Blogg

40-årsjubileum ......

2013-09-29 17:16 | 0 kommentarer

firade ACC i Eskilstuna under lördagen. En stor, ljus och fräsch idrotthall och många fina hundar att titta på, roligt att det hade kommit så många partiamrisar.
Tyvärr inga nya bilder från idag så Zantos får pryda framsidan igen med bilden från Gimo.
Så stolt över Zantos som även denna gång vann juniorklassen och kom sedan tvåa bästa partihane, extra kul att folk som satt vid ringen och tittade hade haft honom som favorit ..... Sånt gör en lite extra glad  
Även Suss fick var med denna gång i klassen för nerklippta, det var allt från helt renrakade till dom med lite mer päls - hon placerade sig som trea.
Det blev en liten nätt tur på ca 40 mil - men det var det värt!!! Fina priser i form av olika pälspreparat hade vi med oss hem.


Väderskillnader ......

2013-09-27 19:37 | 0 kommentarer

igår -4 å alldeles vitt ute på gräset, men solen bröt igenom och dagen blev en härlig höstdag, idag grått o regn i stort sett hela dagen men med några plusgrader ......
Häromdagen när vi var på väg blev det nästa smäll med bilen, denna gång ett rejält stenskott på framrutan  tack o lov att man har försäkring för det är bara att byta rutan ...... så nästa vecka ska det ske, och veckan efter verkstaden för att byta framskärm - hoppas det räcker nu!!!
Har efter några timmar nu blivit klar med Zantos, oj,oj detta att klippa tassar snyggt är en stor konst ..... Suss ska oxå med och deltaga i nerklippt klass, men henne fixade jag färdig i går.
Nu är bilen packad och klar, avgång tidigt i morgon bitti.

26sep_första frosten


Höstväder ......

2013-09-24 19:30 | 0 kommentarer

igår kom dom första höststormarna, oj va alla löv virvlade omkring .....
Idag har det regnat till o från och varit allmänt ruggigt, nu kommer vedspisen väl till pass.
Dom två sista bilarna hämtades idag, den gamla Chevan startade igång med lite hjälp trots att den stått i fyra års tid ..... inte illa!!
Penny är nu i slutet av sitt löp, blir bad imorgon och sedan hoppas jag hon kan få busa runt med syskonen igen. Klippning av Zantos inför ACC,s utställning till helgen, inget PM kom idag, men det är tydligen många partiamrisar anmälda och det är ju trevligt.
Utanför fönstret är det nu kolsvart, inatt varnas det för frost så dom blommor som finns kvar har nu fått komma in på altanen.

032


Härliga sol .....

2013-09-20 18:57 | 0 kommentarer

efter en regnig dag igår blev denna fredag full av strålande sol och klarblå himmel.

Nu har duktiga Tilde o Marie varit i farten igen . .... denna gång 1:a pris på viltspår, och det trots att Tilde fyllde 10 år i april. Kanske blir det även championat inom viltspår, till hennes tidigare meritlista
LPII SE LCH RLD N & F & A & M FIELLDWORKS X MY HEART Tilde är efter vår underbara VILDA och pappa är ROSSMIX RUGGER.
Sorgligt att hon ej har kunnat användas i avel p.g.a. HD .....


Varför ska det vara så svårt .....

2013-09-19 19:14 | 0 kommentarer

minst sagt irriterande när man har annons på vad det än är ..... Folk som ringer och man bokar dag/tid - kommer inte/hör ej heller av sig ..... dom som kommer och ska ringa o ge besked - man hör ingenting .... Tycker det är väldigt nonchalant!!

  Har idag sålt våra tre bilar som stått avställda här och tagit plats och det till samma person!! Alltid något som blev positivt.
Regnat hela dagen den första på flera, flera veckor, men nu känns det att hösten har gjort entré. Dax att börja städa upp inför vintern i trädgården, äpplen som ska plockas/krattas ihop, sommarblommor som gjort sitt etc,,,,,,

Under fm besök på arbetsförmedlingen, snart dags för Fas 3!!!! hur nu det ska bli?
Först blir det ett nytt besök med sjukgymnast och arbetsterapeut, har i alla fall en riktigt bra handläggare.

DSC04491


Trevlig helg ......

2013-09-16 19:47 | 2 kommentarer

började med att Lena kom hit på lördagen fick hjälp med finliret på Zantos, för att sedan åka tillsammans till SKK´s utställning i Gimo på söndagen. Penny fick följa med för lite social träning, och hon tyckte nog det var ganska ok. Fick bra plats med bilen för en gångs skull, och även vid ringen. Först gick cocker så det var lite tid innan amrisarna började. Första gången officiellt för Zantos, och det gick väldigt bra, vann juniorklassen med ck, placrades sedan trea bh med r-cert, och det var ju inte illa, fick en väldigt fin kritik av domaren som var från Serbien. Vi stannade sedan och tittade på finalerna, tyvärr blev ej amrisen placerad i grupp 8, vann gjorde en snygg flat coated retriever. Vädret höll sig också, inget regn denna sista utomhusutställning även om det såg lite skumt ut på himlen under eftermiddagen. Solen värmde skönt i stort sett hela dagen.
Mindre kul när vi hämtade bilen och upptäckte att någon kört på ena framskärmen, men hade varit så reko att det satt en lapp på rutan med namn o telefonnr. Men det blir ju i alla fall en del besvär med att behöva lämna in bilen o.s.v.


Många besök ......

2013-09-13 15:06 | 0 kommentarer

känner mig ganska tom i huvudet nu efter veckans alla besök ang. Abbey. Tror nog att någon kommer att passa henne bra.
Nu närmast laddar vi för SKK Gimo på söndag, fina Zantos ska debutera officiellt, synd att Penny börjat löpa annars hade hon kunnat få följa med som sällskap.
Solen fortsätter med sina varma strålar efter jag vet inte hur lång tid ..... hoppas, hoppas att regnet väntar med att komma efter helgen.
Trevlig helg till dig som läser detta!!


Vilket solsken .....

2013-09-08 20:54 | 0 kommentarer

och dagen blev ännu varmare än gårdagen .....
Besök av en spekulant på Abbey och imorgon kommer en annan, dom som känts bra via telefon vill vi gärna träffa och prata mer med.
Tog en tur till Högbo lagom för att se finalerna under eftermiddagen, många fina hundar i BIS finalen, vann gjorde den amerikanska cockerspanieln ...
Penny har börjat löpa så nu lär det bli lite rörigt framöver, goldentikarna är på sluttampen på sina löp, och denna gång har Gibson varit mer än jobbig.


Glad å gladast .....

2013-09-08 08:43 | 0 kommentarer

till Gibsons fina resultat på utställningen i Högbo, och att det fungerade att visa honom hela vägen - höften bråkade inte denna dag även om den ger sig tillkänna ....
Tror nog det var hans sista utställning, ja med golden överhuvudtaget någon gång måste man ju ta ett beslut, nu hoppas jag att kunna visa Zantos framöver visserligen kan det vara mycket spring även med amrisarna, men det som ska med är inte lika tungt att släpa på för det bidrar också till värken kommer som "ett brev på posten".
Lilla Penny har flyttat tillbaka till oss, och hur jag ska göra med henne framöver får tiden utvisa .... hade annons på Abbey igår och har fått en hel del bra samtal så nu ska vi träffa några stycken så får vi se om det blir ett nytt hem till henne.
Ja, inte är det lätt att vara uppfödare alla gånger ..... men man lär sig alltid något nytt .....
Vädret fortsätter med soliga o varma dagar så vi hoppas det håller i sig även under nästa helg!!


Solskenet ......

2013-09-02 18:53 | 0 kommentarer

fortsätter även om det nu blivit betydligt svalare vindar, men ganska skönt att slippa den tryckande värmen. Tror också att dom fyrbenta gillar att det blivit lite svalare.
I söndags var vi till Solvalla på Stokk:s Minnesutställning, lagom till den dagen hade både Jonte o Bera bestämt sig för att lämna "pälsarna" hemma ... men ville ändå få en kritik av den domaren som den enda rasspecialisten i Sverige på isländsk fårhund - och båda fick fina omdömen bortsett från pälsarna. Men det kan ju hända mycket på dom veckorna sedan anmälan gick in .....
Nu närmast är det Högbo o Gimo, gör ett försök till med Gibson och ser om jag fixar det denna gång!!
Zantos ska debutera i juniorklassen i Gimo, sedan ser vi fram emot ACC´s utställning som i år firar 40 år som klubb.
2sep_Minnesutst

Statistik

Besökare idag: 3956
Denna månad: 143445
Totalt: 15950109

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«september 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Svar från Reumatologen ....
5-årsdag .... 27 nov
Veteraner ......
I fredags ...
10 år ....
Årets värsta .....
Snöat ....
Bränder ...
Skörd .....
Svar M-rtg ...

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   november 2020 
  1sön
  Allhelgonadagen
  2mån
  Tobias
  3tis
  Hubert, Hugo
  4ons
  Sverker
  5tor
  Eugen, Eugenia
  6fre
   Gustav Adolfsdagen
  Gustav Adolf
  7lör
  Alla helgons dag
  Ingegerd, Ingela
  8sön
  Vendela
  9mån
  Teodor, Teodora
  10tis
  Martin, Martina
  11ons
  Mårten
  12tor
  Konrad, Kurt
  13fre
  Kristian, Krister
  14lör
  Emil, Emilia
  15sön
  Fars dag
  Leopold
  16mån
  Vibeke, Viveka
  17tis
  Naemi, Naima
  18ons
  Lillemor, Moa
  19tor
  Elisabet, Lisbet
  20fre
  Pontus, Marina
  21lör
  Helga, Olga
  22sön
  Cecilia, Sissela
  23mån
  Klemens
  24tis
  Gudrun, Rune
  25ons
  Katarina, Katja
  26tor
  Linus
  27fre
  Astrid, Asta
  28lör
  Malte
  29sön
  Sune
  30mån
  Andreas, Anders