklas och kommer att se ut som vuxna. Eftersom det är så många år sedan vi hade en kull (12 år) har man glömt en del. Men jag hoppas deras nya ägare uppdaterar oss med bilder o hur dom utvecklar sig.

Igår tog vi en tur till Österfärnebo och tittade på lapphundar som hade en liten inoff. utställning. Tyvärr kom vi lite sent så det var nästan slut ..... men, men så är det när det är mycket som ska fixas innan avfärd. Ville också att valparna skulle vara ute en stund innan.
Vi fortsatte sedan till Hembygdsgården och fikade med hembakad bröd. Enormt goda toscakakor som verkligen var bakade på riktigt smör .....
Ett väldigt fint ställe med massor av gamla byggnader och vackra blomarrangemang. När vi åkte hemåt in på loppisen vid Trösken, köpte en grön växt, tror den heter elefantöra. Har tidigare år köpt en del pelargoner och förra året en sorts begonia och dom har alla blivit stora o kraftiga. Begonian är idag tre gånger så stor som när jag köpte den.

Bella o Chester var med, solen var framme, men lite blåsigt, på kvällen störtskurar ..... Satt ett tag o trimmade på Chester inför utställningen i Alfta, 13 jrt anmälda.

DSC08138-001

DSC08111-001

 

DSC08119-001DSC08117-001

DSC08133-001

DSC08123-001

Statistik

Besökare idag: 4018
Denna månad: 176095
Totalt: 17322663

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«juli 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Återbesök .....
"A dog of a life time"
Provtagning ....
Så lång tid ....
Hundsport 2021
Drömras ....
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2021 
  1tor
  Skärtorsdagen
  Harald, Hervor
  2fre
  Långfredagen
  Gudmund, Ingemund
  3lör
  Påskafton
  Ferdinand, Nanna
  4sön
   Påskdagen
  Marianne, Marlene
  5mån
  Annandag påsk
  Irene, Irja
  6tis
  Vilhelm, Helmi
  7ons
  Irma, Irmelin
  8tor
  Nadja, Tanja
  9fre
  Otto, Ottilia
  10lör
  Ingvar, Ingvor
  11sön
  Ulf, Ylva
  12mån
  Liv
  13tis
  Artur, Douglas
  14ons
  Tiburtius
  15tor
  Olivia, Oliver
  16fre
  Patrik, Patricia
  17lör
  Elias, Elis
  18sön
  Valdemar, Volmar
  19mån
  Olaus, Ola
  20tis
  Amalia, Amelie
  21ons
  Anneli, Annika
  22tor
  Allan, Glenn
  23fre
  Georg, Göran
  24lör
  Vega
  25sön
  Markus
  26mån
  Teresia, Terese
  27tis
  Engelbrekt
  28ons
  Ture, Tyra
  29tor
  Tyko
  30fre
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana