Blogg

-18 ....

imorse med en blek vintersol ... som senare på dagen blev till en strålande solig vinterdag .... minusgraderna har legat runt 8-10 grader under dagen.

DSC09258

Mina fina hyacinter o amaryllisar som jag köpte till rena fyndpriser 5kr - 8 kr på Ikea, man skulle kanske köpt fler ....

Clivian kommer med ytterligare en blomma, har haft den i tre år och alltid blommat ett par gånger per år.

DSC09265

Valparna är idag 23 dagar, tre av dom har rest sina öron redan!! Duktiga att äta, dom är bara så ljuvliga, som vanligt vid denna ålder skulle man kunna spara dom alla .. 

DSC09264
Darri

DSC09260
Orka

DSC09261
Dökkva

DSC09253
Balti

DSC09263
Drauma


Äntligen lite vinter ....

Nu ligger snön tjock på träd o buskar, har kommit några dm nysnö, vackert ute nu ....

Fågelborden välbesökta av olika småfåglar, t.o.m. domherrarna med fruar har hittat fram, dom är så fina med sina klarröda bröst när dom sitter i allt det vita.

20100215

Valparna både hör o ser nu .... dom är så otroligt söta ... tjocka små korvar ....
Börjar nu även ta kontakt med varann för lite trevande försök till lek. Igår fick dom sitt första fasta mål bestående av kalvfärs, barnmat o lite vispgrädde. Samtliga duktiga att smaska i sig det goda, spännande att efter maten lukta på ett syskon som hade en liten annorlunda lukt/doft runt munnen. Efter maten gott med en varm slurk mjölk av Bera.

  Vi vill ha större boende, nu !!!! ....

DSC09228
Nu är det dags att sätta in hagen i köket så dom får lite mer yta att vara på, händer att dom nu tar sig ur lådan, ingen katastrof, men dom blir lite vilsna ....
Imorgon fyller dom 3 veckor ...


14 dagar ...

fyller dom idag .... å ögonen har öppnat sig, tror inte dom ser så mycket ännu, men snart så ... å dom kommer dom även att börja höra ... kanske slut på lugnet då   Dom är nu också betydligt mer rörliga, försöker hänga lite över kanten på lådan, ja, man kan sitta o se på dom hur länge som helst, riktiga små sötgryn ....

DSC09193

DSC09197


Skönt ....

nu har det varit kallt o fruset på marken i flera dagar ... Idag tom solsken under några timmar.
Valparna växer o nu börjar det spricka upp längst in på ögonen, så under denna vecka lär säkert ögonen öppna sig helt. Åh, dom blir dom ännu sötare 
Dom känns så väldigt stabila o kraftiga, riktiga små tegelstenar. Vägde dom 7/1, vägde fr 601gr - 725gr, samtliga ökat närmare 300gr på 1 vecka.
9dygn


Snöblask .....

Det trista vädret fortsätter ...   sista dagarna har det varit skapligt eftersom det kom lite snö o minusgrader. Nu är det på + igen, och hela framsidan på tomten är det bara is o massor av vatten. Idag har det dessutom kommit rejäla skurar med snöblandat regn, inte kul!!

Valparna växer och Bera tycker nu att dom kan vara lite mer ensamma än tidigare, 1 vecka blir dom imorgon, tiden går fort. Men jag ser fram emot när ögonen öppnas och dom kommer upp på benen. Men redan nu försöker dom resa sig och förflyttar sig väldigt snabbt i lådan. Efter fyra veckors ålder kommer valpspekulanterna på besök, kan tänka mig att dom är väldigt spända att få se dom live.

4jan alla fem

Idag första dagen som My Dog x 4 startar, lite avis att inte kunna vara där som planeringen var tidigare i höstas. 


2018 ....

Nytt år och nya möjligheter .... hoppas jag ...

2017 blev vad det gäller utställningar verkligen ett händelselöst år. Inte för att man tidigare har åkt varje helg, men att bara delta på tre utställningar på ett helt år - har aldrig tidigare hänt.
Inte utan att man känner lite avund när man läser hur andra far iväg till olika utställningar i lander, ja även utanför vårt lands gränser. Men när inte kroppen kan/orkar får man bara acceptera läget, men lätt har det inte varit!
Hoppas verkligen 2018 blir bättre o lite mer händelserikt och inte bara bestå av sjukhus, läkare och övrig sjukhuspersonal ...

Nyårsaftonen var lugn som den brukar, lite raketer precis runt tolvslaget, men inga precis i närheten. Någon skällde till, men inga rädslor, så skönt!
Tänker tillbaka då vi bodde i Tierp och den galna grannen vi hade där  .... Ett nyår rastade jag islänningarna redan vid 18-tiden på den egna tomten och bakom huset ...
Då kastas det raketer o smällare precis över hundarna, en av dom blev så rädd att hon skrek rakt ut och klamrade sig fast runt min ben. Övriga reagerade, men tack o lov blev ingen rädd (men kanske var de det som satt i bakhuvudet på Jonte när vi för flera år sedan gjorde MH test och skotten tyckte han var obehagliga så jag bröt, övrigt u.a.) Inte lätt att hålla sig lugn själv för att ej förvärra situationen. Tyvärr var det bara ett av alla eländen han ställde till med, vi fick lov att flytta då det blev ohållbart att bo kvar, trots att vi bodde där i många år och före grannen. Det finns tydligen folk som är kapabla till det mesta ....

Är så tacksam över Beras valpar och att allt gick bra. Så nu får man njuta av dom underbara små guldkornen x antal veckor framåt.

2dygn

DSC09129-002

Årets första dag blev det bad/trimning av Penny, övriga två amrisar klara, men eftersom hon även nu har löpt var det bättre att vänta med allt tills det var över.
Det var verkligen behövligt!! nu har även hon fått rejäl kort kostym. Dom har ju blivit lite eftersatta när jag inte har mått så bra / orkat.
Nu ska jag försöka ta tag i terrierna och rycka lite päls så även dom blir fina.

 


Bara njuta ....

28dec start valp2Här sitter vi i väntans tider .... 
Många tankar kommer o går under den tiden, man har alltid en liten oro om det inte kommer att gå bra, men även denna gång fungerade allt perfekt. Så nu har Hetja fått små halvsyskon.
Första valpen var en tik, kom sedan en hane, två tikar till och till slut en hane, det tog lite tid mellan den tredje o fjärde valpen. Lite osäker om det skulle bli fler, jag hade gissat på sex, så tre kändes lite lite .... men kände på Bera att det måste vara ett par till och mycket riktigt. Önskade en hane till och även så blev det. 
Bera så duktig med dom, samtliga valpar starka o livskraftiga, duktiga att dia, lite osäker vad det gäller färgerna, kan vara svårt att se skillnad mellan ev svart o brunt, men det får tiden utvisa.
Denna tik är i stort sett helt enfärgad förutom lite vitt på framtassarna, har aldrig tidigare fått en enfärgad, på bilden ser hon ut som en liten ödla ..

29dec ödlan

29dec all five 

 Hon kom även tidigare som jag misstänkte, men allt var väl klart för dom små att komma till världen. Övriga hundar var väldigt intresserade när dom hörde det pipas, och gissa dom gick igenom mig när jag gick in i köket. Så många dofter som en del kanske kände igen och för en del var det nytt. 
Känns alltid skönt när allt är över och man bara kan njuta av dom små liven. 

 


Uselt väder ....

Vädret verkligen upp o ner ..... ena dagen vaknar man till en vit värld för att sedan uppleva hur allt regnar bort .... så trött på detta eviga regnande  
Verkar som det inte längre blir några riktiga vintrar i denna del av landet, då får man nog flytta längre norrut.
Julen har varit lugn, lagom med julmat, lite vitt låg på marken så det blev lite julstämning, än att allt bara är mörkt. Det fina med denna tid är alla ljus både inne o ute form av ljusslingor och adventsstakar i alla fönster. Granen placerade vi i år på altan med en ljusslinga i, där lyser den upp fint.

Imorgon fyller underbara Nappe 10 år .. .. var har alla dom åren tagit vägen? Han var knappt 6 mån när han kom till oss. Goa Nappe med sin isapport 2009
Mamma skulle ha fyllt 92 år  , hon är så saknad, och extra mycket tänker man på dom som ej finns denna tid på året, kanske kommer dom nya små liven på samma datur också ...

Har haft besök o telefonsamtal av ev. valpköpare. Trevligt att få kontakt på ett tidigt stadium. Bera mår bara bra, och har en stor mage, tror inte hon går tiden ut ...
Det är som vanligt spännande vad som ska komma och vilka ev färger. Förra kullen blev vi överraskade av att få två brun/vita, vilket jag inte fattade att dom var först.

   GOTT NYTT ÅR!!  


Lustigt detta .....

med hundnamn .... 
När jag döpte vår golden som var född 1983 till Bosse, fick jag nästan jämnt höra "Heter han verkligen så ..."?? Nu verkar det finnas massor av hundar som kallas för Bosse.
Har även bl.a. haft Mona, James, Arne o Uffe .... Blev lite förväxling ibland på det stället vi bodde med grannar som hette Bosse o Arne. Hände mer än en gång att dom svarade när jag ropade på hundarna 


Vintersolståndet ....

infaller idag, så nu kan man kanske börja se framåt mot ljusare tider .....

Lite snö finns på marken, isigt då det regnade igår o idag -5 ... liten blek sol har visat sig.

Trevligt med lite ny läsning som kom i brevlådan ...
DSC09072-001


Statistik

Besökare idag: 397
Denna månad: 23101
Totalt: 13866880

14okt_Tiger14okt_Tiger

Bloggkalender

Choose language

Almanacka

 januari 2018 
1mån
 Nyårsdagen
2tis
Svea
3ons
Alfred, Alfrida
4tor
Rut
5fre
Trettondedagsafton
Hanna, Hannele
6lör
Trettondedag jul
Kasper, Melker, Baltsar
7sön
August, Augusta
8mån
Erland
9tis
Gunnar, Gunder
10ons
Sigurd, Sigbritt
11tor
Jan, Jannike
12fre
Frideborg, Fridolf
13lör
Knut
14sön
Felix, Felicia
15mån
Laura, Lorentz
16tis
Hjalmar, Helmer
17ons
Anton, Tony
18tor
Hilda, Hildur
19fre
Henrik
20lör
Fabian, Sebastian
21sön
Agnes, Agneta
22mån
Vincent, Viktor
23tis
Frej, Freja
24ons
Erika
25tor
Paul, Pål
26fre
Bodil, Boel
27lör
Göte, Göta
28sön
 Konungens namnsdag
Karl, Karla
29mån
Diana
30tis
Gunilla, Gunhild
31ons
Ivar, Joar