Blogg

Mycket har hänt .....

2016-05-25 20:22 | 0 kommentarer

Vilket intensivt slut på vecka 20 ..... 
Tidigare i veckan till vet. för avmaskning inför resan.
Under torsdagen började Bera bli lite orolig så så var det väl snart dags för dom små att komma till världen ... Hände inget under kvällen/natten, men tidigt fredagmorgon kom valp nr 1, en hane den enda då dom andra tre var tikar. Trodde nog det var fler för Bera var väldigt stor sista tiden. Dom var stora o livskraftiga, allt flöt på som det skulle. Jag upplever alltid en enorm trötthet när allt är över, mycket psykiskt skulle jag tro, det är visserligen många år sedan (peppar, peppar) som det varit komplikationer vid valpning, men tankarna kommer fort över en när man sitter o väntar på att allt ska sätta igång.     Bera så duktig och gjorde allt rätt med dom, Starka o rejäla valpar som var snabba/duktiga att förse sig av mjölkbaren.
Det blev att vila ett par timmar på dan innan det vara dags att sätta Zantos i badet + bada Chesters ben/tassar. Senare på kvällen kom Leena o Eliza.
Lördag packning av bilen o avfärd mot Grisslehamn. Solen kom och det blev en fin överresa till Åland. Denna gång låg vi på campingen som ligger i närheten av Eckeröhallen. Installerade oss i stugan och festade på varsin räkmacka vi köpt med oss från båten. Dyra, men ack så enormt goda .....
Mobilen hade laddat ur så den fick ligga på laddning i stugan, lite fix på Chester, sedan amrisarnas tur. Då händer det som inte ska hända - vi låser oss ute ..... Hallå, säger Chester, ska jag vara själv härinne??? 
Åker ner till receptionen, stängt!! fanns ett journummer, det var ju bara det att mobilen låg även den kvar i stugan. Fick ringa på en "grannes" telefon (inte helt självklart, trodde dom jag skulle ta telefon o springa...) knappt jag fick hålla i den själv   fick iaf kontakt med campingen och dom kom snabbt o låste upp, sedan fick nyckeln sitta i på utsidan tills vi kröp i säng.

En ganska jobbig natt för min del med värk (väldigt hård säng) och varmt!! Vaknade till sol/värme, lite fika och packa in i bilen o lite mer fix på amrisarna. Vi ansåg oss ha ganska gott om tid då båda raserna hade flertalet hundar före sig. MEN tänkte ej på att klockan var en timme mer på Åland .... Blev en aning bråttom, och naturligtvis när man har ont om tid så var det längre än vad vi trodde till utställningsplatsen. Kände lite smått panik, det var Chester som skulle in först. ..... FRAMME, ..... då var det jrt i ringen, två unghanar före som det var konkurrans på, sedan vår tur .... Inte kul att komma inrusande med andan i halsen, men tur att Chester är som han är, han blir då inte stressad i första taget ...   Det var hans första start i ökl vilken han vann, kom sedan 2 bh, så nära ... men en fin kritik fick han. Dröjde sedan ett tag innan det var Zantos tur, även han blev 2 bh med r-cert, Eliza likaså. Certen BIR/BIM gick till Christina o Lotta, GRATTIS till er!! 
Övervägande var det svenska hundar, cert BIR/BIM på golden, även det till Sverige.
Soligt o varmt hela dagen, bra utställningsplats med bra underlag även om det varit lite blött. Sedan var det bara att packa in allt i bilen, igen! Köra tillbaka till båten som skulle gå 18.30. Inte många bilar på plats när vi kom, men det var i stort sett fullt efter ett tag. Nästan sist in på bildäck, men å andra sidan nästan först ut i Grisslehamn. Så var denna utställning över, inga nya champions, men en trevlig helg blev det i alla fall.
När vi kom hem festade vi återigen på varsin räckmacka då Göran hade födelsedag som har tyvärr fått firat ensam med dom fyrbenta. HIPP, HIPP HURRA ....   

25maj (Åland utst o valparna 5 dygn)
Måndagen gick på halvfart, soligt o varmt. Tisdagen till Valbo, införskaffade en ny dator & surfplatta så nu har man att göra med fixa alla installationerna o program osv. hoppas jag kan fixa det ... 
I dag har jag vägt valparna och dom har ökat rejält i vikt alla fyra. Tyckte redan i söndags att dom vuxit på den tiden jag varit borta, det går ju så fort dessa veckor, redan 5 dygn idag. 
Spännande med att se vad det blir för färger, tror röda m vita teckan, men en del ser nästan lite chokladbruna ut, så jag vet inte riktigt ..... pälsarna är som len sammet på dom.
Ute är det så grönt att man nästan får ont i ögonen, syrenerna är på G, fruktträden i full blom, massor av gullvivor o liljekonvaljer, oj vad fort det går med allt ....
Nu är det lugnt på utställningar en tid framåt .....

DSC07837-001

Statistik

Besökare idag: 43
Denna månad: 3247
Totalt: 14788288

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«maj 2016»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Äntligen ....
Jiiipiii ......
Så irriterande ....
Årets advents o julbak .....
Åh denna trista ....
Saknar alt .....
Lite i bakgrunden .....
Årskontroll ....
Bakdag igen .....
Provtagning ....

Senast kommenterade
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....
En lyckans dag .....

Arkiv
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   december 2019 
  1sön
  1:a söndagen i advent
  Oskar, Ossian
  2mån
  Beata, Beatrice
  3tis
  Lydia
  4ons
  Barbara, Barbro
  5tor
  Sven
  6fre
  Nikolaus, Niklas
  7lör
  Angela, Angelika
  8sön
  2:a söndagen i advent
  Virginia
  9mån
  Anna
  10tis
   Nobeldagen
  Malin, Malena
  11ons
  Daniel, Daniela
  12tor
  Alexander, Alexis
  13fre
  Luciadagen
  Lucia
  14lör
  Sten, Sixten
  15sön
  3:e söndagen i advent
  Gottfrid
  16mån
  Assar
  17tis
  Stig
  18ons
  Abraham
  19tor
  Isak
  20fre
  Israel, Moses
  21lör
  Tomas
  22sön
  4:e söndagen i advent
  Natanael, Jonatan
  23mån
   Drottningens födelsedag
  Adam
  24tis
  Julafton
  Eva
  25ons
   Juldagen
  26tor
  Annandag jul
  Stefan, Staffan
  27fre
  Johannes, Johan
  28lör
  Värnlösa barns dag
  Benjamin
  29sön
  Natalia, Natalie
  30mån
  Abel, Set
  31tis
  Nyårsafton
  Sylvester