Blogg

Snart är .......

2012-12-25 18:21 | 0 kommentarer

denna jul över, och ärligt talat tycker jag det är skönt ..... I år kunde i alla fall ingen klagat på att den ej blev vit - för snöat har det gjort i stort sett varje dag sedan den första snön kom. Sista dagarna ganska milt så det är lite jobbigt att pulsa fram - den fina vägen som blev plogad är nu ett minne blott. Thea; Julias syster har nu varit här drygt en vecka och stannar ett par till då Syster-Yster med familj firar jul/nyår i Thailand. Men denna gång uppskattade Thea sin syster mer än sist, nu har dom verkligen kul tillsammans.
Valparna har nu blivit 5 veckor och nu är det full fart på dom, har blivit klippta ett par gånger och lika snälla varje gång, även med klor/tassar. Äter bra gör dom också.
thea julafton


SKK Mässan .....

2012-12-18 07:50 | 0 kommentarer

är nu återigen avklarad för detta år ...... Endast Jonte var anmäld så vi tillbringade vår tid där på söndagen - drygt 30 isländska fårhundar var anmälda. Synd att ej Bera kunde delta, blir junior på torsdag - endast fyra dagar efter mässan, men that´s life .....
Det var barn och barnbarnsbarn till våra gamla tikar/hanar på plats, och det var roligt att få se dom live, Jontes kullsysters barnbarn blev vinnare av juniorklassen med ck bl.a 

16dec MÄSSAN1
NO JV-11 NORD JV-11 SE UCH Âstvinur Isafold (BIR) Âstvinur Jôrunn Kolbrâ (juniortiken)
uppf/äg Ulrika Bjursten Gunnarsson

Jonte fick exc, ck och placerade sig 4 bästa hane i en mycket stark konkurrans (många bra hanar), enda negativa i hans kritik: lite öppen svans .... vilket han haft hela sitt liv för övrigt var den mycket bra, kanske var det nu hans sista utställning (iaf på Mässan) blir snart 10 år så det var extra kul att han blev placerad. MEN, det kunde ha blivit platt fall ...... riktigt dåligt med upprop av ringsekreterare, stod o väntade när championklassen gick - konkurrans på den och sedan kommer ytterligare hundar in = bästa hane!!! Går då fram och meddelar att "ska inte veteranklassen in först"? Jo, men finns det veteraner med får jag till svar .... Dom fick då stoppa det hela och Jonte fick sin bedömning för att sedan starta om igen. När det sedan var klart gav ringsektr. mig ett papper på att han skulle in i stora ringen senare, återigen en miss ... då det även fanns en veterantik anmäld - jag som utställare ska ju inte behöva hålla reda på ringsekr. jobb, eller ???? Det hade ju kunnat bli riktigt tokigt om det varit någon med ringa erfarenhet, som kanske helt enkelt hade gått därifrån när han/hon var klar med tron att hunden skulle in i stora ringen. Nä, sånt blir jag en aning irriterad på  När jag sedan fick kritiklappen stod det Best veteran, som var överstuken och nytt BIM veteran ??? !!!!
Det var trångt o jobbigt att ta sig fram var man än skulle ..... som vanligt är det ju lite man vill handla när man är där, denna gång ett gäng nya fällar bl.a
Varför kan inte denna utställning få pågå i tre dagar? Jag tror det skulle vara en idé att testa.
Dagen blev i alla fall trevlig tillsammans med Lena som åkte med mig samt Syster-Yster och Sabina som verkligen hjälpte mig att fota massor av bilder.
Vi fick en bra plats vid stora ringen och tittade på hela finalen, BIS blev den otroligt vackra och välgående storpudeln från USA som även blev BIS alla tre dagarna här i Högbo i höstas.


Lagom att promenaderna ....

2012-12-15 16:37 | 0 kommentarer

var avklarade började det snöa och gör så fortfarande, men endast -6
Nu blir det att börja skotta igen ....... fördel: alla gula fläckar försvinner ......
Undrar hur det gått på Mässan?? dom länkar som ligger på SKK´s hemsida funkar inte att öppna med mitt internet
Hoppas snöandet ger med sig tills man ska ge sig iväg i morgon bitti.
Trevlig 3:e advent !!   3ljus


Temperaturerna har .....

2012-12-14 19:42 | 0 kommentarer

legat runt -20 -28 dom sista dagarna biter bra i kinderna när man kommer ut på dom öppna fälten, men efteråt är det skönt att komma in i värmen. Samtliga hundar vill trots kylan följa med, men som dom springer håller dom nog värmen ganska bra. Men efter Mikas ganska hårda trimning får hon ha ett litet täcke på sig.
Fick t.o.m. se en älg häromdagen, men nu är det antagligen så mycket snö i skogarna så dom kommer fram till vägarna.

Valparna har idag blivit klippta för första gången, blev ännu sötare nu ser dom verkligen ut som små amrisminiatyrer, så duktiga alla fyra. Äter nu själva från tallrik, lite köttfärs blandat med barnmat, mums tycker dom.
Har nu fått deras reg.bevis och satt ut dom på köpahund.se, men bilden har ej blivit godkänd, fattar inte varför, får vänta till måndag för svar.
Klubbarnas tidningar börjar nu ramla in med olika julteman, ACC´s hade verkligen många fina annonser och trevliga repotage.
Imorgon blir det lite puts på Jontes tassar inför söndagen, det är det enda som behöver göras, alltså tid till andra nyttiga saker.
Tredje andvent och snart Julafton ...... ska blir skönt när helgerna är över och vi går mot rätt håll - VÅREN!! även om det är några månader kvar. Ute ligger snön djup och det är verkligen vackert med allt det vita.

9dec2012


Betydligt mildare ....

2012-12-11 00:31 | 0 kommentarer

har det varit under sista dagarna, idag snöade det ganska rejält under förmiddagen.
Lyx: är att fått plogat vägen ner över fälten, härligt att kunna gå utan att sjunka ner till knäna o mer därtill. Valparna har nu fått sin första köttbulle blandad med lite barnmat, det var uppskattat ..... sedan sov dom åerigen gott! Börjar nu bli lite mer aktiva med varann, kan sitta hur länge som helst och bara titta på dom. Dröjer inte länge till förrän det blir dags för första klippningen .... får se hur dom kommer att gilla det? 
Ett par av hästarna som finns här på gården.

hastarna 10dec


ÄNTLIGEN en dag utan snöande .....

2012-12-07 18:41 | 0 kommentarer

nu har vi så det räcker ..... -10 i morse, men har sedan legat runt -6, riktigt skönt. Även solen visade sig några timmar mitt på dan.
Satt äntligen igång och trimmade Mika, oj vad det var päls som försvann, minst en jack russel till som låg på golvet, nu är det bara lite finputs kvar, men det får vara till imorgon, fingrarna orkade inte mer ...
Diezel blev badad o klippt, Nappes tur i morgon.
Fick traktorhjälp med plogning utanför garaget, grinden och vägen in mot huset. Nu har det blivit lite lättare för hundarna att röra sig.

7dec

 


Åh snön den ......

2012-12-05 16:17 | 0 kommentarer

bara fortsätter dala ner, idag klass 1 varning, och det har kommit massor med snö under dagen, men endast -10 .... det är inte lätt för dom mindre hundarna att ta sig fram, vet ej hur många gånger vi skottat gångarna.
Idag var det kloklippning för första gången på valparna, vägning och dom ökar ordentligt. Nu väger dom som goldenvalparna gjorde när dom var ett par dygn gamla. Tog även lite huvudbilder, hanen ville bara sova, men fick vara med på bild iaf. Den stora trefärgade tiken gick ordentligt en liten bit i lådan.
Har idag skickat in reg.anmälan till SKK, så stamtavlorna lär väl komma ganska fort antar jag. Då kan man lägga in dom på köpahund.se. Där amrisarna finns är det Suss som står som modell för rasen, lite kul faktiskt.
Fick även PM till Mässan, 33 isländska fårhundar, tyvärr domarbyte ...
Ikväll fick vi knappt upp ytterdörren vid kvällsrastningen p.g.a. all snö som blåser åt fel håll, hundarna fick nästan simma ut .... jösses, vad med snö det kommit, blåser ganska rejält oxå och den kombinationen är ju inte så kul!
Ska enligt nyheterna fortsätta även under morgondagen .... grrr grrr .......


I dagarna två ....

2012-12-02 23:31 | 0 kommentarer

har det nu snöat ..... ikväll -25, hundarna fryser om sina tassar - utom Nappe o Diezel dom två verkar inte kylan bita på.
I går skottade vi fram bilen som var helt gömnd under snön, låg närmare 1,5 meter snö på taket, när den var avborstad vilket tog dryga timmen låg snön upp på halva dörrarna ... på en annan upp till knäna. Lite väl mycket för att man ska kunna njuta, solen lyst idag, men det har legat runt -15.
Valparna har nu öppnat sina ögon å ännu sötare. Dom förflyttar sig otroligt snabbt i lådan, nästa steg att börja komma upp på benen. Nu har vi averkat 1:a advent med ljus o lussebulle.
adventsljus1

Statistik

Besökare idag: 148
Denna månad: 96151
Totalt: 15177817

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«december 2012»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Älgsafari ...
GLAD PÅSK TILL ER ALLA !!!
Älskade hund ...
Små vårtecken ....
Födelsedag ...
Gävle Djurklinik 17 mars ....
Intensiv månad .....
Valptitt ....
Ett tag sedan .....
Hela gänget ....

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   maj 2020 
  1fre
   Första maj
  Valborg
  2lör
  Filip, Filippa
  3sön
  John, Jane
  4mån
  Monika, Mona
  5tis
  Gotthard, Erhard
  6ons
  Marit, Rita
  7tor
  Carina, Carita
  8fre
  Åke
  9lör
  Reidar, Reidun
  10sön
  Esbjörn, Styrbjörn
  11mån
  Märta, Märit
  12tis
  Charlotta, Lotta
  13ons
  Linnea, Linn
  14tor
  Halvard, Halvar
  15fre
  Sofia, Sonja
  16lör
  Ronald, Ronny
  17sön
  Rebecka, Ruben
  18mån
  Erik
  19tis
  Maj, Majken
  20ons
  Karolina, Carola
  21tor
  Kristi himmelsfärds dag
  Konstantin, Conny
  22fre
  Hemming, Henning
  23lör
  Desideria, Desirée
  24sön
  Ivan, Vanja
  25mån
  Urban
  26tis
  Vilhelmina, Vilma
  27ons
  Beda, Blenda
  28tor
  Ingeborg, Borghild
  29fre
  Yvonne, Jeanette
  30lör
  Pingstafton
  Vera, Veronika
  31sön
   Pingstdagen
  Mors dag
  Petronella, Pernilla