Blogg

Hemma igen .......

2013-06-26 22:00 | 0 kommentarer

Diezel hemma i sin flock igen, det fungerade inte med den ena springerhanen som fanns i familjen - synd för jag tror annars det hade varit rätt hem för honom.
Vi får se om det dyker upp någon annan som kan vara lämplig.
Dagen har mest regnat bort, men det var behövligt för potatisen och all växtlighet - skönt också att slippa vattna alla blommor ......
Inget PM från Alfta, men nu var det ialla fall utlagt på deras hemsida, 7 isländska fårhundar och 23 amrisar är anmälda, ska bli roligt att visa Jonte igen nu som pigg 10-åring! och för en domare som jag ej har visat hund för förut.
Göran har gett sig iväg till Tierp för att jobba extra inatt och imorgon då kollegan behövde vara ledig. Ute är det fullt dagsljus och regnet har upphört.


Ny vecka .....

2013-06-24 07:47 | 0 kommentarer

I torsdags flyttade Diezel på prov till sitt nya hem i Sörmland. Midsommarhelgen blev solig o fin.
Samtal igår från Uppl.Väsby att Tindra fått sina små, blev 4 hanar och 2 tikar troligen röd/vita med lite mörkare o ljusare pälsar. Allt hade gått bra, Jonte stolt pappa ..... Det ska bli spännande att se dom
Dagen började lite mulen, men nu lyser solen från en blå himmel. Blir en tur till Valbo dels för att hämta mobilen hos El-Giganten som varit innne på service då den ej har fungerat tillfredsställande. Även fyllla på hundarnas mat, och kanske blir det en fika på Ikea.


Alldeles bortglömt .....

2013-06-19 21:41 | 1 kommentarer

av oss båda - att vi hade bröllopsdag igår ......
  GRATTIS  till oss o våra 36 år som gifta ......
Herregud, var har alla dom åren tagit vägen????


Tråkigt ......

2013-06-18 10:34 | 0 kommentarer

med detta regnande ..... vaknade i morse av att det mullrade och blixtrade, sedan kom regnet i massor. Klarnade sedan upp o solen kom fram för att sedan försvinna bakom mörka moln och regnet återkom. Det är så trist att det inte kan vara fint i flera dagar, hade planerat lite utomhusjobb men det går ju inte nu, grrrr
Gräsmattor och växter är väl dom enda som tycker det är ok, ibland bättre med höst/vinter för då förväntar man sig inte sol o värme i alla fall. Sommaren är kort, det mesta regnar bort verkar stämma hitintills detta år också .... tiden går ju som bekant så fort
oväder


Igår SKK Avesta i ......

2013-06-16 20:09 | 0 kommentarer

strålande solsken o lite vind. Zantos BIR-valp, Bera fick bara vg - där det mesta var fel enligt den domaren, men denna gång var storleken på henne ok i alla fall .. ... Dumt nog satt vi kvar för att delta i valpbiset, men såååå många valpar av varierande raser o storlekar, det blev för oss som för så många andra in o ut ...... Tycker inte att det känns speciellt rättvist att ta in samtliga valpar för att endast placera fyra. Kanske en idé att låta dom tävla tillsammans i resp. grupp och sedan bara ha vinnande valp från varje grupp i stora ringen.
Söndagen SSRK Högbo i ömsom regn o solsken. Regnet gjorde oss sällskap på morgonen när amrisarna skulle in för bedömning, Zantos återigen BIR-valp, syrran Penny kom tvåa i sin klass, ville inte riktigt vara med på bordet.
Åter en lååång lååång väntan på finalen som inte kom igång förrän närmare 16-tiden, och naturligtvis hann ett regnmoln komma igen och blöta ner ... kanske kunde det bli någon placering denna dag?? Men icke, in o ut .. Ställer mig en liten fråga hur domaren kan bilda sig en uppfattning om samtliga valpar när dom mindre ej fick visas på bord = att han tittade bara på hundens huvud, ingen genomgång av hunden för övrigt!!
Nej, man blir aldrig klok på detta med utställningar  ...... Nu har vi bara en utställning kvar, sedan vete 17 hur det blir i fortsättningen.
TACK till Christina o Lotta att jag fick "bo" i ert tält!!


Jösses vilka regnskurar ......

2013-06-14 17:32 | 0 kommentarer

med blixt o dunder ...... vilket gör att badning/föning blir lite försenat - vill inte sitta med det då det smäller o blixtar utanför.
Det hade som vanligt torkat upp efter förmiddagens regn så var det dags igen.
Det är drygt tjugo hundar före i den ena ringen i Avesta och 40 drygt i den andra så vi behöver ju inte vara på plats så tidigt. Önskar bara att det inte öser ner ....


Saknade resultatet ......

2013-06-11 20:46 | 1 kommentarer

Zantos kullsyster Zippi (Fieldworks Carnaby Street) blev BIR BIG-2 för Margareta Skogsberg på inoff. utställning på Åby gård 9 juni ..... GRATTIS  trots ett ihärdigt regnande hade hon sprungit på fint.
Dagen bjudit på sol, värme o blå himmel, Penny kom och blev lite friserad inför helgen, lite planering för kommande utställningar.
Kört runt och klippt allt gräs så nu är det perfekt för amrisarna att vara på. Passat på att låta tvättmaskin på några gånger - härligt att torka tvätt ute. Finns det något skönare än att bädda rent i sängarna med lakan som hängt ute i solen, doftar sommar ......
06_1


Lite bilder .......

2013-06-10 17:51 | 3 kommentarer

den fasansfulla bron som vi lyckades med Solis hjälp ta oss fram o åter över ......
Docksta camping med lite vackra omgivningar + bilder från Skuluberget ......

7juni_Höga kustenbron

 

 

7-9 juni - SSRK Ö-vik_Härnösand1 


Allt över .....

2013-06-10 17:05 | 0 kommentarer

som man längtat och sett fram emot ..... Så lång tid tillbaka då man började planera inför denna dubbla utställningshelg.
Det blev en trevlig helg tillsammans med trevliga vänner o varma dagar. Resan upp gick bra och Soli fixade att ta oss över bron, vi tog det lungt och stannade för att fika o rasta hundarna. Campingstugan rymlig o bra även om det saknades lite glödlampor här o där, men det var ljust dygnet runt så det var inte något större problem. På kvällen var det dans på logen och vi kunde ha svängt våra lurviga, men avstod. Regn kom under natten mot lördagen, men innan vi var färdiga att åka vidare norrut var solen framme och det var varmt o skönt. Härligt att det började kl 10 båda dagarna. Lördagens utställninga var belägen utanför Örnsköldsvik, först ut var Zantos som blev BIR och Penny BIM, Nappe fixade bordet bra och sprang runt riktigt fint, han fick exc. och kom trea i klassen, endast två ck på hanarna. Dom dömdes av Hans Almgren som jag tycker hanterar hundarna lugnt o stilla. I ringen bredvid fick sedan Minty (Fieldworks Witchcraft) gå in, hon fick oxå exc. ck och kom 4 bä tik, dömde gjorde Tord Lundborg som gav henne en strålande kritik. Vi njöt av det vackra vädret i väntan på finalerna, Zantos oplacerad i BIS:et, lite snopet om jag ska vara ärlig. En fin flat vann BIS, sedan var det bara att packa ihop allt igen och lasta bilen på nytt och åka några mil söderut till stugan.
Fixade middag och satt sedan ute en stund i kvällssolen när hundarna hade fått sitt, tyvärr lite mycket mygg som gjorde att man fick gå in.
Söndagmorgon åter sol från en blå himmel, städ av stugan och nu skulle all packning med, gav oss då iväg mot Härnösand och det utställningsplatsen var bättre än lördagens, större utrymme vilket gjorde att tält o dyl inte behövde stå på varann. Lite mörka moln tornade upp sig, men vi klarade oss från regn även om dagen bjöd på lite svalare väder, men för hundarnas del var det skönt.
Även denna dag var Zantos först in i ringen, sedan var det Pennys tur och denna dag blev det omkastat i pris, Penny BIR, så roligt  Nappe fick även exc. denna dag, men var inte lika ok med att springa så han kom tvåa i klassen, hade han bara skött sig som han skulle så ........... hade det nog blivit omvänd ordning ..... men jag var glad att han uppförde sig som han gjorde ialla fall. Tord Lundbord dömde amrisarna denna dag. Satt mig sedan vid golderingen för att invänta Minty o Mia, Moa Persson dömde rasen, och det var som vanligt intressant att sitta vid ringside då hon dömer eftersom man får höra hennes kritiker på respektive hund. Inga ck delades ut på hanarna ..... det var även en juniortik med som har Gibson som pappa, hon fick exc och kom tvåa av fyra. Var sedan dags för ökl, och Minty vann den igen med ck, och kom sedan tvåa bästa tik med r-cert, det var verkligen roligt för att många ck delades det verkligen inte ut denna helg inom golden. I finalen började dom med veteranerna som vanns av en cocker spaniel, sedan var det valparnas tur och Penny o Soli fick springa in i stora ringen, hon placerades som BIS-5
BIS vanns av en väldigt snygg röd engelsk cocker som även blev BIR dagen innan.
Då var allt över, och det var bara att börja packa ihop allt igen ..... hämtade bilen så att vi slapp dra vagnar och packning så långt. Vi gjorde sällskap med Lena på vägen söderut, bestämde att vi skulle stanna någonstans och äta tillsammans. Stannade en bit utanför Sundsvall, men snopet nog var det stängt fortsatte då till Gnarp, några kilometer innan kunde vår resa ha slutat om vi haft otur, dubbelfilig väg och strax efter skylten att det skulle bli enfiligt kommer en mindre Jeep farande bakifrån och precis när jag kört in några meter på den enfiliga vägen kör han om ..... och det kan jag ju säga att inte var det mycket plats kvar på sidorna om bilarna - gissa att jag använde signalhornet - FRUKTANSVÄRD OMDÖMESLÖS BILFÖRARE!!! Ångrar att jag ej kom på att vi skulle tagit bilnumret .... Tack o lov att allt gick bra!!!
Stannade och åt en pizza, och på radion varnades det för köer från Söderhamn till Gävle, varnades för att ej använda vänsterfilen. Vi bestämde då att köra av mot Bollnäs och hem över Ockelbo, där var vi i stort sett ensamma på vägen och allt gick bra, men strax innan Ockelbo möttes vi av regn vilket det också var här hemma. Ola (Fieldworks Save My Pride) hade också varit på en mindre utställning utanför Valbo, men där var det mesta negativt på hans kritik ......... även Zippi var där, men vet ej hur det gick för henne???


Dagen började .....

2013-06-06 22:40 | 0 kommentarer

lite grå o kylig .... men snart kom solen och värmde  och nationaldagen blev precis så där varm o solig som säkert många önskade, själv har man inte njutit så mycket av det vackra vädret. Dagen har ägnats åt badningar, föning och putsninga på hundarna, nu är dom så fiiiina!!
I stort sett är allt packat o klart inför avfärden imorgon förmiddag, MEN känner en viss oro över den höga bron norröver  Det är nu några år sedan jag körde över den och då gick det fort ..... och CD-skivan på högsta volym, men nu har jag ju sällskap i bilen så i värsta fall får vi byta förare.
Lite bilder idag på trädgårdens alla blommor ......
6juni - trädgårdens blommor


Sommaren som kom av sig ......

2013-06-04 20:16 | 0 kommentarer

dagen grå o kylig långt ifrån någon skön sommarvärme, men imorgon ska det bli fint säger dom som vet!!
SötPenny här under förmiddagen och blev klippt, som vanligt kom Soli med fikagodis o blomma, tackar vi för!
Eftermiddagen blev det en tur till Sandviken för att handla mat o dyl. hade tänkt göra det imorgon, men det var ändå mycket folk i rörelse och mer kanske det blir i morgon. Lika skönt att ha det gjort.


Sommarmånad ......

2013-06-03 17:50 | 1 kommentarer

nu blommar syrénerna för fullt och sprider en härlig doft .... Igår firades Mona på sin tolfte födelsedag, och det blev en hel del godis i matskålen om hon nu märkte det? ...... för matglad har hon alltid varit och aldrig någonsin tackat nej till något ätbart.
Idag har Zippi från Gävle varit hit och blivit klippt inför sin utställning på söndag, imorgon kommer Penny och ska bli friserad, då ska även Zantos klippas inför helgens dubbelutställning där båda ska delta. Veckan kommer nog mest att bestå av klippningar och bad, men ska det vara fint så ..... Sedan ska bilen packas med diverse prylar, små hundar men ack så mycket grejer som ska med.

Statistik

Besökare idag: 6856
Denna månad: 41005
Totalt: 16905143

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«juni 2013»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....
Fina Drauma ....
Det kom en ......
Svar från Reumatologen ....
5-årsdag .... 27 nov
Veteraner ......
I fredags ...

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   mars 2021 
  1mån
  Albin, Elvira
  2tis
  Ernst, Erna
  3ons
  Gunborg, Gunvor
  4tor
  Adrian, Adriana
  5fre
  Tora, Tove
  6lör
  Ebba, Ebbe
  7sön
  Camilla
  8mån
  Internationella kvinnodagen
  Siv
  9tis
  Torbjörn, Torleif
  10ons
  Edla, Ada
  11tor
  Edvin, Egon
  12fre
   Kronprinsessans namnsdag
  Viktoria
  13lör
  Greger
  14sön
  Matilda, Maud
  15mån
  Kristoffer, Christel
  16tis
  Herbert, Gilbert
  17ons
  Gertrud
  18tor
  Edvard, Edmund
  19fre
  Josef, Josefina
  20lör
  Joakim, Kim
  21sön
  Bengt
  22mån
  Kennet, Kent
  23tis
  Gerda, Gerd
  24ons
  Gabriel, Rafael
  25tor
  Våffeldagen
  Marie bebådelsedag
  26fre
  Emanuel
  27lör
  Rudolf, Ralf
  28sön
  Malkolm, Morgan
  29mån
  Jonas, Jens
  30tis
  Holger, Holmfrid
  31ons
  Dymmelonsdagen
  Ester