Blogg

Även denna dag ...

2012-07-28 20:32 | 0 kommentarer

visade sig solen, men nu under kvällen blev det ett riktigt rejält åskväder med störtregn. Så slapp man då vattna blommorna denna kväll .....


Rejäl värme o sol .....

2012-07-27 17:59 | 0 kommentarer

i dagarna två  länge sedan sist ....
I går kväll en resa till Falun, besökte Lena och fick håret fixat, åkte hem i svarta natten och då var det endast knappt 10 grader.
Dagen har gått lite på halvfart, varken hundar eller katter ville vara ute i värmen.
Planterat dom nya sticklingarna jag köpte i onsdags, kul med lite annorlunda pelargoner och när det nu var 50% på plantorna fick man passa på.
Under eftermiddagen blev det lite svalara, Jonte o Malva har fått sin cykeltur. Tranorna har nu börjat samla sig på fälten inför sina långa resor.


Nya pelargonskott .....

2012-07-25 20:48 | 0 kommentarer

inhandlades på Bergabackens pelargonmuseum utanför Torsåker som vi besökte idag, åh vad många fina sorter det fanns, och ovanliga.
Här hemma har nu dom rosa o gula stockrosorna börjat blomma - verkligen en favoritblomma!! Satt frön 2010 och nu kommer resultaten, dom är dryga 2 meter höga. Har haft svarta, men i år ville dom ej visa sig ....
Fick trevligt spontanbesök av Beras uppfödare - det var verkligen kul att dom tittade in på vägen hem till Leksand. Bera var med till Torsåker, och för första gången var det något hon reagerade för - två grisar som gick i en liten hage - dom tyckte hon var konstiga.
25juli-Bergabackens pelargonmuseum, stockrosor hemma2


5 månader kvar ....

2012-07-24 18:43 | 0 kommentarer

till julafton!!
Gråmulet hela dagen. men inget regn, nu känns det nästan som det skulle vara åska i luften ..
Trevligt besök av Soli under några timmar på dan, det var så länge sedan vi sågs så här, så det var verkligen roligt.
Har nu avverkat ett par cykelturer, så dom gula är nöjda för kvällen.
Väntar bara att fälten ska slås så man kan ge sig ut på dom - är så många rådjur och kanske finns det även kid, och eftersom gräset är så högt vill jag inte gärna gå där med hundarna nu när man inte har riktig uppsikt över dom.


Måndag igen .....

2012-07-23 19:57 | 0 kommentarer

å slut på solsken - regn, blåst o lite kyligt väder tillbaka - vad annars?
Nu har Tilde (SE LCH LPI LPII Fieldworks X My Heart) & Marie  varit ute och varit duktiga i rallylydnad igen ..... nu kan Tilde även titulera sig RLDN F & RLDN A - det är extra kul eftersom hon är nio gammal, men tycker detta är sååå roligt. Härligt när "gamla" hundar fortfarande får vara med o jobba med sånt dom tycker är kul.
Har inte gjort speciellt mycket denna gråa dag, haft några trevliga samtal iaf. Hör lite till undantagen idag att få telefonsamtal (med undantag av vissa vänner) annars "pratas" det mest via mail o facebook - kul i och för sig, men ......


Tänk ....

2012-07-21 20:18 | 0 kommentarer

en hel dag med bara sol o blå himmel - fantastiskt .....
Har i stort sett bara njutit av dagens solvärme - klippt allt gräs både på och utanför tomten, men inte så betungande då man bara åker med.
Hundar o katter har också njutit av den fina vädret, sägs att även morgondagen ska bli fin.
Nu ska ungdomarna få en cykeltur .....


Fredag igen .....

2012-07-20 19:21 | 0 kommentarer

som började med strålande solsken ...
Trevligt samtal från Soli som hade mycket spännande saker på gång, härligt med folk som kan göra lite annorlunda grejer. Under tiden vi pratades vid tornade mörka moln upp .... började sedan åska och sedan kom regnet ...... inget ovanligt men sååå trist!!!! Det får ju aldrig torka upp ordentligt, hade tänkt klippa gräset nu ikväll, men det är alldeles för blött.
Nu är i alla fall köket klart med lagning av tapet, listerna på plats, tvättade fönster med rena gardiner - inte utan att jag känner mig väldigt nöjd  nu ska bara några "nya" möbler in på plats.
Under en stund på fm fick Bera vara tillsammans med Mika i hundgården, och det tyckte hon tydligen var helt ok, har även haft lite koppelträning med att "stå fint" - hon var riktigt duktig! Fyller 4 månader idag.
Ingen utställning denna helg, hade tänkt att kanske åka till Köping och titta, men vädret ser inte kul ut så det får vara.
Trevlig helg till dig som kanske läser dessa rader!!


Helt otroligt .....

2012-07-19 20:30 | 0 kommentarer

en hel dag med bara solsken ....... å värme!!
Nu är några fyrbenta anmälda även till Norrköping/Eskilstuna. Kan ju vara trevligt att även åka söderut som omväxling ...


En dag som .....

2012-07-18 20:16 | 0 kommentarer

alla andra denna sommar - strålande solsken på morgonen, sedan rejäla regnskurar med sol emellanåt, åskan har mullrat runt om .....
Nu skulle man verkligen vilja åka till värmen med sol o bad.
Cykel/promenader avverkades under eftermiddgen idag, fick passa på mellan skurarna. Nu är det anmält till Högbo x 3 - får se om jag valt rätta hundar/dag .....
Fått bort all tapet och målat väggen en gång, får nu torka över natten och imorgon bör det bli färdigt.


Tänk att dagen ......

2012-07-17 16:37 | 0 kommentarer

har varit solig ...... äntligen kan det kanske få torka upp lite - men himlen västerut är just nu alldeles grå, kanske dags för någon liten skur igen .... ?? man får vara glad för dom solstunder som är
Badat hund och börjat riva tapeten på den murade väggen i köket, och det var ju inte det lättaste att få bort allt - lär nog ta några dagar.


Vaknade av ett konstigt ljud ......

2012-07-16 12:28 | 0 kommentarer

i går morse, trodde att fläkten i sovrummet fått fnatt ..... MEN, det regnade något kopiöst.
När det var dags att åka till Högbo var det uppehåll, gissa det var skönt att ha tält o allt på plats. Bara hundarna o fikakorgen att ta med in. Lagom till att dom vuxna hundarna började kom regnet ..... varje utställning utom en denna sommar har regnkappan kommit väl till pass
Gibson blev bästa veteranhane med ck och placerade sig 4 bästa hane, det var hans femte start i år i veteranklass och fjärde gången med bästa haneplacering - så roligt när dom är med i striden även som lite äldre .. Julia gjorde sin fjärde start i unghundsklassen och tredje vinsten med ck.
huvjulia
Jag var glad att inte ha amrisar med denna dag, gissa att dom som gick i ringen var blöta .....
Stannade o tittade på finalerna, en fin flat blev BIS.
Idag har det åskat och regnat igen .......  så trött på detta väder!!!!
Nu lite lunch och sedan ner till Sandviken för att bl.a. köpa lite tapetklister för att laga där liten islänning varit o smakat tapet ......


Soligt .....

2012-07-14 20:18 | 0 kommentarer

hela dagen med lite vind.
Har nu varit till Högbo och satt upp tältet inför morgondagen, skönt att ha allt på plats så slipper man få en massa onödig värk av att bära, brukar iaf göra sig påmind dagen efter.
Tyvärr började det småstänka lite på hemvägen. Ser ju inte så kul ut vädermässigt imorgon, men ....... glad att inga amrisar är med.


Rejäla åskknallar .....

2012-07-13 15:29 | 1 kommentarer

kom för ett par timmar sedan, annars har vädret varit minst sagt omväxlande med sol o regn ....
Nu är hundarna fixade inför söndagen.
Två cykelturer blev det under förmiddagen med hundarna.
Det som ska slås till hö ligger nu nästan helt efter marken, behöver verkligen få bli lite sol o blåst så att det kan börjas slå. Dom som har tagit in sitt hö hade tur ...
Suss har nu fått sommarkostym - mycket uppskattat!! Nu kan hon hänga med i skog o mark oavsett väderlek. 
Måste bestämma mig snart vilka/vilken som ska anmälas till SKK Högbo, måndag sista dagen om det ska blir några kronor billigare.


Regn o sol .....

2012-07-12 20:06 | 0 kommentarer

omvartannat hela dagen, men åskan dom pratar om så mycket på väderlekarna har inte varit här ..... Helgen ser ju inte heller så strålande ut vädermässigt  å inte nästa vecka heller .....
Vilken skitsommar rent ut sagt! Nu fick vi en ganska mild vinter, men då blev sommaren bara så dååååålig.


Inget vidare ....

2012-07-11 15:26 | 0 kommentarer

väder dessa dagar, även om det idag ej regnat, ännu .....
Måndagskväll var det styrelsemöte i Gävle, det är mycket inför Högbo x 3 senare i sommar.
I eftermiddag besök hos Tessan, vaccinering för en del.
Listerna till köket är nu målade och ligger på tork, lite tapet ska bytas ut en viss liten Bera har visat förkärlek för en del väggar ..... men det får vänta till nästa vecka.
En del av trädgårdens alla blommor denna sommar .....
9juli - trädgården 20121


Regn ....

2012-07-09 13:32 | 0 kommentarer

regn o åter regn, så tråååkigt ...... !!!!


Av olika anledningar .....

2012-07-08 13:05 | 1 kommentarer

blev det inget Alfta för mig o hundarna igår .....
Idag grått och lite regn till o från, ok bara det inte håller i sig i flera dagar.


Heldag på Storsjön ....

2012-07-06 15:17 | 0 kommentarer

Syster-Yster o jag gick ombord på S/S Emma strax efter kl. 9 igår, vädret kunde ej varit bättre för en dag ute på sjön.
Åkte från Stenbryggan i S-viken, efter en timme var vi vid Strandbaden i Årsunda där båten låg ca en timme. Göran o Bera mötte oss där och vi åt varsin fantastiskt god mjukglass. Sedan var det dags för en rundtur med guidning över Storsjön. Åh, vad många fina ställen vi passerade som låg alldeles vid vattnet. Gick sedan tillbaka till Strandbaden och en del klev av o en del klev på, gick sedan tillbaka till Stenbryggan där en väldans varm bil väntade .... Vi hade ett toppenväder, strålande solsken från en klarblå himmel, kul att se allt från ett annat perspektiv. Detta gör jag gärna om, men då ta turen till Korsika utanför Kungsgården där man kan besöka en levande fäbod med mat.
Syster-Yster åkte hem idag på fm. och snart är det dax att sätta igång bad av hundarna som ska med till Alfta imorgon, men avaktar tills det blir lite svalare. VARMT idag men inte lika soligt.
5juli_battur   5juli1


Sommartider ......

2012-07-04 21:05 | 0 kommentarer

strålande sol .....
Mattan i köket på plats och det blev verkligen ett lyft, så fint!! Nu är det bara att få tillbaka möblerna, plocka tillbaks i skåpet m.m.
Tidig kväll tog vi en tur till Kungsgården för att besöka fiket där vi läst om, men det var stängt, fortsatte till Högbo bruk för att ev. kunna få en fika, också stängt .... men vi tog en skön promenad med Mika o Bera.
Lyckades få lite "ståbilder" på Bera vilket inte är lätt med en valp som väldigt, väldigt sällan är still förutom när hon sover.
Nu har hon hittat en ny lekplats, uppe på taket på jordkällaren - spännande att kunna komma svalorna närmare.
Köpte jordgubbar på hemvägen så det ska vi smaska på ikväll.


Yes ......

2012-07-03 22:56 | 0 kommentarer

idag har det verkligen varit sommarväder ........ Sommaren är kanske här nu ??
Blev en tidig morgon då mattläggaren var här redan kl 7, hundarna ätit, rastade och placerade på sina platser för att inte vara i vägen  
Syster-Yster kom ett par timmar senare, hade Thea o Ragge med sig. Efter att vi fikat åkte hon o jag ner till Sandviken för att shoppa lite, så varmt - skönt med AC i bilen. När vi kom hem igen hade nya mattan nästan kommit på plats, så ljust o fint det blir  Middag blev i lillhuset då köket inte var helt ok att laga mat i. Senare under kvällen jordgubbar o grädde, åh så gott!!!!
Kvällen blev verkligen skön, lagom sval o vindstilla.


Sol & Blåst .....

2012-07-02 11:05 | 0 kommentarer

Nu är den gamla 70-talsmattan äntligen borta från köket, ute blåser det väldigt, men soligt .....
Badat en hund och klippt tre ....... svettigt!!!


Ny månad ....

2012-07-01 15:35 | 0 kommentarer

är det nu sommaren ska komma .............???

Plockat ur allt från köket, imorgon kommer mattläggaren, och jag hoppas verkligen inte att det kommer att regna dom dagarna han ska vara här - blir en aning jobbigt då med alla fyrbenta. I detta fall skulle jag velat haft ett litet kök=mindre golvyta. Men det blir säkert väldans bra när det blir klart.
Himlen gråblå och ett mindre smatter av regndroppar hörs på taket, enda fördelen: slipper vattna alla blommor ..... Oj vad det regnar !!!

Statistik

Besökare idag: 3400
Denna månad: 212250
Totalt: 16436687

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«juli 2012»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
3 år sedan .....
GRATTIS X 2
GOD JUL
Inte en dag jag vill ha i repris .....
Fina Drauma ....
Det kom en ......
Svar från Reumatologen ....
5-årsdag .... 27 nov
Veteraner ......
I fredags ...

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011

  Choose language

  Almanacka

   januari 2021 
  1fre
   Nyårsdagen
  2lör
  Svea
  3sön
  Söndagen efter nyår
  Alfred, Alfrida
  4mån
  Rut
  5tis
  Trettondedagsafton
  Hanna, Hannele
  6ons
  Trettondedag jul
  Kasper, Melker, Baltsar
  7tor
  August, Augusta
  8fre
  Erland
  9lör
  Gunnar, Gunder
  10sön
  Sigurd, Sigbritt
  11mån
  Jan, Jannike
  12tis
  Frideborg, Fridolf
  13ons
  Knut
  14tor
  Felix, Felicia
  15fre
  Laura, Lorentz
  16lör
  Hjalmar, Helmer
  17sön
  Anton, Tony
  18mån
  Hilda, Hildur
  19tis
  Henrik
  20ons
  Fabian, Sebastian
  21tor
  Agnes, Agneta
  22fre
  Vincent, Viktor
  23lör
  Frej, Freja
  24sön
  Erika
  25mån
  Paul, Pål
  26tis
  Bodil, Boel
  27ons
  Göte, Göta
  28tor
   Konungens namnsdag
  Karl, Karla
  29fre
  Diana
  30lör
  Gunilla, Gunhild
  31sön
  Ivar, Joar