Blogg

Småkallt ......

2016-03-23 17:47 | 0 kommentarer

regn, snö, gråmulet och lite sol om vartannat sista dagarna. Nu har i alla fall snön smält bort, igen ..... men det kanske kommer mer skulle vara skönt med lite sol o värme nu.
I morgon skärtorsdagen, tidig påsk i år!

 

ÖNSKAR DIG EN GLAD PÅSK SOM TITTAR IN HÄR ....

PM har kommit från SKK Sundsvall, 19 amrisar anmälda och naturligtvis (som vanligt) går dom först, likaså med jrt på söndagen först ut i ringen där är 17 anmälda. Ska bli kul att se hur det går med Chester, länge sedan han var ute i utställningsringarna. Har samma domare på raserna, en kvinna från Schweiz. Hur många som är anmälda till ACC på söndagen lär väl dröja ett tag till då den anmälan går ut i slutet av veckan.
I morgon blir det en tur till Gävle för att få hjälp med att starta upp nya telefonen .....


I slutet av maj ......

2016-03-21 15:18 | 0 kommentarer

är det tolv år sedan vi hade isländska fårhundsvalpar ..... Nu, äntligen kanske det blir så igen, Bera som fyllde 4 år i söndas är nu parad, och det är bara att hoppas allt går som planerat.

BERA

SSRK Högbo var vi på i söndags, tyvärr drabbades Zantos av vattensvans i fredags, vilket gjorde att han inte hade upp svansen, han försökte nog så gott han kunde med att göra det samt att vifta på den, men hade troligen ont och det påverkade naturligtvis helheten på honom. Han fick återigen en strålande kritik, vann championklassen, men blev "bara" 4bh ..... Det var ju lite osis att det skulle hända nu, men ..... många år sedan jag upplevde det och då var det en golden som var drabbad, har aldrig haft det på amerikansk cocker, men nu vet man att det kan hända även dom. Fattar inte riktigt hur han fick det eftersom han inte varit ute och blivit kall/blöt. Tyckte han var bättre i söndagsmorse här hemma, men kylan i ridhuset gjorde det säkert inte bättre, så det var ju lite otur!!

Det var nu ny bestyrelse och det började med att det blev fel när PM:et kom, fick ett nytt med info man behövde .... och enligt det skulle amrisarna börja i ringen kl 9 .... men i katalogen stod det att det var 19 welshar före ..... nu började dom iaf med amrisarna ..... och det var bara tur att man var vid ringen just då för högtalarsystemet hördes inte dit vi var ..... Åh, man blir lite smått irriterad när det inte funkar som man är van vid. Så är det ju alltid lite mer pyssel med att borsta o fixa till en amris innan den ska göra entré. Nej, man får hoppas på bätring. Det var också ynkligt små BIR/BIM rosetter ..... visserligen fick BIR hundarna gratis anmälan till utställningen i juli alt. nästa Högboutst. men ändå ....
Endast 14 amrisar var anmälda, SKK int Malmö gick samma helg.

Vädret har varit lite småkyligt och inte alls lika vårlikt som tidigare, i lördags kom det även snö under stora delar av dagen så marken blev täckt igen ..... trots det har nu snödropparna tittat upp o blommar i rabatten.
Idag är det fortsatt grått o kallt, även om solen försökt att titta fram lite då o då.

Fortfarande dåligt med seriöst intresse av russelvalparna, kommer ibland lite frågor via sms, man svarar återigen, samt har även ringt upp vederbörande, men då får man inget svar, hör ej heller av sig när man svarar på sms .... dåligt tycker jag!! Varför hör man överhuvudtaget av sig om man ej är intresserad, har man inget annat att göra, eller ??? !!!!


Solen o värmen fortsätter ......

2016-03-16 18:54 | 0 kommentarer

härligt vårväder har det nu varit i några dagar, nästan all snö har smält bort, i rabatten har snödropparna börjat blomma .... härligt!!

I helgen var Zantos med Leena till Strängnäs, vinner championklassen över den vinstrikaste amrisen 2015 ... kommer sedan 2 bästa hane. Han blev först utplockad i bästa hane och fick sedan springa flera varv först, vilken gjorde att han började sacka lite till slut .... inte så kostigt när han ingen draghjälp fick ..... blev då slagen av unghunden som blev BIM. Kan ju tycka att det kunde ha varierat sig lite i bästa hanhundskonkurransen när dom sprang. Men, men en fin kritik fick han återigen.
Till helgen blir det att vara på hemmaplan då SSRK i Högbo har utställning.

Jonte har nu blivit pappa till två småttingar, en hane o en tik, tyvärr blev det ett kjesarsnitt på tiken och don tog samtigit bort livmodern .... men huvudsaken att allt gick bara med tiken och valparna var livskraftiga, ska bli så kul att se dom framöver.
16mars (jontevalp f mars2016)


Äntligen sol .....

2016-03-09 16:14 | 0 kommentarer

Drygt en vecka har det nu varit så grått o dystert ute, men idag kom solen tillbaka ....
Snöat har det gjort en hel del igen .... men blött ..... Valparna har varit ute halva dagen o busat runt, låg sedan i solen på altan och mumsade på varsitt tuggben.
Zantos klippt och ska badas på fredag inför utställningen i helgen, 25 st anmälda. I morgon kommer Julia hit för att bli trimmad inför utställningen i Högbo nästa helg, även Zantos är anmäld dit. Var lite trassel med PM som endast innehöll vägbeskrivning o nr lapp, kom ny lapp idag om antal anmälda hundar, via mail medd. om jag hade start nr 27, MEN på pm:et börjar ju amrisarna i sin ring ....????? Lite luddigt det hela kan man tycka.

I går besiktning av Toyotan, helt rent papper så nu är det bara att tuta o köra ett år till!! Hoppas den andra bilen också går rakt igenom, alltid lika nervöst när det är dags för den årliga besiktningen. Man vet ju aldrig vad dom hittar .....

DSC06847-001


Se de snöar .....

2016-03-04 13:54 | 0 kommentarer

Är nu andra dagen som snön fortsätter att dala ner ......
Bilden av Bera o Jonte är från förra veckans soliga dagar

23feb_berajonte

Statistik

Besökare idag: 611
Denna månad: 6165
Totalt: 14621298

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«mars 2016»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Röntgensvar .....
SKK Högbo ....
Gävle sjh
Hembakat är gott .....
Jobbigt ....
Vilket väder .....
4 månader
Sandvikens sjh
När man vill ....
Äntligen lite .....

Senast kommenterade
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....
En lyckans dag .....

Arkiv
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   oktober 2019 
  1tis
  Ragnar, Ragna
  2ons
  Ludvig, Love
  3tor
  Evald, Osvald
  4fre
  Frans, Frank
  5lör
  Bror
  6sön
  Jenny, Jennifer
  7mån
  Birgitta, Britta
  8tis
  Nils
  9ons
  Ingrid, Inger
  10tor
  Harry, Harriet
  11fre
  Erling, Jarl
  12lör
  Valfrid, Manfred
  13sön
  Berit, Birgit
  14mån
  Stellan
  15tis
  Hedvig, Hillevi
  16ons
  Finn
  17tor
  Antonia, Toini
  18fre
  Lukas
  19lör
  Tore, Tor
  20sön
  Sibylla
  21mån
  Ursula, Yrsa
  22tis
  Marika, Marita
  23ons
  Severin, Sören
  24tor
   FN-dagen
  Evert, Eilert
  25fre
  Inga, Ingalill
  26lör
  Amanda, Rasmus
  27sön
  Sabina
  28mån
  Simon, Simone
  29tis
  Viola
  30ons
  Elsa, Isabella
  31tor
  Edit, Edgar