Blogg

Sammanställning ....

av Darris utställningssäsong som valp .... + Drauma o Hetja ....

1/5 Söderhamns KK
 BIR BIS-2 valp

10/5  Söderhamns BK
 inget hp, ej korrekt svans!!!

19/5 Olandstraktens BK (Daniel Persson)
BIR BIG-4 valp

26/5 Bollnäs BK (Ancan Edoff)
BIR BIS-valp
Drauma BIM-valp
Hetja BIR BIG BIS-4

6/6 Roslagens BK (Nils-Arne Törnlöv)
BIR BIG BIS-valp 
Hetja BIR 
Drauma BIR BIG BIS-3 valp för Arvid Göransson
på Frösön

8/7 Gävle BK
Drauma BIR BIG

11/7 Möklinta KK  (Hans Almgren)
BIR BIG-4 valp

5/8 SKK Svenstavik
inget hp p.g.a. enkla sporrar

1/9 SKK Högbo  (Åke Cronander)
BIR valp

8/9 SKK Gimo (Markku Mähönen, Fin)
BIR-valp 
Drauma BIM-valp


Genomgående väldigt fina kritiker med ungefärlig samma text, mer än nöjd med vad han presterat under sin valptid, får se hur det går när han sedan går in som junior o kanske möter dom äldre hanarna??
8sep_gimo2

 


Sista ....

utställningen innan det blir allvar ..... för Darris del .....
SKK Gimo, inte heller så långt hemifrån, fin utställningsplats, MEN så långt att gå från parkeringen!! Man skulle verkligen ha behövt vara två .... Strålande väder igen, varmt!!
Dömde gjord Markku Mähönen. Finland, trevlig domare .. o fin med hundarna. Darri blev BIR o syrran Drauma BIM med varsin fin kritik. Sista varvet för syskonen ...

DSC09980


darris kritik gimo

En trevlig dag då jag träffande en hel del "gamla" bekanta, stannade ej till finalen, vi var klara ganska tidigt och eftersom det var så varmt kändes det bättre att åka hem än att sitta i flera timmar o sedan bara gå in o ut .... Precis när jag kommit hem öppnade sig himlen och det vräkte ner med dunder o blixtar, så där hade man tur.


Näst sista .....

utställningen som valp för Darris del, nu på hemmaplan SKK Högbo, Åke Cronander dömde och återigen fick han en strålande kritik; "Härlig valp med gd könsprägel Välformat huvud Fint uttryck Härligt temperament Bra hals o förbröst Välkroppad Lite valpmullig Utmärkta vinklar Fin överlinje o svans Bra päls, ben o tassar Rör sig mycket bra för åldern"
Det fick man verkligen vara nöjd med, strålande högsommarvärme och eftersom det är nära hem stannade vi till finalerna, men det var ut o in .... Bella fick följa med idag som sällskap o lite social träning.

2sep (SKK Höbop
Darri BIR-valp SKK Högbo


Hjälp till självhjälp .....

har nu gjort en ny DT röntgen, helt ok, samt alla prover var också ua vid läkarbesöket ....
IMG_20180830_100431
Undrar om läkarbesöken nu blir billigare då man själv får kolla blodtrycket ??? Kanske får man framöver även ta sina egna prover ??


Ingen större hjälp ....

från Telia för att det skulle fungera .... köpte kontantkort via butik, och då fungerade allt som det skulle ....
Vädret svalare och det är skönt för både oss o hundarna. Till Gävle sjh i söndags för ny röntgen, ingenting hört än av läkaren. Imorgon provtagning inför läkarbesöket hos husläkaren nästa vecka. Ska vara fastande fr kl 22 ikväll ...
10 islänningar anmälda till Högbo på söndag, och 13 till Gimo nästa helg .... Sista gångerna Darri går som valp så detta år blir det ingen resa av till Sundsvall, lite trist då jag alltid åkt dit varje höst, men har ingen hund att ställa där i år ... Darri har då precis blivit junior så han får väl stå lite på tillväxt ett tag.


Världsartisten .....

Britney Spears uppträder i lilla Sandviken, på Göranssons Arena ikväll .....

11aug (mobil)

11aug (mobil)1


Ingen mobil ....

har nu hållit på o trasslat med Telia sedan 7/8 p.g.a. att det ej går att ladda upp mobilen med nytt kontantkort!!! Första svaret; bättre om du kontaktar kundtjänst via telefon, hur man nu ska kunna ringa då man ingen mobil har?? Har fått haft/har kontakt via deras facebooksida. Olika som svarar, och hela tiden olika svar hur jag ska gå tillväga .... ingenting fungerar, så nu känner jag mig lätt irriterad, sist att jag skulle åka till en Teliabutik för att dom där ska lösa upp en spärr som jag själv ej kommer åt, vet ej heller hur den kommit dit, tydligen inte dom heller, för det får jag inget svar på  .... 6 mil t.o.r, nej det har jag ingen större lust med + att det är en massa arrangemang i stan så det lär vara jobbigt både att ta sig fram o parkera ....
Vilket jäkla strul, hade så massa andra problem med 3 tidigare, bytte då till Telia o kontantkort och det har funkat u.a. tills nu ....   Fortsättning följer ...................


4,e o sista ...

veterinärbesöket för Chesters del, ny röntgen visade en liten tillbakagång  av skadan, men det tar ju tid för skelettet att läka ihop. Ingen hälta har han visat på flera veckor, absolut ingen reaktion när det klämdes på det skadade området. Ska äta sina tabletter en vecka till, börjar han halta igen (vilket jag hoppas han inte kommer att göra ...) börja med tabletterna igen och kontakt med kliniken.

29maj CANON


Efter nästan 100 mils .....

bilkörning i helgen. Startade kl 04.00 lördagsmorgon för färd upp till Åsarna i Jämtlands län och Terrierklubbens utställning. Vi hamnade först på "fel utst.plats", men det löste sig tack vare att två ringsekreterare gjorde desamma ... Gott om tid hade vi så det var inga problem. Soligt och ganska varmt som det nu varit en lång. lång tid. Chester fick exc, inget ck, denna gång var nosen för lång!!! kors o svans som det var fel på förra gången var nu helt ok ....  Nej, nu får det nog var med utställningar för hans del, alldeles för ojämna bedömningar. 

4aug2018 terrierklubben åsarna
När tikarna hade börjat öppnade sig himlen, bara att packa ihop allt som nu snabbt som 17 blivit genomblött. Åkte fram till utställningen i Svenstavik, tänkte vi kunde titta på gruppfinalerna, men då kom solen o värmen tillbaka så det gick ej att lämna hundarna kvar i bilen på parkeringen. Åh, vad gör man i Svenstavik?? Trodde nog det skulle vara något större än vad det var, inte ens en mack som hade fick ..... Hittade ett matställe, underbart med mat efter alla vakna timmar ...

4-5 augusti, Norrlandstripp3

Åkte sedan tillbaka mot Körsille o Lena där vi skulle tillbringa natten ... stannade i Rätansby på ett rastställe vid vattnet. Det var Darris första kontakt med "stort" vatten. Fortfarande soligt/varmt.

IMG_20180804_161151

 

5augusti_Rätansby

Fortsatte sedan till Lena, här tycker jag milen känns dubbelt så långa som hemomkring ... Så skönt att kunna släppa hundarna lösa i en hundgår, vågade ej ha dom lösa då huset låg väldigt nära den stora vägen. Imponerande att hennes hundar håller sig där dom ska ....
En trevlig kväll med mycket prat/skratt och lagom väder, inget regn ...
Dammen med fiskar hos Lena ...

5aug fiskdamm hos Lena Ruda

Vaknade redan kl 5 söndag morgon, REGN .... så jäkla onödigt just idag!!! Rast av hundarna o inpackning i bilen. Inte blev vädre bättre, tvärtom tilltog regnet .... Vi åkte tidigare då vi var klara och tog med Lenas tält. Regnet formligen vräkte ner alla milen och även då vi kom fram. Syrran fick parkera och jag stod med hundarna i ösregnet, Chester fick vara kvar i bilen då han skulle in som sista ras i sin ring. När jag står o väntar på att Malin ska komma tillbaka kommer det en domare/uppfödare som bara får åka rakt in på området och parkera. OBS!! Hen var bara vanlig utställare denna dag, men dom har kanske egen gräddfil iaf ... Bilen stod kvar när vi lämnade området, dåligt också med vissa som helt sonika skiter i att parkera om bilen efter att dom lastat ur ... inte underligt att det blir en massa bestämmelser när inte folk kan respektera vad som gäller.
Oj, vad med tält .... tur att det bara fick sättas upp på markerade platser. Längst bort hittade vi en glugg, lite pyssel innan vi fick upp tältet då den modellen var ny för oss båda. Jösses, vad det regnade .... jäkla skit rent ut sagt ...
När vi kom fram o jag klev ur bilen fick jag en fruktansvärd yrsel, allt bara snurrade, troligen sockret som ej var i balans, efter en macka o fick gick det äntligen över efter ca 1 timme .... Skönt att hela tillställningen började kl 10.00. 
Jenny o Peter kom, fantastiska människor som åker alla milen för att titta o ses. Darri först in i ringen, regnet fortsatte ... han blev tvåa av två, inget hp p.g.a enkla sporrar. Drauma ensam tikvalp, blev BIR  . Hetja blev trea i klassen med fyra tikar, exc med en fin kritik bl.a bra päls ... hon som är totalt urfälld. Regnet ville ej ge med sig så vi bestämde oss för att packa ihop. Drog Chester då det säkert hade varit 2-3 timmar innan det var hans tur, och med tanke på alla milen hem. Allt var så blött, regnkappan gav upp den med var i stort sett lika blöt under den som om man varit utan ....
Efter drygt en timmes körning klarnade det upp och sol/värme kom tillbaka.  Gick ju ej heller att åka den normala vägen p.g.a. bränderna inom Ljusdals kommur. Sträckan från o till Ljusdal så tråkig, skog, skog o mera skog, små byar o gårdar som låg utspridda efter vägen ... Nej, norrut blir det nog inget mer, inte så långt i alla fall.

Stopp i Bollnäs och fick en ljuvlig pizza, då var det väldigt varmt igen ... hittade en skuggplats vid pizzerians lastkaj. 

IMG_20180805_152554

 Måndagen kunde jag knappt gå för värken i rygg/ben o denna gång var det inte värt det!!


Vem gömmer sig ....

Jo, Mojje ....
30juli_mojje

Nu har det i helgen kommit lite efterlängtat regn, åskat o blixtrat har det också gjort, men inte blev det svalare i luften för det ..... idag tittade solen fram igen, men några regnstänk på eftermiddagen och muller långt bort.


Statistik

Besökare idag: 267
Denna månad: 10860
Totalt: 14245224

Zantos BIM-valp

Bloggkalender

«september 2018»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Sammanställning ....
Sista ....
Näst sista .....
Hjälp till självhjälp .....
Ingen större hjälp ....
Världsartisten .....
Ingen mobil ....
4,e o sista ...
Efter nästan 100 mils .....
Vem gömmer sig ....

Senast kommenterade
Stella ....
Bara njuta ....
Ännu mer .... del 3
Från vg till BIG-3 ......
Speciellt datum ......
April, april ....
En lyckad dag .....
Snart 2 veckor .....
En lyckans dag .....
Det var en flopp ....

Arkiv
2018
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Choose language

  Almanacka

   september 2018 
  1lör
  Samuel
  2sön
  Justus, Justina
  3mån
  Alfhild, Alva
  4tis
  Gisela
  5ons
  Adela, Heidi
  6tor
  Lilian, Lilly
  7fre
  Regina, Roy
  8lör
  Alma, Hulda
  9sön
   Val till riksdagen
  Anita, Annette
  10mån
  Tord, Turid
  11tis
  Dagny, Helny
  12ons
  Åsa, Åslög
  13tor
  Sture
  14fre
  Ida
  15lör
  Sigrid, Siri
  16sön
  Dag, Daga
  17mån
  Hildegard, Magnhild
  18tis
  Orvar
  19ons
  Fredrika
  20tor
  Elise, Lisa
  21fre
  Matteus
  22lör
  Maurits, Moritz
  23sön
  Tekla, Tea
  24mån
  Gerhard, Gert
  25tis
  Tryggve
  26ons
  Enar, Einar
  27tor
  Dagmar, Rigmor
  28fre
  Lennart, Leonard
  29lör
  Mikael, Mikaela
  30sön
  Helge