Blogg

40-årsjubileum ......

2013-09-29 17:16 | 0 kommentarer

firade ACC i Eskilstuna under lördagen. En stor, ljus och fräsch idrotthall och många fina hundar att titta på, roligt att det hade kommit så många partiamrisar.
Tyvärr inga nya bilder från idag så Zantos får pryda framsidan igen med bilden från Gimo.
Så stolt över Zantos som även denna gång vann juniorklassen och kom sedan tvåa bästa partihane, extra kul att folk som satt vid ringen och tittade hade haft honom som favorit ..... Sånt gör en lite extra glad  
Även Suss fick var med denna gång i klassen för nerklippta, det var allt från helt renrakade till dom med lite mer päls - hon placerade sig som trea.
Det blev en liten nätt tur på ca 40 mil - men det var det värt!!! Fina priser i form av olika pälspreparat hade vi med oss hem.


Väderskillnader ......

2013-09-27 19:37 | 0 kommentarer

igår -4 å alldeles vitt ute på gräset, men solen bröt igenom och dagen blev en härlig höstdag, idag grått o regn i stort sett hela dagen men med några plusgrader ......
Häromdagen när vi var på väg blev det nästa smäll med bilen, denna gång ett rejält stenskott på framrutan  tack o lov att man har försäkring för det är bara att byta rutan ...... så nästa vecka ska det ske, och veckan efter verkstaden för att byta framskärm - hoppas det räcker nu!!!
Har efter några timmar nu blivit klar med Zantos, oj,oj detta att klippa tassar snyggt är en stor konst ..... Suss ska oxå med och deltaga i nerklippt klass, men henne fixade jag färdig i går.
Nu är bilen packad och klar, avgång tidigt i morgon bitti.

26sep_första frosten


Höstväder ......

2013-09-24 19:30 | 0 kommentarer

igår kom dom första höststormarna, oj va alla löv virvlade omkring .....
Idag har det regnat till o från och varit allmänt ruggigt, nu kommer vedspisen väl till pass.
Dom två sista bilarna hämtades idag, den gamla Chevan startade igång med lite hjälp trots att den stått i fyra års tid ..... inte illa!!
Penny är nu i slutet av sitt löp, blir bad imorgon och sedan hoppas jag hon kan få busa runt med syskonen igen. Klippning av Zantos inför ACC,s utställning till helgen, inget PM kom idag, men det är tydligen många partiamrisar anmälda och det är ju trevligt.
Utanför fönstret är det nu kolsvart, inatt varnas det för frost så dom blommor som finns kvar har nu fått komma in på altanen.

032


Härliga sol .....

2013-09-20 18:57 | 0 kommentarer

efter en regnig dag igår blev denna fredag full av strålande sol och klarblå himmel.

Nu har duktiga Tilde o Marie varit i farten igen . .... denna gång 1:a pris på viltspår, och det trots att Tilde fyllde 10 år i april. Kanske blir det även championat inom viltspår, till hennes tidigare meritlista
LPII SE LCH RLD N & F & A & M FIELLDWORKS X MY HEART Tilde är efter vår underbara VILDA och pappa är ROSSMIX RUGGER.
Sorgligt att hon ej har kunnat användas i avel p.g.a. HD .....


Varför ska det vara så svårt .....

2013-09-19 19:14 | 0 kommentarer

minst sagt irriterande när man har annons på vad det än är ..... Folk som ringer och man bokar dag/tid - kommer inte/hör ej heller av sig ..... dom som kommer och ska ringa o ge besked - man hör ingenting .... Tycker det är väldigt nonchalant!!

  Har idag sålt våra tre bilar som stått avställda här och tagit plats och det till samma person!! Alltid något som blev positivt.
Regnat hela dagen den första på flera, flera veckor, men nu känns det att hösten har gjort entré. Dax att börja städa upp inför vintern i trädgården, äpplen som ska plockas/krattas ihop, sommarblommor som gjort sitt etc,,,,,,

Under fm besök på arbetsförmedlingen, snart dags för Fas 3!!!! hur nu det ska bli?
Först blir det ett nytt besök med sjukgymnast och arbetsterapeut, har i alla fall en riktigt bra handläggare.

DSC04491


Trevlig helg ......

2013-09-16 19:47 | 2 kommentarer

började med att Lena kom hit på lördagen fick hjälp med finliret på Zantos, för att sedan åka tillsammans till SKK´s utställning i Gimo på söndagen. Penny fick följa med för lite social träning, och hon tyckte nog det var ganska ok. Fick bra plats med bilen för en gångs skull, och även vid ringen. Först gick cocker så det var lite tid innan amrisarna började. Första gången officiellt för Zantos, och det gick väldigt bra, vann juniorklassen med ck, placrades sedan trea bh med r-cert, och det var ju inte illa, fick en väldigt fin kritik av domaren som var från Serbien. Vi stannade sedan och tittade på finalerna, tyvärr blev ej amrisen placerad i grupp 8, vann gjorde en snygg flat coated retriever. Vädret höll sig också, inget regn denna sista utomhusutställning även om det såg lite skumt ut på himlen under eftermiddagen. Solen värmde skönt i stort sett hela dagen.
Mindre kul när vi hämtade bilen och upptäckte att någon kört på ena framskärmen, men hade varit så reko att det satt en lapp på rutan med namn o telefonnr. Men det blir ju i alla fall en del besvär med att behöva lämna in bilen o.s.v.


Många besök ......

2013-09-13 15:06 | 0 kommentarer

känner mig ganska tom i huvudet nu efter veckans alla besök ang. Abbey. Tror nog att någon kommer att passa henne bra.
Nu närmast laddar vi för SKK Gimo på söndag, fina Zantos ska debutera officiellt, synd att Penny börjat löpa annars hade hon kunnat få följa med som sällskap.
Solen fortsätter med sina varma strålar efter jag vet inte hur lång tid ..... hoppas, hoppas att regnet väntar med att komma efter helgen.
Trevlig helg till dig som läser detta!!


Vilket solsken .....

2013-09-08 20:54 | 0 kommentarer

och dagen blev ännu varmare än gårdagen .....
Besök av en spekulant på Abbey och imorgon kommer en annan, dom som känts bra via telefon vill vi gärna träffa och prata mer med.
Tog en tur till Högbo lagom för att se finalerna under eftermiddagen, många fina hundar i BIS finalen, vann gjorde den amerikanska cockerspanieln ...
Penny har börjat löpa så nu lär det bli lite rörigt framöver, goldentikarna är på sluttampen på sina löp, och denna gång har Gibson varit mer än jobbig.


Glad å gladast .....

2013-09-08 08:43 | 0 kommentarer

till Gibsons fina resultat på utställningen i Högbo, och att det fungerade att visa honom hela vägen - höften bråkade inte denna dag även om den ger sig tillkänna ....
Tror nog det var hans sista utställning, ja med golden överhuvudtaget någon gång måste man ju ta ett beslut, nu hoppas jag att kunna visa Zantos framöver visserligen kan det vara mycket spring även med amrisarna, men det som ska med är inte lika tungt att släpa på för det bidrar också till värken kommer som "ett brev på posten".
Lilla Penny har flyttat tillbaka till oss, och hur jag ska göra med henne framöver får tiden utvisa .... hade annons på Abbey igår och har fått en hel del bra samtal så nu ska vi träffa några stycken så får vi se om det blir ett nytt hem till henne.
Ja, inte är det lätt att vara uppfödare alla gånger ..... men man lär sig alltid något nytt .....
Vädret fortsätter med soliga o varma dagar så vi hoppas det håller i sig även under nästa helg!!


Solskenet ......

2013-09-02 18:53 | 0 kommentarer

fortsätter även om det nu blivit betydligt svalare vindar, men ganska skönt att slippa den tryckande värmen. Tror också att dom fyrbenta gillar att det blivit lite svalare.
I söndags var vi till Solvalla på Stokk:s Minnesutställning, lagom till den dagen hade både Jonte o Bera bestämt sig för att lämna "pälsarna" hemma ... men ville ändå få en kritik av den domaren som den enda rasspecialisten i Sverige på isländsk fårhund - och båda fick fina omdömen bortsett från pälsarna. Men det kan ju hända mycket på dom veckorna sedan anmälan gick in .....
Nu närmast är det Högbo o Gimo, gör ett försök till med Gibson och ser om jag fixar det denna gång!!
Zantos ska debutera i juniorklassen i Gimo, sedan ser vi fram emot ACC´s utställning som i år firar 40 år som klubb.
2sep_Minnesutst

Statistik

Besökare idag: 6931
Denna månad: 41080
Totalt: 16905218

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«september 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....
Fina Drauma ....
Det kom en ......
Svar från Reumatologen ....
5-årsdag .... 27 nov
Veteraner ......
I fredags ...

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   mars 2021 
  1mån
  Albin, Elvira
  2tis
  Ernst, Erna
  3ons
  Gunborg, Gunvor
  4tor
  Adrian, Adriana
  5fre
  Tora, Tove
  6lör
  Ebba, Ebbe
  7sön
  Camilla
  8mån
  Internationella kvinnodagen
  Siv
  9tis
  Torbjörn, Torleif
  10ons
  Edla, Ada
  11tor
  Edvin, Egon
  12fre
   Kronprinsessans namnsdag
  Viktoria
  13lör
  Greger
  14sön
  Matilda, Maud
  15mån
  Kristoffer, Christel
  16tis
  Herbert, Gilbert
  17ons
  Gertrud
  18tor
  Edvard, Edmund
  19fre
  Josef, Josefina
  20lör
  Joakim, Kim
  21sön
  Bengt
  22mån
  Kennet, Kent
  23tis
  Gerda, Gerd
  24ons
  Gabriel, Rafael
  25tor
  Våffeldagen
  Marie bebådelsedag
  26fre
  Emanuel
  27lör
  Rudolf, Ralf
  28sön
  Malkolm, Morgan
  29mån
  Jonas, Jens
  30tis
  Holger, Holmfrid
  31ons
  Dymmelonsdagen
  Ester