Blogg

Kyligt värre ......

2016-04-28 13:00 | 0 kommentarer

Nu vill man verkligen att det ska bli lite varmare ..... Håller sig bara omkring 3-5 plus, frost på mornarna ...
Detta eviga regnande/snöande vareviga dag gör ju ingen speciellt glad .....
I marken är det i alla fall vår med tanke på allt som nu tittar upp. Alla lökar av påskliljor jag grävde ner förra året kommer nu upp ... och det är ju glädjande.
Har börjat lite smått att rensa upp i alla rabatter mellan alla skurar, det är jobbigt för ben/rygg så det blir korta stunder åt gången.
Just nu lite uppehåll så det blev en liten kort runda ute på fältet med russlarna .... å naturligtvis Gibson som är en sådan underbar "llekfarbror"till valparna, och dom verkligen älskar honom ....
Tror dom tycker att golden är bäst ...
1458844434919


April, april ....

2016-04-25 12:23 | 1 kommentarer

Söndagen bjöd på alla vädertyper, hagelskurar, regn, snö o strålande solsken, men ingen värme, höll sig bara runt 1-4 plus o det var inte mycket att skryta med. Det blev att ha värmen på i bilen.

24apr

Vi gjorde en tripp upp till Säfsen, Fredriksberg i Dalarna för att titta på Jontes små underverk som nu blivit dryga 6 veckor. Härliga individer med underbart sätt, fina huvuden, färger, kraftiga ben/tassar o med dom rätta uttrycken, ingen tvekan om vem som var hane resp. tik Ska bli så spännande att se vad det blir när det är dags för Bera ....
Hoppas kanske få se dom igen framöver på någon utställning ......

24apr2


Mycket skog o sjöar passerades, några ensamma tranor ute på fälten, annars var det lugnt på det vilda .....
Fanns en hel del snö kvar i backarna, naturen hade inte kommit lika långt som här i Gästrikland.
Inget matställe (förutom alla hamburgerkedjor o pizzerior) fanns förrän utanför Falun. Lite onyttigt men ack så gott det smakade, och att få sätta sig vid bord o äta med gaffel/kniv.

24apr1


Bellas debut ....

2016-04-23 20:18 | 0 kommentarer

i utställningsringen blev Hälsinglands KK;s utställning i Vedmora utanför Enånger. Med på resan var även Anneli o Julia samt Chester som sällskap åt Bella.
Ett nybyggt lite mindre ridhus som t.o.m. hade en enormt stor ljuskrona i taket ....... jätte-fint, men kallt !!!

20160423_112053


Ute var det nästan varmare trots snöblandat regn o rusk. Bella tyckte det var lite otäckt att gå i koppel (konstigt underlag o en massa olika hundar) vi var ensamma i klassen 4-6 mån. hon fick tid på sig i ringen och tog sig nästan runt om än i en liten ring .... fick en strålande kritik "4 mån alldeles bedårande tikvalp utm helhet vackert feminint huvud med underbart uttryck bra överlinje härliga vinklar runt om passande benstomme utm pälskvalitet utm färg ngt försiktig idag uppvisar bra rörelser när hon går mkt lovande valp - BIR" Vi tränade lite till o från innan det var dags för final då alla valparna i 4-6 mån fick gå in, dom var ca 15 st (tror jag) Hon gick bättre o bättre trots hundar både före o efter henne. Slutade som BIS-2. Det var verkligen en fin placering på hennes första utställning. Dömde gjorde Petra Högberg.

BELLA23apr-001


Julia blev BIM en hel del golden var anmälda.

Idag har även Bea flyttat till sina nya ägare i Saltsjöbaden, önskar dom stort LYCKA TILL och att det blir mycket glädje med henne.


Bakslag .....

2016-04-19 20:12 | 0 kommentarer

i vädret denna dag ..... började regna under förmiddagen som sedan övergick i snöblandat, kom sedan rejäla dasslock och gjorde marken helt vit, typiskt då det i stort sett torkat upp .....
Men under eftermiddagen kom solen inte så varmt då det blåste kallt, men det vita försvann och alla dom  stackars blommorna som var helt översnöade fick nu lite solstrålar på sig.

Rapport om Klara att det har gått så bra, duktig med den långa bilfärden i lördags, och det fungerar fint med henne, så skönt/roligt att höra.
Trimmade en del på dom andra idag, är så imponerad av hur duktiga valparna är på trimborden, ok dom har ju stått en hel del på det, men nu var det ett tag sedan. Dom var hur duktiga som helst vid trimningen, vad fina dom blev allra helst Billy som var rejält "raggig".
Har även börjat (bättre sent än aldrig) koppeltränat Bella inför utställningen i helgen, med lite leverpastej gick det helt galant. Hon står helt fritt o följer med fint i kopplet - om hon sedan gör det på utställningen visar sig ..... då kan det var mycket annat som kan vara intressant eller lite konstigt.
Är så nöjd med dessa russelvalpar både exteriört och framförallt mentalt.
Bera har nu gått halva tiden av sin dräktighet, börjar lägga ut och har blivit lite annorlunda till sättet - så vi hoppas det växer o gror där inne ... Jösses, det är tolv år sedan vi hade isländska fårhundsvalpar, äntligen hoppas jag få något att spara efter Jonte. + alla dom andra gamla hundarna som ligger bakom honom, även Bera har ju en del av dom äldre hundarna bakom sig som man såg en gång i tiden.

Bilden från april 2003, Jonte med sina två systrar ......
(Fieldworks Keldur-Fieldworks Stefnir)

valpar


Utställningsfri helg .....

2016-04-16 16:14 | 0 kommentarer

men besök av två trevliga ev valpköpare .....
Klara har nu flyttat till Örnsköldsvik där hon kommer att få ett alldeles utmärkt hem, önskar er alla lycka till!!
Vi får se om Bea också kommer att få sitt eget hem i nästa vecka .....

Sädesärlan kom i onsdags, ett fint vårtecken blommar fint i rabatter o gräsmattor. Så mycke fjärilar jag ser nu har jag aldrig tidigare sett, i den stora sälgen på baksidan är det fullt av dom, men lyckades endast få med en på bild.
Den första fästingen är plockad på katten Tess. Tack o lov upplever jag inte så mycket på hundarna, katterna brukar ha fler, men dom stryker omkring i allt högt gräs.

IMG_20160411_140449-001


Trevlig helg i ......

2016-04-11 16:35 | 0 kommentarer

Sundsvall med massor av sol ......

Lördagen började med tidig avfärd mot norr ... SKK:s utställning med domaren Barbara Muller från Schweiz som skulle döma amrisarna. Zantos vann championklassen och bästa hane/BIM
Det var nu fjärde gången har deltar i Nordichallen, första gången fick han sitt första CERT, andra CERT nr 2 och i höstas CACIB och nu BIM, så det är nog ett litet turställe för honom ....
SKK Sundsvall 9apr2016 Zantos BIM

Fick även komma på bild vid fotografering av Lottas fina clumbers
SKK Sundsvall clumber apr2016

Efter en natt med mycke värk i rygg/ben var det dags igen, först ut med Chester som vann unghundsklassen ck och placerade sig 4 bästa hane. Tyckte alla hanar var väldigt små i jämförelse med honom men inget negativt på hans kritik om storlek etc.

10apr chestkritik

Klarade sig bra tidsmässigt för Zantos o ACC:s utställning som gick i samma hall som SKK. Fick t.o.m. vänta lite innan det var hans tur. Vann återigen chkl med ck bästa hane/BIM. Det kändes verkligen roligt, kanske hade det gått hela vägen om jag kunnat springa fortare med honom ??? .... men värken i benet sätter stopp ... trist, men inget att göra åt, glad att det gick så pass bra iaf att visa honom. Dömde gjorde Vibe Borregaard Madsen från Danmark. Ytterligare två suveränt fina kritiker på honom denna helg.
9apr SKK kritikzantos
10aprACC kritikzantos

 Så var denna helg över, och det var dags att stuva in allt i bilen igen .... Den var ganska fullpackad redan och nu skulle en 12 kg säck hundmat, en stol + lite andra priser också få plats, det gick men nu var det verkligen fullt.
Med denna helg var också Bella för att komma ut o se lite mer av den stora världen, hon har skött sig ypperligt kanske inte lika kavat som Chester var i den åldern, men det kommer nog när hon får lite mer rutin. Duktig var hon på resan, på hotellrummet och under dagarna på utställningen. Första gången hon gick i koppel, men hon skuttade glatt på efter Chester.9-10apri Zantos

9apr_chest_bella
Chester trött, tryggt tycker Bella att ligga bredvid halvbrosan .....


Regn ......

2016-04-06 19:20 | 0 kommentarer

regn o åter regn nästan hela denna dag ..... så trist!!

IMG_20160327_150956
En hel del "nya" pelargoner efter alla sticklingar från dom gamla ....

IMG_51411
Jontes små sötnosar som nu blivit lite större.

 


Väldigt trevligt ......

2016-04-04 17:29 | 0 kommentarer

att se att Zantos just nu ligger etta på ACC:s lista över vinstrikaste amris 2016 .... Har aldrig lyckats komma in på den med tidigare hundar (trots bra meriter) och nu blev det nummer ett direkt. Men många utställningar kvar så vi åker säkert ner och kanske ut ..... men glädjer mig så lä'nge det varar.

Valparna har ännu ej hittat sina rätta hem ... så mycket oseriösa SMS o mejl har jag aldrig tidigare upplevt, har inte folk annat att göra att skriva en massa strunt .... fick bl.a. ett mejl med texten: Vad kostar dom? Skäller dom hela nätterna?  Aprilskämt skulle man tro att det var, men icke.
Dom utvecklar sig riktigt bra, och är så trevliga att ha att göra med.

Till helgen dax för SKK Sundsvall och ACC, är lite fundersam hur det kommer att fungera då det var meningen att Leena skulle åkt med, men har tyvärr fått förhinder. Lördagen ok för då är det bara Zantos, men på söndag startar ACC sin utställning kl 9 och Chesters ring börjar 9.15 så där är risken stor att det kommer att krocka .... Synd att ACC ska börja så tidigt när det är så få hundar, och naturligtvis börjar dom med jrt i den ringen. Hoppas kanske det finns någon vänlig själ som kan hjälpa mig med Chester, han går ju glatt med vem som helst.

Vilket gråväder det varit sista dagarna och lite småkallt. Valparna har busat runt med Bera i hundgården och det verkar dom tycka är hur kul som helst. Nu blommar det för fullt i rabatten och mer är på gång. Lite värme skulle sitta fint för både mig o växtligheten,
Besök av två främmande katter sista veckorna, men dom har då inget att hämta här för honkatterna är steriliserade, har sett Tess skrämma iväg dom när dom blir för närgångna. In på tomten vågar dom sig i alla fall inte.

Mojje o Tiger en dag i mars!

13mars (Tiger_Mojje)

Statistik

Besökare idag: 3946
Denna månad: 176023
Totalt: 17322591

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«april 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Återbesök .....
"A dog of a life time"
Provtagning ....
Så lång tid ....
Hundsport 2021
Drömras ....
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   april 2021 
  1tor
  Skärtorsdagen
  Harald, Hervor
  2fre
  Långfredagen
  Gudmund, Ingemund
  3lör
  Påskafton
  Ferdinand, Nanna
  4sön
   Påskdagen
  Marianne, Marlene
  5mån
  Annandag påsk
  Irene, Irja
  6tis
  Vilhelm, Helmi
  7ons
  Irma, Irmelin
  8tor
  Nadja, Tanja
  9fre
  Otto, Ottilia
  10lör
  Ingvar, Ingvor
  11sön
  Ulf, Ylva
  12mån
  Liv
  13tis
  Artur, Douglas
  14ons
  Tiburtius
  15tor
  Olivia, Oliver
  16fre
  Patrik, Patricia
  17lör
  Elias, Elis
  18sön
  Valdemar, Volmar
  19mån
  Olaus, Ola
  20tis
  Amalia, Amelie
  21ons
  Anneli, Annika
  22tor
  Allan, Glenn
  23fre
  Georg, Göran
  24lör
  Vega
  25sön
  Markus
  26mån
  Teresia, Terese
  27tis
  Engelbrekt
  28ons
  Ture, Tyra
  29tor
  Tyko
  30fre
   Konungens födelsedag
  Valborgsmässoafton
  Mariana