Blogg

Snöslask .....

blev det av allt det vita från igår, men det var väl inte annat att vänta ..... Bera såg lite fundersam ut när hon kom ut imorse, nästan bara vatten kvar ...... så nu är det skitiga hundar igen .....
Packning av bil, tror nästan det är mer prylar till hundarna än till mig själv som ska med.


Se det snöar .....

marken helt täckt till hundarnas stora förtjusning, Beras första upplevelse av snö, och det var uppskattat. Hon o Julia har farit runt som raketer, övriga golden har legat o rullat runt i allt det vita.

Helgen bjöd på kallt, torrt o soligt väder. Lördagen tillbringade vi i ridhuset utanför Sala, GRK;s utställning. Julia oplacerad i sin klass, Gibson tvåa m hp i veteran och slutligen femma bästa hane.
Söndagen var det återigen ett ridhus, denna gång i Kungsgården utanför Sandviken där SSRK hade sin inoff. utställning. Bera ensam i sin ras, BIR med en fin kritik och blev sedan BIG, oplacerad i BIS:et. Det blev en trevlig dag tillsammans med "gamla" o nya vänner.
Idag ska dubbdäcken på Jeepen, onsdag bär det av till Stockholm för att torsdag morgon fortsätta till Göteborg och båten över till Fredrikshavn och dubbelutställningen i Herning, lördagen är det 40 isländska fårhundar, kul med många i rasen får se hur Jonte kan häva sig bland dom ....... troligen lika många på söndagen.


Trevlig eftermiddag .....

blev det igår i Uppsala.
Så fort det blev ljust nog blev det en promenade med goldisarna, naturligtvis var det fler rådjur än normalt denna morgon, så Julia fick gå i koppel lite mer än vanligt, men ville ej riskera att hon skulle försvinna efter det vilda, man kan ju aldrig veta och har man tider att passa är det dumt att chansa.
Regnade konstant från det av vi åkte tills vi kom hem, och under hemresan formligen vräkte regnet ner ...
Först mötte vi Syster-Yster o Dessie med småtjejerna, blev en sväng in på City-Gross, sedan Jula och Göran hittade bra stövlar. Nästa stopp var Ikea där vi sammanstrålade med Birgitta och Diezel fick byta bil, vi gick sedan allihopa och åt lunch, lyxade till det med en liten bakelse till kaffet. Blev en trevlig stund med mycket prat o skratt. Sedan skildes våra vägar och vi tog en sväng in på Skopunkten där jag hittade två par bra skor.
Hemma igen hos ett gäng glada hundar, rastning o mat. Men det är konstigt (men egentligen inte ...) fast man har huset fullt av 4-benta så är det tomt när en ej är hemma ...... dom har ju sina egna personligheter allihopa en del mer än andra.
Idag öppnar vi Loppisen, spännande att se om det kommer några .... har ej haft någon annons utan det är bara lappar vi satt lite varstans.
Ute är det bara blött, blött ..........


Kolsvart .....

utanför fönstren, men än så länge inget regn ...... helgen såg inte rolig ut vädermässigt enl. prognosen. Igår badade o trimmades Diezel, första gången det fanns tovor i hans päls, men inte så konstigt när det har/är så jäkla blött hela tiden. En rastgård med väggar o tak skulle sitta fint just nu att ha ....
Idag blir det en tur till Uppsala, träffa Syster-Yster o Birgitta som nu ska ha Diezel hos sig fram tills jag kommer den 31:a, för att dagen efter börja resan till Danmark. Även Jonte ska med, skulle sitta fint med en dansk veteranvinnartitel ......
Diezel ska med till SSRK Mjölby nästa helg, och samtidigt få lite träning. Han o jag funkar inte riktigt i ringarna - har verkligen tränat på detta hoppande, men än så länge finns det kvar tillsammans med mig, ger sig kanske med tiden ?? Men som sagt så länge det pågår med mig är det bättre att Birgitta visar honom. Tiden är ju knapp inne i ringen, så det mesta måste fungera, och att kunna se hundens rörelser är ju viktigt.
PM kom igår från SSRK inoff. nästa helg, som väntat är det bara Bera i rasen isländsk fårhund. Nu väntar jag på PM från GRK Sala - där lär det säkert vara x antal golden.
Trevlig helg till dig som tittar in, kul att det är så många besökande på hemsidan  


Grått & Skitigt .....

även denna dag - så less på detta väder ..... Värken i lederna blir ju också värre
Hundarna har bara sin ursprungsfärg kvar på huvud/rygg efter promenaderna, och luktar som gamla avlopp .... Fälten ligger i stort under vatten, och i och med denna lerjord är det mer än skitigt.
Igår hoppade en råbock fram ca 3 meter ifrån oss (för en gångs skull var kameran inte med, typiskt!) Då hade ändå en del av hundarna sprungit över kullen där han var ... det blev allt för starkt för Julia som drog efter, övriga stannade ..... in på nästa fält var det tre rådjur till och trots att hon var ganska långt efter gav hon inte upp utan försvann efter dom in i skogen. Gick säkert bara 5-10 minuter så kom hon tillbaka, men det kändes långt och många tankar for i huvudet.... Idag ska kameran med, men då lär det säkert vara tomt på vilt.


Helgen slut ....

Vi hade trevligt besök från Sjötorp i helgen, som alltid lika lättsamt att ses ....  fast det kan gå år mellan besöken.
Vädret har varit grått, grått och idag rejäla regnskurar. Skulle sitta fint med några soliga dagar och med hög o klar luft!!!
Nu har vi snart våran Loppis färdig, räknar med att kunna öppna på söndag 21:a. Spännande att se om det kommer några kunder ......


Vitt på gräset .....

var det när man tittade ut tidigt i morse, MEN bättre när det är lite fruset på marken än detta eviga regnande ......
Mötte Syster-Yster i Valbo under förmiddagen i onsdags, blev lite inköp av kläder, sedan hem det blev ett par promenader med hundarna. Göran jobbade extra på natten, och skulle sedan vara kvar på jobbet för att under torsdagsmorgon ta hand om knallarna som då skulle ha marknad. Efter att hundarna fått sitt åkte vi dit, jobbigt att gå runt alla stånd, fick tag i strumpor som var planerat. Blev fika och en enormt god morotskaka på cafét. Sedan skildes våra vägar o Göran o jag körde hem till Årsunda. 
Såhar man då blivit ett år äldre igen ....... men bara på pappret ....
Trevligt med alla grattishälsningar via FB.
Idag blev det en tur ner till Sandviken, skulle byta en blus på Kapp-Ahl vilken jag bytte ut mot två reatröjor istället, hämtade Kefavet tabl. till Mona som är/har varit så utsatt sista halvåret för fukteksem.
Åh så vad det helg igen ......


Andra frostnatten .....

snart dax att ta in alla stora blommor som nu står på altan, hoppas bara dom klarar vintern .....
Blå himmel o solsken, inget man har varit bortskämd med - HÄRLIGT att hundarna kan var ute hela dagen.
Helgen är bokad för bad, fön o trim av amrisarna, kanske också lite tvätt av några fönster (vilket är urtrist!) men nödvändigt ibland.
En del golden är nu anmälda till GRK Sala i slutet av oktober, samma dag åker Diezel med Birgitta till SSRK Mjölby, och dagen efter har SSRK inoff.utst. i Kungsgården dit Bera är anmäld. Den helgen blir intensiv, men förhoppningsvis trevlig o givande.


Några trevliga timmar .....

under eftermiddagen tillbringade vi i Älvkarleby hos Soli o Janne. Fick snusa o gosa med dom två enormt söta taxvalparna ..... Så små o behändiga, hade lätt gått ner i en handväska ......
Den röda taxkillen som också fanns i flocken var riktigt fin ....
Vädret bjöd som vanligt på regnskurar till o från, och det ska tydligen fortsätta så i veckan, trist!!
Imorgon fyller terrierMika 3 år - tiden går .......

Statistik

Besökare idag: 141
Denna månad: 3495
Totalt: 14455568

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«oktober 2012»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Bättre .....
Sjukhuset igen ......
Vacker dag ....
Som vanligt ....
Valptitt ....
Många olika .....
En timme till ....
Funderingar o lite nostalgi .....
Godis ....
Födelsedagar x 3 ......

Senast kommenterade
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....
En lyckans dag .....

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   mars 2019 
  1fre
  Albin, Elvira
  2lör
  Ernst, Erna
  3sön
  Gunborg, Gunvor
  4mån
  Adrian, Adriana
  5tis
  Fettisdagen
  Tora, Tove
  6ons
  Askonsdagen
  Ebba, Ebbe
  7tor
  Camilla
  8fre
  Internationella kvinnodagen
  Siv
  9lör
  Torbjörn, Torleif
  10sön
  Edla, Ada
  11mån
  Edvin, Egon
  12tis
   Kronprinsessans namnsdag
  Viktoria
  13ons
  Greger
  14tor
  Matilda, Maud
  15fre
  Kristoffer, Christel
  16lör
  Herbert, Gilbert
  17sön
  Gertrud
  18mån
  Edvard, Edmund
  19tis
  Josef, Josefina
  20ons
  Joakim, Kim
  21tor
  Bengt
  22fre
  Kennet, Kent
  23lör
  Gerda, Gerd
  24sön
  Gabriel, Rafael
  25mån
  Våffeldagen
  Marie bebådelsedag
  26tis
  Emanuel
  27ons
  Rudolf, Ralf
  28tor
  Malkolm, Morgan
  29fre
  Jonas, Jens
  30lör
  Holger, Holmfrid
  31sön
  Ester