Blogg

Veckoslutet blev lite .....

2015-11-30 16:26 | 0 kommentarer

annorlunda och intensivt ....
Fredagsmorgonen ville inte Mika äta!! Var det dags redan?? Bara 58:e dygnet!! Kanske var det början, kommer kanske i morgon ... ja, många tankar får i huvudet ....
Tidigare två kullar har hon valpat på 61:a dygnet så tankarna fanns att hon inte skulle gå tiden ut.

Ringde Leena och hon lovade att komma o ta med Zantos till utställningen på söndagen i Jälla.
Satt i gång o badade/fönade Zantos + klippa tassar o allmänt puts. Det tog som vanligt några timmar. Allt lugnt på Mika, Göran hade koll på henne hela dagen. På kvällen åt hon pyttelite mat.
Runt kl 19 började hon bli lite orolig, och strax före 20.00 kom första tiken. en stund senare en tik till. Båda livskraftiga o duktiga att dia direkt. Tog sedan en paus runt timmen innan det var dags för valp nr 3 en hane, kom sedan en tik till och sist en hane till. Bra fördelning. Allt över på dryga tre timmar. Trots att hon valpade så tidigt är samtliga väldigt pigga och enormt duktiga att förse sig med mat. Mika själv tar som tidigare väl hand om dom. Har aldrig varit med om en så tidigt födsel, men dom var tydligen klara för att titta ut ...
Ringde Leena och meddelade den goda nyheten och att nu kunde jag åka själv med Zantos, men hon ville gärna följa med så på lördagkväll dyker hon upp med en bil som låter allt annat än ok ... Lyckades precis komma in på stallplanen så gick den sedan varken fram eller bakåt. Så fort man lag i driven så lät den väldigt illa. Vi lyckades skjuta in den några meter till.
Blev sena timmen innan vi var i säng, som vanligt mycket att prata om när man ses.

Utställningen började inte förrän kl 10 och drygt tjugo hundar innan Zantos tur så det blev inte en alltför tidig söndagsmorgon. Anneli o Julia dök också upp.
Gissa om en som var lessen när vi åkte - CHESTER  - som säkert trodde han skulle med när utställningsväskan kom fram. Är ju liksom lite borskämd med att hänga med på utställningar ...
Zantos ensam vuxen i rasen = BIR. Julia blev BIM men tycker hon skulle blivit BIR för hanhunden var inte så ok .... Zantos blev även BIG-1 tror dom flesta raserna i grupp 8 var representerade.
Tyvärr en liten besvikelse på domaren. Hon gick absolut inte igenom hundarna som man bör göra. Tänder o bett fick ägarna själva visa .... och man kan ju tycka att raser med päls måste man "känna igenom". Anneli hann knappt ställa upp Julia korrekt innan det blev BIR/BIM. Nja, det gick lite väl fort med bedömningarna i "vår" ring.
Blev sedan en ganska lång väntan innan finalen där det för Zantos del blev oplacerat, jag trodde nog att han skulle ha fått en placering ... men han skötte sig fint med Leena trots att jag hela tiden stod precis utanför ringen.
Hem i mörket o lite regnrusk. Köpte med oss en god smörgåstårta i Söderfors som vi festade på vid hemkomsten. Janne kom o hämtade Leena, troligen drivkuten som gett upp på bilen. Hämtas när han får tag i ett släp.

Valparna växer fint och är nu 3 dygn, härligt knubbiga o goa. Så nu har russlarna här hemma blivit några till ... Nu lite funderingar på vad dom ska ha för namn i sina stamtavlor.

En litet collage från utställningen där bildkvaliten tyvärr ej är den bästa
30nov2015_Genrepet


En liten kul .....

2015-11-27 19:02 | 0 kommentarer

.notis; Chester första officiella utställningsår o tre utställningar gjorde att han hamnat på 20:e plats på JRT-klubbens Tio-i-Top lista, visserligen en bit utanför, men har även ett flertal bakom sig, känns faktiskt lite kul 😄

Vad det hittas på .....
Fick idag i brevlådan ett beslut om infrastrukturavgift😞= att jag 11/10 2015 + 1 passagerare åkte över Sundsvallsbron på hela 9 kronor (kostar nästan lika mycket att skicka ut det) så nu har man bidragit med en liten del för att finansiera ny väg, tunnel eller bro ..... 😁
Missar man betalningsdagen tas en förseningsavgift ut på 300 kr. 😨 Hej å hå!!!
Trevlig helg alltsammans🌞

 


Snart 2 veckor .....

2015-11-25 16:17 | 2 kommentarer

har gått sedan det fasanfulla inträffade i Frankrike.

Man undrar var världen är på väg .... med allt detta våld och ondska som finns. Så fruktansvärt med denna massaker i Paris. Vad fasen är det med människorna??

Tycker även att vårt land börjar kännas lite otryggt. Allt detta skjutande på olika platser, folk som blir mördade lite då o då. 
Säga vad man vill, MEN så var det inte förr .... Nu kommer våldet även utanför storstäderna. Visst, Stockholm var väl inte den bästa plats när man växte upp (fanns ju även våld och mord även då) men inte i den omfattningen som sker nu, och för det mesta om folk var oense om saker o ting gjordes det oftas upp på ett mer reko sätt än vad som sker idag.

Såg även ett meddelande på FB att det varit ett påbörjat inbrott hos en granne som bor vara tvärs över en åker härifrån. Den kvällen skällde även våra hundar till o från, men vi såg inget utanför, men det kunde ju ha smugit omkring några ljusskygga typer i mörkret. 

Efter några dagar med frost o minusgrader har det nu blivit mildare igen .... Det har varit så skönt med att det varit rent ute, men det lär väl vara lite si o så med vädret även denna vinter. Stor skillnad mot hur det var dom två första vintrarna vi bodde här. Massor av snö o rejält kallt, långt över -25, man kunde nästan tro man flyttat väldigt långt norr ut.


30nov

Anneli kom med Julia igår för att bli lite friserad inför utställningen "Genrepet" på söndag: Den här fina adventskransen kom dom med. Bilden får bli en önskan om Trevlig 1:a advent så här lite i förskott ....


DSC07043-001

adventsljus1

 


En onödig månad ......

2015-11-09 18:53 | 0 kommentarer

tycker jag verkligen att november är ......
Första dagarna bjöd på solsken, men lagom till helgen blev det riktigt novemberrusk. Skönt att man slapp det förra helgen.
I dag vaknade man till ett strilande regn, och dagen blev aldrig riktigt ljus. Blev en tur till Gävle ett par timmar på dagen. Ute på altan blommar ännu pelargonerna, lobelia, verbena och snöflingan, det känns i alla fall lite fint i höstmörkret, T.o.m maskrosorna sticker upp sina gula blommor i gräsmattorna och stockrosorna har stora blomkkoppar trots att det varit flera nätter med frost.
9nov (blommor på altan)-001


Trött, tröttare, tröttast .......

2015-11-02 16:51 | 0 kommentarer

Både hundarna o jag känner oss som dagen efter ......
Hemma 2.30 inatt efter 100 mil under helgen. Gissa det var skönt att krypa ner i sin egen säng 
Startade resan i lördags upp till Leena där vi bytte bil och fortsatte till Örebro och en liten visit hos Annica Klingvall, fikade och hade ett par trevliga timmar innan färden fortsatte mot Växjö. Så trist väg fron Jönköping, i stort sett par skog och detta mörker. Med GPS:en - inga problem att hitta rätt. Ett litet men trevligt hotell mitt i stan, ganska många hundar fanns redan där. När vi installerat oss, iväg till en pizzeria för att få i oss lite mat. Gott, gott!! Rastning av hundarna som fått sin mat innan vi åt, blev sedan att lägga sig raklång på sängen rejält trött i kroppen, trots att jag bara suttit bredvid.
Tidigt morgon, disigt o lite fuktigt ute, men ok att rasta dom långhåriga iaf. Blev sedan frukost, och fick med lite mackor/pålägg att ha under dagen. Det var bara 3 minuters körning till utställningshallen från hotellet, ingen parkeringsavift!! har jag aldrig varit med om, positivt!!
Chester var först ut i ringen, fyra stycken i klassen, den första fick good, Chester exc. men hade enligt den domaren en del "nya" fel som ingen tidigare hade anmärkt på ..... slutade som trea i klassen, lite trist avslutning på juniorklassen, men så är det ......
Kom precis lagom till amrisringen då Leena o Zantos skulle in, det var tre stycken i ökl, vilken han vann med ck. Fyra championhanar där alla fick ck, bästa hane bestod då av vinnande juniorhane, två unghundar Zantos (vet ej om dom övriga ökl hanarna fick ck) Det blev några varv att springa i ringen, kände att kanske, kanske ska det gå vägen denna gång, MEN slagen på mållinjen och återigen 2 bh med R-Cert/R-CACIB, i och för sig ett bra resultat med tanke på att han iaf slog fyra championhanar, men ---- Vinnande unghane blev bä hane o BIM. Så var det med det, kände mig verkligen besviken, vet ej om det sved mest med Zantos eller Chester, kanske båda!! Ok, jag vet att resultaten kan variera, men ibland känns det bara mer jobbigt, nu vill jag ju så gärna att Zantos får sitt sista cert = championatet så han blir klar........
Blir i alla fall ingen anmälan till Mässan detta år, nu tar vi en paus på obestämd tid ....... 
Jobbig hemresa med mörker o inget att se, hade lyxen att bara sitta bredvid, men jobbigt ialla fall. Stannade vid Braehus och åt, nästa stopp blev Statoil i Örebro för kaffe ....

Mina små hjältar ......

2nov Zantos

2nov2015

Statistik

Besökare idag: 6833
Denna månad: 40982
Totalt: 16905120

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«november 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....
Fina Drauma ....
Det kom en ......
Svar från Reumatologen ....
5-årsdag .... 27 nov
Veteraner ......
I fredags ...

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   mars 2021 
  1mån
  Albin, Elvira
  2tis
  Ernst, Erna
  3ons
  Gunborg, Gunvor
  4tor
  Adrian, Adriana
  5fre
  Tora, Tove
  6lör
  Ebba, Ebbe
  7sön
  Camilla
  8mån
  Internationella kvinnodagen
  Siv
  9tis
  Torbjörn, Torleif
  10ons
  Edla, Ada
  11tor
  Edvin, Egon
  12fre
   Kronprinsessans namnsdag
  Viktoria
  13lör
  Greger
  14sön
  Matilda, Maud
  15mån
  Kristoffer, Christel
  16tis
  Herbert, Gilbert
  17ons
  Gertrud
  18tor
  Edvard, Edmund
  19fre
  Josef, Josefina
  20lör
  Joakim, Kim
  21sön
  Bengt
  22mån
  Kennet, Kent
  23tis
  Gerda, Gerd
  24ons
  Gabriel, Rafael
  25tor
  Våffeldagen
  Marie bebådelsedag
  26fre
  Emanuel
  27lör
  Rudolf, Ralf
  28sön
  Malkolm, Morgan
  29mån
  Jonas, Jens
  30tis
  Holger, Holmfrid
  31ons
  Dymmelonsdagen
  Ester