Blogg

Mycket har hänt .....

2016-05-25 20:22 | 0 kommentarer

Vilket intensivt slut på vecka 20 ..... 
Tidigare i veckan till vet. för avmaskning inför resan.
Under torsdagen började Bera bli lite orolig så så var det väl snart dags för dom små att komma till världen ... Hände inget under kvällen/natten, men tidigt fredagmorgon kom valp nr 1, en hane den enda då dom andra tre var tikar. Trodde nog det var fler för Bera var väldigt stor sista tiden. Dom var stora o livskraftiga, allt flöt på som det skulle. Jag upplever alltid en enorm trötthet när allt är över, mycket psykiskt skulle jag tro, det är visserligen många år sedan (peppar, peppar) som det varit komplikationer vid valpning, men tankarna kommer fort över en när man sitter o väntar på att allt ska sätta igång.     Bera så duktig och gjorde allt rätt med dom, Starka o rejäla valpar som var snabba/duktiga att förse sig av mjölkbaren.
Det blev att vila ett par timmar på dan innan det vara dags att sätta Zantos i badet + bada Chesters ben/tassar. Senare på kvällen kom Leena o Eliza.
Lördag packning av bilen o avfärd mot Grisslehamn. Solen kom och det blev en fin överresa till Åland. Denna gång låg vi på campingen som ligger i närheten av Eckeröhallen. Installerade oss i stugan och festade på varsin räkmacka vi köpt med oss från båten. Dyra, men ack så enormt goda .....
Mobilen hade laddat ur så den fick ligga på laddning i stugan, lite fix på Chester, sedan amrisarnas tur. Då händer det som inte ska hända - vi låser oss ute ..... Hallå, säger Chester, ska jag vara själv härinne??? 
Åker ner till receptionen, stängt!! fanns ett journummer, det var ju bara det att mobilen låg även den kvar i stugan. Fick ringa på en "grannes" telefon (inte helt självklart, trodde dom jag skulle ta telefon o springa...) knappt jag fick hålla i den själv   fick iaf kontakt med campingen och dom kom snabbt o låste upp, sedan fick nyckeln sitta i på utsidan tills vi kröp i säng.

En ganska jobbig natt för min del med värk (väldigt hård säng) och varmt!! Vaknade till sol/värme, lite fika och packa in i bilen o lite mer fix på amrisarna. Vi ansåg oss ha ganska gott om tid då båda raserna hade flertalet hundar före sig. MEN tänkte ej på att klockan var en timme mer på Åland .... Blev en aning bråttom, och naturligtvis när man har ont om tid så var det längre än vad vi trodde till utställningsplatsen. Kände lite smått panik, det var Chester som skulle in först. ..... FRAMME, ..... då var det jrt i ringen, två unghanar före som det var konkurrans på, sedan vår tur .... Inte kul att komma inrusande med andan i halsen, men tur att Chester är som han är, han blir då inte stressad i första taget ...   Det var hans första start i ökl vilken han vann, kom sedan 2 bh, så nära ... men en fin kritik fick han. Dröjde sedan ett tag innan det var Zantos tur, även han blev 2 bh med r-cert, Eliza likaså. Certen BIR/BIM gick till Christina o Lotta, GRATTIS till er!! 
Övervägande var det svenska hundar, cert BIR/BIM på golden, även det till Sverige.
Soligt o varmt hela dagen, bra utställningsplats med bra underlag även om det varit lite blött. Sedan var det bara att packa in allt i bilen, igen! Köra tillbaka till båten som skulle gå 18.30. Inte många bilar på plats när vi kom, men det var i stort sett fullt efter ett tag. Nästan sist in på bildäck, men å andra sidan nästan först ut i Grisslehamn. Så var denna utställning över, inga nya champions, men en trevlig helg blev det i alla fall.
När vi kom hem festade vi återigen på varsin räckmacka då Göran hade födelsedag som har tyvärr fått firat ensam med dom fyrbenta. HIPP, HIPP HURRA ....   

25maj (Åland utst o valparna 5 dygn)
Måndagen gick på halvfart, soligt o varmt. Tisdagen till Valbo, införskaffade en ny dator & surfplatta så nu har man att göra med fixa alla installationerna o program osv. hoppas jag kan fixa det ... 
I dag har jag vägt valparna och dom har ökat rejält i vikt alla fyra. Tyckte redan i söndags att dom vuxit på den tiden jag varit borta, det går ju så fort dessa veckor, redan 5 dygn idag. 
Spännande med att se vad det blir för färger, tror röda m vita teckan, men en del ser nästan lite chokladbruna ut, så jag vet inte riktigt ..... pälsarna är som len sammet på dom.
Ute är det så grönt att man nästan får ont i ögonen, syrenerna är på G, fruktträden i full blom, massor av gullvivor o liljekonvaljer, oj vad fort det går med allt ....
Nu är det lugnt på utställningar en tid framåt .....

DSC07837-001

Statistik

Besökare idag: 1
Denna månad: 1126
Totalt: 15201767

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«maj 2016»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Tyvärr .....
Väntar o väntar ......
23 maj ....
Födelsedag .....
Älgsafari ...
GLAD PÅSK TILL ER ALLA !!!
Älskade hund ...
Små vårtecken ....
Födelsedag ...
Gävle Djurklinik 17 mars ....

Senast kommenterade
Valptitt ....
Godis ....
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....

Arkiv
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   juli 2020 
  1ons
  Aron, Mirjam
  2tor
  Rosa, Rosita
  3fre
  Aurora
  4lör
  Ulrika, Ulla
  5sön
  Laila, Ritva
  6mån
  Esaias, Jessika
  7tis
  Klas
  8ons
  Kjell
  9tor
  Jörgen, Örjan
  10fre
  André, Andrea
  11lör
  Eleonora, Ellinor
  12sön
  Herman, Hermine
  13mån
  Joel, Judit
  14tis
   Kronprinsessans födelsedag
  Folke
  15ons
  Ragnhild, Ragnvald
  16tor
  Reinhold, Reine
  17fre
  Bruno
  18lör
  Fredrik, Fritz
  19sön
  Sara
  20mån
  Margareta, Greta
  21tis
  Johanna
  22ons
  Magdalena, Madeleine
  23tor
  Emma
  24fre
  Kristina, Kerstin
  25lör
  Jakob
  26sön
  Jesper
  27mån
  Marta
  28tis
  Botvid, Seved
  29ons
  Olof
  30tor
  Algot
  31fre
  Helena, Elin