Blogg

Småkallt ......

regn, snö, gråmulet och lite sol om vartannat sista dagarna. Nu har i alla fall snön smält bort, igen ..... men det kanske kommer mer skulle vara skönt med lite sol o värme nu.
I morgon skärtorsdagen, tidig påsk i år!

 

ÖNSKAR DIG EN GLAD PÅSK SOM TITTAR IN HÄR ....

PM har kommit från SKK Sundsvall, 19 amrisar anmälda och naturligtvis (som vanligt) går dom först, likaså med jrt på söndagen först ut i ringen där är 17 anmälda. Ska bli kul att se hur det går med Chester, länge sedan han var ute i utställningsringarna. Har samma domare på raserna, en kvinna från Schweiz. Hur många som är anmälda till ACC på söndagen lär väl dröja ett tag till då den anmälan går ut i slutet av veckan.
I morgon blir det en tur till Gävle för att få hjälp med att starta upp nya telefonen .....


I slutet av maj ......

är det tolv år sedan vi hade isländska fårhundsvalpar ..... Nu, äntligen kanske det blir så igen, Bera som fyllde 4 år i söndas är nu parad, och det är bara att hoppas allt går som planerat.

BERA

SSRK Högbo var vi på i söndags, tyvärr drabbades Zantos av vattensvans i fredags, vilket gjorde att han inte hade upp svansen, han försökte nog så gott han kunde med att göra det samt att vifta på den, men hade troligen ont och det påverkade naturligtvis helheten på honom. Han fick återigen en strålande kritik, vann championklassen, men blev "bara" 4bh ..... Det var ju lite osis att det skulle hända nu, men ..... många år sedan jag upplevde det och då var det en golden som var drabbad, har aldrig haft det på amerikansk cocker, men nu vet man att det kan hända även dom. Fattar inte riktigt hur han fick det eftersom han inte varit ute och blivit kall/blöt. Tyckte han var bättre i söndagsmorse här hemma, men kylan i ridhuset gjorde det säkert inte bättre, så det var ju lite otur!!

Det var nu ny bestyrelse och det började med att det blev fel när PM:et kom, fick ett nytt med info man behövde .... och enligt det skulle amrisarna börja i ringen kl 9 .... men i katalogen stod det att det var 19 welshar före ..... nu började dom iaf med amrisarna ..... och det var bara tur att man var vid ringen just då för högtalarsystemet hördes inte dit vi var ..... Åh, man blir lite smått irriterad när det inte funkar som man är van vid. Så är det ju alltid lite mer pyssel med att borsta o fixa till en amris innan den ska göra entré. Nej, man får hoppas på bätring. Det var också ynkligt små BIR/BIM rosetter ..... visserligen fick BIR hundarna gratis anmälan till utställningen i juli alt. nästa Högboutst. men ändå ....
Endast 14 amrisar var anmälda, SKK int Malmö gick samma helg.

Vädret har varit lite småkyligt och inte alls lika vårlikt som tidigare, i lördags kom det även snö under stora delar av dagen så marken blev täckt igen ..... trots det har nu snödropparna tittat upp o blommar i rabatten.
Idag är det fortsatt grått o kallt, även om solen försökt att titta fram lite då o då.

Fortfarande dåligt med seriöst intresse av russelvalparna, kommer ibland lite frågor via sms, man svarar återigen, samt har även ringt upp vederbörande, men då får man inget svar, hör ej heller av sig när man svarar på sms .... dåligt tycker jag!! Varför hör man överhuvudtaget av sig om man ej är intresserad, har man inget annat att göra, eller ??? !!!!


Solen o värmen fortsätter ......

härligt vårväder har det nu varit i några dagar, nästan all snö har smält bort, i rabatten har snödropparna börjat blomma .... härligt!!

I helgen var Zantos med Leena till Strängnäs, vinner championklassen över den vinstrikaste amrisen 2015 ... kommer sedan 2 bästa hane. Han blev först utplockad i bästa hane och fick sedan springa flera varv först, vilken gjorde att han började sacka lite till slut .... inte så kostigt när han ingen draghjälp fick ..... blev då slagen av unghunden som blev BIM. Kan ju tycka att det kunde ha varierat sig lite i bästa hanhundskonkurransen när dom sprang. Men, men en fin kritik fick han återigen.
Till helgen blir det att vara på hemmaplan då SSRK i Högbo har utställning.

Jonte har nu blivit pappa till två småttingar, en hane o en tik, tyvärr blev det ett kjesarsnitt på tiken och don tog samtigit bort livmodern .... men huvudsaken att allt gick bara med tiken och valparna var livskraftiga, ska bli så kul att se dom framöver.
16mars (jontevalp f mars2016)


Äntligen sol .....

Drygt en vecka har det nu varit så grått o dystert ute, men idag kom solen tillbaka ....
Snöat har det gjort en hel del igen .... men blött ..... Valparna har varit ute halva dagen o busat runt, låg sedan i solen på altan och mumsade på varsitt tuggben.
Zantos klippt och ska badas på fredag inför utställningen i helgen, 25 st anmälda. I morgon kommer Julia hit för att bli trimmad inför utställningen i Högbo nästa helg, även Zantos är anmäld dit. Var lite trassel med PM som endast innehöll vägbeskrivning o nr lapp, kom ny lapp idag om antal anmälda hundar, via mail medd. om jag hade start nr 27, MEN på pm:et börjar ju amrisarna i sin ring ....????? Lite luddigt det hela kan man tycka.

I går besiktning av Toyotan, helt rent papper så nu är det bara att tuta o köra ett år till!! Hoppas den andra bilen också går rakt igenom, alltid lika nervöst när det är dags för den årliga besiktningen. Man vet ju aldrig vad dom hittar .....

DSC06847-001


Se de snöar .....

Är nu andra dagen som snön fortsätter att dala ner ......
Bilden av Bera o Jonte är från förra veckans soliga dagar

23feb_berajonte

Statistik

Besökare idag: 7
Denna månad: 3361
Totalt: 14455434

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«mars 2016»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Bättre .....
Sjukhuset igen ......
Vacker dag ....
Som vanligt ....
Valptitt ....
Många olika .....
En timme till ....
Funderingar o lite nostalgi .....
Godis ....
Födelsedagar x 3 ......

Senast kommenterade
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....
En lyckans dag .....

Arkiv
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   mars 2019 
  1fre
  Albin, Elvira
  2lör
  Ernst, Erna
  3sön
  Gunborg, Gunvor
  4mån
  Adrian, Adriana
  5tis
  Fettisdagen
  Tora, Tove
  6ons
  Askonsdagen
  Ebba, Ebbe
  7tor
  Camilla
  8fre
  Internationella kvinnodagen
  Siv
  9lör
  Torbjörn, Torleif
  10sön
  Edla, Ada
  11mån
  Edvin, Egon
  12tis
   Kronprinsessans namnsdag
  Viktoria
  13ons
  Greger
  14tor
  Matilda, Maud
  15fre
  Kristoffer, Christel
  16lör
  Herbert, Gilbert
  17sön
  Gertrud
  18mån
  Edvard, Edmund
  19tis
  Josef, Josefina
  20ons
  Joakim, Kim
  21tor
  Bengt
  22fre
  Kennet, Kent
  23lör
  Gerda, Gerd
  24sön
  Gabriel, Rafael
  25mån
  Våffeldagen
  Marie bebådelsedag
  26tis
  Emanuel
  27ons
  Rudolf, Ralf
  28tor
  Malkolm, Morgan
  29fre
  Jonas, Jens
  30lör
  Holger, Holmfrid
  31sön
  Ester