Blogg

Lördag .....

2016-01-30 17:41 | 0 kommentarer

har det nu blivit igen .... som vanligt springer veckorna bara iväg.
I går ösregnade det och sedan blåste det upp, stormade rejält igår kväll o under natten. Idag har det mojnat av lite, men fy vad mycket vatten det nu är.
Trevligt besök av en familj från Skyttorp, så nästa vecka byter Aksel namn o hem!
Blev lite nya ståbilder av valparna under eftermiddagen, ej dom bästa, men får duga. Nästan hela gänget samlad - bara Billy som ej ville vara med helt ......
30jan


Skitväder ......

2016-01-27 17:28 | 0 kommentarer

Mycket av snön har nu smält ner och det är bara en massa vatten och skitigt .... Inte så kul Detta väder gör en verkligen deppig, varför kan det inte få fortsätta vara lite kallt det lär ju vara vinter ett tag till iaf.I måndags var det -15 och strålande solsken, vi åkte upp till Falun för att hämta hem Zantos, ca halvvägs mulnade det på och endast -4 och ett lätt regn .....
Valparna har varit ute en kort stund för första gången tillsammans med Mika, men jag tror inte det var så uppskattat .... skönt att få komma in igen tror jag dom tyckte.

Dåligt med seriöst intresserade av dom, men så är det kanske, för vissa är det väldigt lätt att sälja valpar, och för vissa lite svårare ..... varför vet jag ej !!
Det värsta är att man fäster sig mer o mer vid dom, dom är så stabila o trevliga. Fördelen att jag får längre tid att välja den som ska bli kvar, även om jag i stort har bestämt mig.
Roligt att ha fått alla pälsvarianter i denna kull, två stävhår, två broken och en släthårig!
Nej, är det så här trögt med valpar vet jag ej om man vågar para Bera  sorgligt för vi vet ju inte hur länge Jonte finns kvar .....
Idag har Mika badat, och jag har börjat att trimma henne - vilket hon tycker är helt onödigt. Men det finns ju inga långhåriga jrt, bara otrimmade ! Har även börjat putsa på Chester även om han inte har lika mycket päls som Mika.
Tur till Gävle imorgon, hämta saxarna som varit på slipning, hoppas dom nu tar bort päls lätt o snyggt!


En lyckad dag .....

2016-01-24 15:34 | 1 kommentarer

ZANTOS3
blev det på SSRK:s utställning i Kumla 23 januari ..... Zantos fick sitt sista CERT och blev då champion och slutade som BIR (hans första) Domare var Sara Nordin som gav honom en superkritik ... Tusen TACK till Leena som visade honom och till Gisela för alla fina bilder.

"Härlig uttrycksfull hane, mycket fina linjer och proportioner. Mycket vackert huvud o uttryck, fina välplacerade öron. Utmärkt hals, front och förbröst. Välformad bröstkorg, men ngt kort bröstben. Välformad länd, härligt välmusklat bakställ. Utmärkt päls. Rör sig med utmärkt steg. Härlig resning och utsträlning. Utmärkt temperament."


Kylan håller i sig .....

2016-01-20 15:25 | 0 kommentarer

14jan_vy från ovanmen nu har det i alla fall hållit sig under -20.
I går blev det en tur till Gävle bl.a. för att lämna några saxar för slipning, hoppas dom blir bra, ska då ta resterande. I dag klippning av Zantos inför helgens utställning, inget PM ännu ....!!!!
Valparna har nu fått större hage att busa i och det var uppskattat. Dom är så goa! Hanarna är betydligt lugnare än sina systrar. Dom gillar att bara ligga bredvid en o gosa, vilket även tjejerna gillar, men dom är lite mera på ...


Dagen D ......

2016-01-15 16:11 | 0 kommentarer

var det i tisdags ..... Till Gävle för patellaundersökning, HD röntgen och ögonlysninga av Chester o Bera. Chesters resultat fick vi direkt allt var u.a. även ögonlysningen på Bera ok, och idag såg jag på hunddata att hon var u.a. på höfterna. Jag har väl inte varit så orolig att det skulle vara nå´t, men, men man vet ju aldrig ....
Nu kan vi äntligen planera för isländska fårhundsvalpar till våren, det är 12 år sedan den sista kullen.

Snön dalade ner under både tisdagen och onsdags så nu är det massor av det vita.
272:an ner till Sandviken var verkligen uselt plogad sårig och kändes som man körde på en tvättbräda, undrar vad som kan lossna på bilen?
Göran har skottat upp gångar för hundarna att springa på, dom små har svårt i all snö.
Inatt var det över -30 .... och klockan 7.30 visade termometern -27, alldeles för kallt ingen av katterna vill gå ut, hundarna tycker även dom att det är för kallt ... har inte själv varit ute något idag, nej, sån här kyla vill man inte ha. Våra två första vintrar här bjöd på denna kyla och massor av snö, man kunde tro att man bosatt sig väldigt långt norr ut .... Tycker kylan tränger in överallt i huset .... Även om solen visat sig några timmar och det var verkligen fint ute med all orörd vit snö - så blev det att hålla sig inomhus.

14jan2016 1


Då kom då snön .....

2016-01-11 16:56 | 0 kommentarer

hade man trott något annat?? Har fortsatt snöa till o från under hela dagen, nästan lite blötsnö. Fastnar i terriernas o amrisarnas pälsar, blir härliga snöbollar ....
Rejäl kyla har det varit och kallt ska det tydligen bli igen till helgen ... I torsdags var det -25, och det är verkligen för kallt, det var kallt i hela huset, har sedan legat på runt -18 i helgen, lite för kallt även det.

11jan2016

Helgen tillbringade jag eftermiddagarna att se livestreamingen från My Dog i Göteborg, ett år sedan sist. Skärpan kunde återigen varit bättre (lika förra året) men dag 3 + 4 var ok.
Lite trist att det i stort sett är samma personer som kommer in som BIR i gruppfinalerna, är övriga hundar så dåliga?? Har en viss förståelse i raser som är få till antalet, men f.ö. borde det finnas flera att välja på, eller?? BIS finalen var dom flesta importer .... BIS lördag Skotsk terrier BIS söndag Stor Pudel.

Åter har en stor artist gått ur tiden idag, David Bowie som fyllde 69 år i fredags, och precis släppt en ny skiva Black Star
Ingen av mina större idoler, men har gjort en hel del bra låtar."Space Oddity o Life Of Mars" gav jag till två av våra goldenvalpar i reg.namn för många år sedan. Kallade även en av våra amrisar för Bowie. 
Zantos är nu anmäld till två utställningar som han ska tillbringa med sin handler. Idag var det badag igen ... ska villlig erkänna att jag just nu är rejält trött på detta badande/fönande, saxen har varit nära vid mer än ett tillfälle. Det beror också på att ryggen inte är ok, behövs inte mycket förrän den ska börja ge sig tillkänna.
"Nej, det skulle vara en dragkedja under magen på hunden så kunde man ta av all päls vid dåligt väder och hänga undan den till bättre tider."
Valparna fortsätter att växa o utveckla sig till egna små individer, tyvärr verkar intresset för dom vara tämligen svalt ....
7jan_bella_billy_aksel


Kallt ....

2016-01-06 15:50 | 0 kommentarer

i går kom det snö, inga massor, men marken täckt och det blev lite ljusare.
Även kylan kom,!! imorse var det -18 det är lite för kallt tycker jag.
En del av hundarna fryser om tassarna, men ändå gillar dom att vara ute o busa i snön. Inga promenader idag, fick räcka med busandet på tomten.
Kloklippning igen av dom små, en av hanarna har rejäla kraftiga klor mot övriga. En hane o tik har ganska mycket päls, (som dom tre andra i förra kullen) övriga är betydligt mer släta i pälsarna. Hur dom blir?? Svårt att veta när man inte sett så många små jrt.
Avmaskningen för en tid sedan visade ingen mask, brukar inte vara något, men man vet ju aldrig. Mika är nu bara kortare stunder hos dom, men får vara i rummet nattetid.
Jonte har haft tjejbesök, och är allt som det ska väntas valpar i mars, så spännande .....
2010cockmika-001
                          Bilden från 2010 då var det verkligen mycket snö här ....


2016 ....

2016-01-01 15:44 | 0 kommentarer

Tacksam att det inte far en massa raketer och smällare här i tid o otid. Runt tolvslaget är det lite raketer som lyser upp den mörka himlen, men det varar ca 10-15 min och inte allt för nära oss. Hundarma, en del av dom har endast reagerat med något skall, ingen rädsla ..... Ner med persienner och radion på lite högt så kanske det mesta ljud/ljus hålls utanför ....
Minns en nyårsafton i förorten utanför Stockholm då jag var ute med den första egna hunden, mötte ett gäng tonårskillar som roade sig med att kasta smällare/kinapuffar på både folk o hundar ..... Dom hamnade precis under magen på hunden ..... blev han rädd?? Nej, men efter det gillade han inte grabbar in den åldern. Det kunde ju slutat väldigt olyckligt då jag var aktiv och tävlade med honom i flera bruksgrenar som innehöll skott.
zorro_zandraBetydligt värre blev det när vår galne granne i Tierp skickade upp raketer och smällare över hundarna då vi rastade dom kl 21 en nyårsafton. Våra islänningar då blev livrädda, och troligen låg det kvar när jag ett par år senare gjorde MH-tet med Jonte, han klarade ej av skottet.
Finns absolut inget positivt med detta skjutande, har jag aldrig tyckt, tvärtom Förstår folk som flyr ut på landet med sina fyrbenta.
Undrar hur många hästar i stallar som upplever obehag? vet att många hästägare tillbringar sina nyårsaftnar i stallet.

Det var nog rekord på hemsidan i samband med att annonsen på valparna kom ut på köpahund, över 50.000 besökare på ett par dagar
Idag har det varit gråmulet, men ännu fruset på marken. På hemväg från promenaden var Gibson långt, långt före oss, otroligt vilken fart han har trots sina snart 12 år.... hörseln börjar bli sämre för han hör inte när man ropar på honom, eller kanske vill han inte höra?? I alla fall får godis följa med i fickorna numera så att han allltid får en bit när han kommer till en.
Valparna är det full rulle på nu, leker o brottas med varann nu går det inte längre att smyga in till dom .... Ska försöka på till lite "ståbilder" på dom. Tre av dom väger nu över kilot och två är nästan där ....

 

Statistik

Besökare idag: 3319
Denna månad: 212169
Totalt: 16436606

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«januari 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....
Fina Drauma ....
Det kom en ......
Svar från Reumatologen ....
5-årsdag .... 27 nov
Veteraner ......
I fredags ...

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   januari 2021 
  1fre
   Nyårsdagen
  2lör
  Svea
  3sön
  Söndagen efter nyår
  Alfred, Alfrida
  4mån
  Rut
  5tis
  Trettondedagsafton
  Hanna, Hannele
  6ons
  Trettondedag jul
  Kasper, Melker, Baltsar
  7tor
  August, Augusta
  8fre
  Erland
  9lör
  Gunnar, Gunder
  10sön
  Sigurd, Sigbritt
  11mån
  Jan, Jannike
  12tis
  Frideborg, Fridolf
  13ons
  Knut
  14tor
  Felix, Felicia
  15fre
  Laura, Lorentz
  16lör
  Hjalmar, Helmer
  17sön
  Anton, Tony
  18mån
  Hilda, Hildur
  19tis
  Henrik
  20ons
  Fabian, Sebastian
  21tor
  Agnes, Agneta
  22fre
  Vincent, Viktor
  23lör
  Frej, Freja
  24sön
  Erika
  25mån
  Paul, Pål
  26tis
  Bodil, Boel
  27ons
  Göte, Göta
  28tor
   Konungens namnsdag
  Karl, Karla
  29fre
  Diana
  30lör
  Gunilla, Gunhild
  31sön
  Ivar, Joar